#inteallamän & c:o vill tysta oss till döds!

KVINNOBROTT ÄR HATBROTT! Jag är i skrivande stund (onsdag 12/1) djupt upprörd för jag har precis fått veta att fyra nya kvinnor i min hemstad denna vecka fått fly sina hem och gömma sig för en våldsam make/far. FYRA! Plus att jag talade med ung kvinna, jag brukar träffa i tjänsten, som berättade om ett svårt uppbrott från sin cis-mans-pojkvän, nyligen. En separation som varit klassisk vidrig och där flickan blivit helt “krossad”, som hon säger, av det inträffade.

Minns statistiken: när män lämnar kvinnor har de oftast en ny tjej väntandes i kulisserna. Så lägg till otrohet, lögner och svek på göra-slut-chocken så skapar cis-mannen ett extra jobbigt helvete för den lämnade. Gnuggar in extra salt i såren alltså.

Dessutom rapporterar kvällstidningar och inofficiella nätverk på internet om att fyra kvinnor mördats av “sina män”. Nu. Bara under 2022 års första två veckor.

Såna här är de - de äckliga, små machosvinen uppfostrade till ansvarsfrihet i ett patriarkalt samhälle där etik, moral och rättsväsende gång på gång sviker sina kvinnor. Ni förstår hur ARG jag är! Och då är det bara onsdag. Vilken mer skit väntar i veckan?!

Jag blir …RASANDE…beklämd och bara jävla URSINNIG på alla dessa jävla, värdelösa, egoistiska cis-karlar som sprider hot, död och förstörelse i sina spår. Det är FÖR MYCKET! "#inteallamän"!? Är det ett SKÄMT eller? Det ser väldigt mycket ut att vara FAKTISKT ALLA MÄN i mina ögon. Det går inte en dag utan en kvinna drabbas av kvinnohat och mansvåld på något sätt. Detta är ondska.. Nu är det allvar! #inteenkvinnatill   INTE EN KVINNA TILL!

2022 - kvinnornas år? Eller kvinno-hat-brottens år?

2022 - ett helt nytt år. Nytt och fräscht? Chans att börja om från scratch? Nolla brottsstatistiken? Tyvärr inte. Under årets första två veckor har redan (minst) fyra svenska kvinnor dött under mystiska omständigheter; en 75-årig kvinna i Limhamn, Malmö. Här sitter en jämnårig man i nära relation anhållen misstänkt för mord. En 31-årig kvinna som hittades död vid järnvägsspåret i Landskrona (försvunnen sen 23/12 2021) dödsorsak “oklar” men polisen misstänker ändå inte brott (hrm! inkompetens!). Ortsborna vet bättre och upplyser @gömdakvinnor, kontot på Instagram, om att kvinnan i fråga tillbringade sina sista dagar tillsammans med en känd kriminell kvinnomisshandlare. En 40-årig norsk man är anhållen misstänkt för mord på en 69-årig svensk kvinna i en privat bostad på en ort i sydöstra Norge. På själva nyårsdagen hittades en 50-årig kvinna död i en bubbelpool utanför Norrtälje. En person sitter anhållen men polisen vill inte avslöja varken kön eller brottsmisstanke. Luktar mansvåld dock eller hur?

Det börjar inte bra mina vänner. Det börjar INTE ALLS bra. Vad säger #inteallamän-gänget?

Om vi tar det igen: SÅ HÄR ESKALERAS KÖNSBASERAT VÅLD - PYRAMIDEN. Titta igen. …och igen och igen. . Samt FÖRSTÅ att vi lever i ett patriarkalt jävla förtryck där kvinnor behandlas som lägre stående varelser; som egentligen är helt utlämnade åt männens våld och samhällets ignorans. Är det så här vi skall ha det? Och ALLT. BÖRJAR. MED. DIG. Du “antifeministiske” man eller kvinna. FATTA ELLER DÖ!

Ibland orkar jag inte. Lika bra att låta alla dö i Corona. Det verkar ju vara männen som dör…? Är det moder jord som “hjälper till” att jämna ut oddsen?

Nej, så menar jag förstås inte. Är så glad att exempelvis min gamle far är med oss, som låg inne med svårt covid-infektion på sjukhus sommaren 2020. Men ni fattar vad jag menar?

Varumärkesskyddat ordet “man”

När började “folk” säga “inte alla män?”. Varför blev det ens en grej? Jag ville från början söka ursprunget, helst se “vem började” och hitta någon “talesperson”: Men nu inser jag att begreppet endast är ett av alla verktyg som alla misogyna motståndare till ett jämställt samhälle tar till när andan faller på. I sin eviga lättkränkthet och ovana att marginaliseras, att bli betraktade som en problematisk grupp.

Den Vite Mannen är van att hela jorden och dess invånare ligger för hans fötter. Att han står över allt och alla. Att han sätter alla regler, skriver alla lagar, ställer alla krav. Får makt, inflytande och positioner av sina polare och farsans kompisar i Runk-klubben För Inbördes Beundran. Han skall curlas, skämmas bort och få sin vilja fram i allt. Som en bortskämd treåring.

Nu helt plötsligt skälls han för kvinnohatare, anhängare av machokultur, bromance-beskyddare av våldtäktsmän och aktiv bidragare till mäns våld mot kvinnor. Han blir anmäld för sexuella trakasserier på sin arbetsplats “bara” för att han gav en medarbetare en komplimang för hennes snygga bröst? “Vad FAN?“, tycker han. Han kallas för konstiga ordet: “cis-man” istället för bara “vanlig”? Så har dessutom “Malin Pluggets Madrass” för femton år sedan mage att “gråta ut” i nån skvaller-blogg och böla om “grupp-våldtäkter"” på hemmafester i ungdomar. Hon får väl skylla sig själv? Hennes första pojkvän skröt minsann om hur kul hon tyckte det var med sex redan i sjuan. Gjorde henne till lovligt byte. Kan HAN hjälpa att hon söp sig redlös på den där festen? Inte HANS fel. Förresten var det inte bara han som knullade henne. Hon var med på det. Det vet han. Om hon inte velat skulle hon sagt “nej”. Det gjorde hon inte. HAN är minsann ingen våldtäktsman! Varför ens dra upp sånt NU? Efter alla dessa år? Jävla “metoo-snack”.

Ja ni hör ju? Denna fiktiva man som är väl representerad ute i vårt svenska samhälle. I hela världen.

Vår sanning. Våra röster. Vårt krav på rättvisa. Klarar hans ego helt enkelt inte av. Alltså denna massiva våg av upprört “hur vågar du”-kackel från män och manssympatisörer i våra medier.

Ett annat vapen, förutom #inteallamän, är att copyrighta ordet “man” eller “män” på sociala medier till exempel, Instagram. Eller ja, i hela samhället för den delen. Titta på PK-media: som ofta skriver om viktiga nyheter med orden “kvinna hittad död i lägenhet på Söder” (man anhållen möjligen långt ner) istället för “man misstänkts för mord på kvinna i sin lägenhet på Söder”. Ordet “man” är “blockat”. Det får vi inte använda! Oooooooh!

Listiga kvinnor döper om ordet” man” på Instagram till “kanel” eller “grodor” = obs! påhittat men liknande - ”för att de vuxna skall kunna få prata ifred”. UTAN att jävla äckliga cismansbebisar kommer och lägger sig i sånt de inte begriper. Försöker fördubbla sitt förtryck genom att neka oss yttrandefrihet och chansen att få samtala, stötta varandra och DELA ERFARENHETER av hur det är att leva som kvinna i det här fruktansvärda kvinnoförnedrande, mansdominerade, jävla skit-samhället!

Som återigen, fantastiska Carin Holmberg skriver i “Det kallas kärlek”: motgiftet mot reproduktionen av könsroller och könsmaktsordning generation efter generation är att kvinnor FÅR/TILLÅTS samtala öppet och fritt. För att i förlängningen göra kvinnofrågor POLITISKT RELEVANTA. Det vill säga; för att makten skall kunna skiftas från män till kvinnor, i balans absolut, krävs att vi kvinnor får diskutera och formulera våra krav. Baserat på de upplevelser och erfarenheter vi har av samhället ( = patriarkalt), styret och makten (cismäns) och vardagen med cismän ( = ojämställt, förtryckande, vidrigt slaveri) i dag.

Får inte cismansbebisar vara i centrum hela tiden, diktera samtalsämnen för kvinnor eller godkänna/underkänna våra politiska åsikter, slagord eller agenda tänker de minsann FÖRBJUDA oss! FY FAN!

Aldrig att jag tänker tystna. Aldrig. ALDRIG!

Säg det högt: CISMÄN! CISMÄN! CISMÄN!

Här vill jag påpeka att ordvalet väldigt viktigt - vi bör alla säga ordet “cis-man” hela tiden! Jag tänker lägga av med bindestreck också. Nu blir det cisman, ETT ORD, datorns stavningsprotokoll får säga vad den vill. Kalla saker vid dess rätta namn. Låt dom jävlarna inte komma undan! VITA HETEROSEXUELLA KRISTNA HÖGER-MÄN är den VÄRSTA VÄRSTA VÄRSTA som vi har i vårt samhälle i dag. Är det någon grupptillhörighet - går inte säga minoritet för de är i MAJORITET - som borde fråntas makten är det dem. Låt dem i alla fall få känna på hur det är att “få ett namn”. Marginaliseras. På dom bara! “…ni cismän skall alltid stressa upp er…!” HA!

I mina efterforskningar kring vem som ligger bakom #inteallamän har jag, trots avsaknaden av att hitta upphovsmännen, dock gjort många viktiga observationer. Troligen kom den till som svensk motreaktion från kränkta män under #metoo-rörelsen som startade hösten 2017.

Så låt oss friska upp minnet lite grann! Det finns mycket vi kan säga om #metoo; trots alla offer på kvinnosidan efter alla dessa jävla patetiska kränkta äckel-män som exempelvis Fredrik Virtanen och Martin Timell, som på något sätt gick segrande ur striderna om förtal med mera och aldrig dömdes för sina sexualbrott. Wikipedia skriver bland annat att Martin Timell friades för sina våldtäkter och stämde tv4 för avtalsbrott med mera och fick 8,9 miljoner i skadestånd för besväret. Detta EFTER att Lulu Carter, fantastisk kvinna och programledare i ”Äntligen Hemma” TV4, 14 oktober 2017 lade upp en bild på Instagram med texten "Timell = TV4's egen Harvey Weinstein" till vilken hon sedan lade till hashtaggen #metoo. Det ledde till att TV4 avbröt samarbetet med Martin Timell efter att flera andra kvinnor också vittnat om sexuella trakasserier, sexistiska, homofoba och rasistiska skämt på inspelningar.

Cissi Wallin som offentligt anklagade Fredrik Virtanen för våldtäkt han begick mot henne 2006 i ett inlägg på Instagram. Hon hade inte ens gjort en polisanmälning, mina vänner. Efter många turer i målet skall äcklet Virtanen få minst 90.000 kronor i skadestånd. Cissi Wallin berättar om detta i sina öppna modiga böcker ”Allt som var mitt: historien som inte får berättas” samt den nya boken ”Svindlande såklart!” som kommer ut snart. OBS! Stöd stöd stöd! Även Cissi Wallin och Maria Svelands dokumentär ”De rättslösa” SVTPlay, som dessa båda FANTASTISKA KVINNOR finansierat genom bidrag från kvinnor i hela Sverige, är i hetluften förstås och ylande mansbebisen Virtanen har anmält Maria Sveland för grovt förtal och även överklagat den andra förtalsutredningen mot Cissi Wallin.

Äcklet Timell friad. Äcket Weinstein, som tack och lov blev dömd till 23 års fängelse i USA för våldtäkt och sexuellt ofredande mot sitt nekande. Har någon förövare nånsin erkänt? Äcklet Virtanen friad. Tänk er att någon av dessa vidrigt fula äckliga gubbar kommer med sin skitige lille gubbpenis och vill trycka in den i er mun? Som Cissi Wallin, underbara fina, berättar i sin bok “Allt som var mitt - historien som inte får berättas”. Folkdomstolen = kvinnodomstolen är något JÄTTEBRA - har i alla fall dömt de bägge svenska våldtäktsmännen. Minns, alla män är potentiella Timell/Virtanen/Weinstein-fula-gubbar till motsatsen bevisad. Foton: wikipedia.

Här är ett utmärkt exempel på hur det svenska rättsväsendet – eller skall jag säga mans-väsendet? – fungerar. ”De rättslösa” kunde inte vara ett bättre namn. Svenska domstolar och svensk lag finns till för att skydda MÄN. Inte kvinnor. Äckel-pederasten Staffan Heimersson, har jämfört #metoo med ”häxprocesserna i Salem och Stalins utrensningar av verkliga och inbillade fiender bland partikamratarna” (Wikipedia). Usch usch usch! Du tycker inte du överdriver lite här Staffan?

Män är verkligen inte vana att behöva stå för sina handlingar. I synnerhet inte brottsliga gärningar de begått mot kvinnor. Gärningar de kommit undan med i tusentals år. Så länge att de ser det som “normalt agerande” snarare än brottsliga handlingar.

Skall vi vara noga. KVINNOR, ett oändligt antal kvinnor, dog i häxprocesserna. Utifrån påstådda anklagelser om ”häxkonst” från vis-gossar (barn som fick pengar för att peka ut) eller för att de verkade som barnmorskor och dåtidens distriktssköterskor med naturen som läkemedelsförråd. För att hjälpa människor. Inga goda gärningar förblir ostraffade. Kvinnorna är och har alltid varit de stora förlorarna.

Den häx-process som MÄN utsatte kvinnor för efter modiga #metoo-uppropen 2017 är definitivt att jämföra med 1600-talets häxprocesser. För även här är det en enhälligt patriarkalt mans-lagforum som dömer kvinnorna på orättvisa grunder. Och friar männen. Nu precis som då.

“Våldtäkter är inte särskilt coola att utreda för polismän”

Vi skall på intet sätt blanda ihop eventuell skuld med juridisk påföljd. Vi kvinnor vet alla hur fruktansvärt misogyn lagstiftning vi har i dag.

Exempel: av alla anmälda våldtäkter (vilket bedöms vara endast 20% av de verkligt förekommande) leder bara 5% till fällande dom. ”I brist på bevis”. Samma gäller för så kallade ”#metoo-avslöjanden” = av alla sexuella övergrepp och ofredanden män utsatt svenska kvinnor för, bara året 2017, blev långt mindre än 20% offentliggjorda. Och i stort sett inga anmälningar tycks ha lett till fällande dom? Rätta mig gärna om jag har fel.

I Brita Zackari-Wahlström och Parisa Amiris podcast 19 mars 2021 samtalar de bland annat om Uppdrag Gransknings avsnitt om våldtäkter från 2019. Mindre än en av tio anmälda våldtäkter leder till åtal, visar redaktionens undersökning.

– Våldtäkter är av tradition ett brott som inte ansetts ha särskilt hög status inom polisen. Brott mot kvinnor, som våldtäkter, är inte särskilt coola att utreda, säger Barbro Jönsson, åklagare, nu anställd av polisen i Göteborg för att förbättra deras utredningar, till Uppdrag Granskning.

Förtalshot - patriarkal munkavel?

Svt.se skrev 11 maj 2021 att alla kvinnor som anmälts för förtal i samband med #metoo har blivit fällda. 100% av männens anmälningar ledde till åtal. 100% ledde till fällande dom. 100% uppklarande. Vems sida är lagen på? Vem är det mest synd om? Kvinnorna som utsätts för sexuella övergrepp eller den manliga förövare som avslöjas?

”Sara” som polisanmälde Soran Ismail för våldtäkt och var öppen med detta på Instagram, under #metoo ( = vilket är det rörelsen går ut på) fälldes för grovt förtal. Trots att många kvinnor backade upp hennes historia med egna anmälningar.

Det har problematiserats på sociala medier att kvinnor tystats på det här sättet. Att kvinnor inte längre kan polisanmäla eller protestera mot mäns sexuella ofredanden och våld? Det har kommit fram uppgifter från offer att män till och med uttrycker verbalt ”gör ingen #metoo-grej av det här, då anmäler jag dig för förtal” under PÅGÅENDE sexuella övergrepp.

Är mäns hot om förtalsanmälan, för att komma undan med sexuellt våld, bara en av alla de ”patriarkala munkavlar” (som det kallats) som existerar för att hålla oss kvinnor nere ”på vår rätta plats”? Underordnade männen?

Fantastiska Paula Dagberg, kontot Vardagsrasismen på Instagram, skriver i arbetet.se 17 mars 2021 att ”det finns lagliga vägar för kvinnor att polisanmäla män för sexuella trakasserier utan risk för en fällande förtalsdom”. Hon uppmanar till att anmäla ”på rätt sätt” och att vi kvinnor inte får göra oss till lätta offer, genom att offentliggöra namn och bild exempelvis i onödan. Väl medveten om att varken förtalslagen eller lagen om sexuella trakasserier är till fylles. Vår frustration och behov av att skrika ut för världen vem som gör oss illa bör kanaliseras på rätt sätt. Varna inom små grupper, där tjejer riskerar stöta på mannen. Så att ALLA kvinnor anmäler utan att tveka.

Vi kan också följa etiska regler som gäller för journalister, vänta med publicering med namn och bild EFTER fällande dom! Okej, det fixar vi! Lätt.

“Fattade inte att jag utsatts för en våldtäkt”
#metoo har gjort mycket för Sverige och svenska kvinnor. BRÅ såg att anmälningsstatistiken gick upp med 20% efter hösten 2017. Fler kvinnor FÖRSTOD att det de blev utsatta för faktiskt var brottsliga sexuella övergrepp. Även jag. Väldigt många år för sent dock. Jag insåg först helt nyligen att den killkompis som hade sex med mig på fyllan när jag var 17 år 1993 faktiskt utsatte mig för våldtäkt. Hade jag fått frågan “vill du ligga?” hade jag sagt nej. Jag ville VERKLIGEN inte. Jag minns inte hur “samlaget” började men jag minns att jag “vaknade till” och när jag fattade vad som pågick avbröt jag genast. Jag sa till honom att hålla detta hemligt; “inte en käft!”, här är mitt minne kristallklart. Men han gick och spred ut det till alla våra kompisar ändå och fortsatte tjata om att han ville bli ihop, ha mer sex. Jag vägrade blankt. Vi fortsatte umgås i kompisgänget “som vanligt” några månader till. Och jag passade mig hela tiden för honom. Och det blev aldrig fler sexuella övergrepp. Sen lämnade jag det kompisgänget. Där och då ansåg jag absolut inte att detta var våldtäkt. Jag var mest arg på mig själv för att jag inte stoppat i tid. Blivit “för full”. Slappnat av ett ögonblick. Trots närvaron av kåta tonårskillar. Skulden var min. Trodde jag då. Nu vet jag bättre. Tack #metoo!

 #metoo och alla kvinnors historier och avslöjanden fick MIG att inse. Fick andra kvinnor att äntligen SE OCH FÖRSTÅ. Fick dem att våga anmäla.

Svt.se gick 12 oktober 2018 igenom fjorton domar #metoo-anmälda brott och redovisar nio (?) i sin nätartikel. Av de nio man visade ledde sex till fällande dom mot de manliga förövarna. En man som petats på kuken av en annan man fick också rätt. De övriga tre är förövarna försatta på fri fot och ett anmälande offer blev dessutom fälld för förtal. Dock gick hon till väga ungefär som Paula Sandberg beskrev och avslöjade våldtäktsmannen på Facebook med namn och bild och länk till förövarens profil. Mannen såg inlägget och polisanmälde för förtal. Kvinnan dömdes.

Okej, finns en del att lära av detta tyvärr.

Den stora vinsten med #metoo har varit att vi kvinnor ”vaknat upp”. Att vi ”förstått” att tafs på rumpan eller könet ÄR ett sexuellt ofredande. Att en kille som ligger med oss utan samtycke när vi är berusade på en fest och inte kan värja oss BEGÅR våldtäkt. Att få en penis nedtvingad i munnen när vi ligger och sover (se Fredrik Virtanen och Cissi Wallin) OCKSÅ ÄR JÄVLA VÅLDTÄKT!

Samt att anmälningsstatistiken gått upp, lite lite. 2016 uppger 8% kvinnor mellan 16-84 år att de utsatts för Sexualbrott och sexuella trakasserier, i en sammanställning av BRÅ, publicerat på jamstalldhetsmyndigheten.se. 2017 var siffran 10,7%. 2018 9,9% och 2019 9,4%.

Dessa siffror säger mig att #metoo var viktig! Som en väckarklocka för oss kvinnor att RESA OSS OCH TA VÅRA MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER PÅ ALLVAR! Också att den här kampen måste underhållas. Vi måste DAGLIGEN påminna oss om att fortsätta kämpa! I det stora och i det lilla.

Samhället och politiken behöver många år att komma ifatt när det gäller lagar som tar kvinnors rättigheter på allvar och lagars genomdrivande för att backa upp våra nyvunna kunskaper. Den redovisade statistiken betyder inte att antalet övergrepp minskat. Det betyder att vi glömt bort #metoo! Därför måste vi fortsätta kämpa. Fortsätta protestera. Börja polisanmäla igen. Vi måste ALLA fortsätta. På ALLA fronter.

Kvinnorättsrörelsen har alltid kämpat i extremt hård motvind. Mot männens ectrema våldsamma motstånd. Mot männens extrema vansinnes-KRÄNKTHET. Vi måste förstå att männen inte ser oss kvinnor som en grupp människor i samhället som systematiskt trycks ner, utnyttjas och tystas. Varje dag. Män ser oss kvinnor som ÄGODELAR. Tyvärr

Männens ägodelar?

Män och det patriarkala samhället ser oss kvinnor som ÄGODELAR. Husdjur i bästa fall. Som skall lyda och sitta fint.

Det är därför kvinnokampen är så viktig. Att slåss, bråka och vara obekväm. Tyvärr kommer några av oss bli ”martyrer”. Som Cissi Wallin. Som Maria Sveland. Som den första kvinnan som dog i sin kamp för kvinnlig rösträtt, Emily Davidson. Hon dog den 8 juni 1913 i Epsom Surrey, Storbritannien då hon försökte stoppa kungens häst på galoppbanan. En brittisk, militant suffragett som med hjälp av sina medsystrar i WSPU (Women Social Political Union) krävde rösträtt med ofta våldsamma metoder. Och straffades hårt av polisen; som inte drog sig för att grovt misshandla kvinnorna när de demonstrerade, fängsla dem tillsammans med mer förhärdade brottslingar och tortera dem med tvångsmatning och spruta vatten på dem i fängelsecellerna. Se P3 historia om suffragetterna.

Polisvåld mot två kvinnor i WSPU som demonstrerade för kvinnlig rösträtt på 1910-talet i Storbritannien. Foto: wiki.

Så många viktiga offer för att vi kvinnor skall kunna vara där vi är i dag – både med rösträtt och rätt att säga ifrån när vi utsätts för sexuella trakasserier.

JAG har aldrig anmält någon man. Trots att jag självklart utsatts, i hela mitt liv. Att jag sett och hört mina vänner och medsystrar utsättas. Allt från tafs från någon gammal slöjdlärare med äcklig andedräkt till gympaläraren som alltid gick och kollade att alla tjejer hade ”duschat” efter gympan i låg- och mellanstadiet. Bara inne i tjejernas duschar. Till killarna kom han aldrig. Till ovälkommet grabbande om min rumpa på konserter, dansgolv och festivaler. Äckliga smekningar på insidan av låret från överförfriskade manliga medarbetare på personalfester och i taxibilar. Tal om vilka ”mjuka fina bröst” jag har, från manliga kunder, och att jag blivit kallad ”jävla hora” jag är när jag artigt avböjt förfrågningar om att dansa på uteställen eller erbjudanden om sex i chattmeddelanden från okända män. Hur ”konsten att undvika mäns ovälkomna närmanden” blivit en andra natur hos mig. Hur rädslan präglat mig. Som den gör med alla flickor och kvinnor. Hela livet.

En främmande man går bakom mig ute på natten!

Bara för några år sedan gick jag med sonen i ett tomt köpcentra på väg mot bilgaraget i en av Stockholms förorter efter ett biobesök. Efter oss gick en okänd man tiotalet meter bakom oss. Hans taktfasta steg hördes tydligt och gav eko i betonglandskapet. Det var kolsvart ute, klockan närmade sig midnatt. Och jag var stel av fasa. Hjärtat slog 180 slag i minuten. Ingenstans att fly. Ingen som hör mig om jag skriker. Min nästan fullvuxne son såg jag inte som något skydd, snarare den jag skulle beskydda – mor är man 24/7, ut i fingerspetsarna, på livstid. Jag skar tänder av fruktan. Tills mannen gick om oss tillslut och jag såg att det var en ung kille i gymnasieåldern. Och äntligen slappnade av. Men skräcken finns där. Alltid. Det sitter i ryggmärgen.

Precis som Amanda Åhlenius, @annonsradet (som utbildar och granskar reklam i syfte att synliggöra könsstereotyper och skadliga normer) skriver i inlägget som syftade till att vara ett ”samtal” med #inteallamän, ett inlägg som hashtagen fick nedtaget med hänvisning till ”hatiskt”:

-        Det du i egenskap av man måste förstå är att en kvinnas liv har gått ut på att förhålla sig till och parera sådant som du och andra män utsätter eller kan tänkas utsätta henne för.

-        Skämten, inviterna, tjatet. De granskande blickarna, godkännandet eller underkännandet. Övertrampen, övergreppen. Hoten, våldet. För även om det inte är du som är våldsutövaren, måste du fråga dig själv: ”hur skall hon veta det?”

-        Statistiskt sett utgör du ett hot mot henne och därför måste hon också utgå ifrån det när hon befinner sig i din närhet. För oss kvinnor sitter det i ryggmärgen. Det är en omedveten reflex att alltid utvärdera det potentiella hot du, i egenskap av man, utgör mot henne.

Precis som Linnea Claesson, @assholesonline, skrev redan 20 oktober 2017:

-        Med detta vill jag parkera ”Inte alla män”-debatten för all evig tid då vi nu kan utgå från att alla vet att inte alla män är sexualförbrytare. Det anstår mig inte att svara på fler intervjufrågor om det är så att jag hatar alla män för att jag är feminist. Bra.
Avklarat. Slutdiskuterat. Nu måste vi fokusera på att lösa problemet för medan vi har tjafsat om detta har kvinnor mördats och våldtagits.

”If you are not angry, you are not paying attention.”

Fina underbara Linnea Claesson med sitt konto @assholesonline, @linneaclaesson och sin brinnande passion för kvinnofrågor.

Ack så vi önskar att #inteallamän kunnat ”parkeras” där och då. I stället för att hållas i högsta grad levande här och nu. Det minsta vi kan begära är väl att ALLA KVINNOR skall ta avstånd? Jag blir ytterst beklämd när jag läser och hör talas om att kvinnor är kritiska till feminismen. Ifrågasätter #metoo. Ställer sig bakom #inteallamän. Och det är inte bara hjärntvättade hemmafru-generationen, våra mormödrar, födda på 1930- och till och med 40-talen det handlar om. Jag har hört mycket antifeministisk propaganda från jämnåriga. Unga. De man minst anar.

Därför måste krafttag tas. Därför måste vi alla delta i folkbildningen av våra medsystrar. Från gräsrötterna upp till maktens korridorer på Rosenbad.

Vi kvinnor har SÅ MYCKET ATT VINNA på att solidariskt förena oss i ”Mans-hatar-klubben”. Utan att problematisera namnet. VI TAR ÖVER DET! Som jag tidigare redogjort för.

Lyssna: män har i ALLA TIDER gett oss kvinnor öknamn för att få oss att ”veta vår plats”. Ordet ”suffragett” kommer från en förlöjligande förolämpning mot kvinnor som kämpade för rösträtt. ". suffrage" = rösträtt. Dåtidens män valde att femininisera begreppet med ändelsen "ette ". “Suffragette” som ett nedsättande tillmäle till “patetiska, okvinnliga kvinnor". Som “ville vara män”, rösta i politiska val med mera. Kvinnor som inte “visste sin plats”. Som både dåtidens män och (rädda) kvinnor skrattade åt.

Ordet var “suffragette”. Det skällsord/öknamn/offentliga förnedring som skulle tysta kvinnorna, skamma dem och tvinga tillbaka dem till hemmet, köket och barnkammaren = suffragette. Istället gjorde dåtidens rösträttskämpande kvinnor tvärtom och valde att TA ÖVER detta tillmäle! De döpte till och med hela rörelsen därefter. Är inte det ett enda stort fuck-finger i ansiktet på kvinnohatarna och motståndarna till kvinnlig rösträtt, så säg? STRÅLANDE!

I dag kallar de oss ”manshatare”. ”Femi-Nazi”. Till och med “feminist” kan vara laddat att kalla sig i dag. Men allt är bara varianter på samma tema som männens försök att stoppa suffragetterna. Låt oss GÖRA som suffragetterna! Som gayrörelsen tog över ordet “bög”. Kroppsaktivismen tog över ordet “tjock”. Alltså skall vi moderna kvinnor TA ÖVER ordet ”manshat” och göra det till vårt. Precis som de modiga kvinnor som säkrade oss rösträtten för över hundra år sedan!

Jag är MANSHATARE och jag är STOLT!

Nu finns det alltid dem som tycker ”hat” är ett så tråkigt ord. Jag håller med. Dock är vi manshatare ingen traditionell ”hatrörelse” som sysslar med hatbrott. Hur yttrar sig vår kamp i dag?  Det är knappast fråga om bilbomber, arr vi spränger byggnader eller massmord på gatorna.

Vi kvinnor utför alltid tysta fredliga demonstrationer. Silverskor. Fackeltåg. Ljus-manifestationer.

Vi borde kanske ta i mer?  Varför så rädda att röra om i grytan? Säga vad man vill om suffragetternas metoder, men de fick i alla fall resultat.

Manshat har kanske ordet “hat” i sig. Men inom vår rörelse finns inget hat. Vi är en grupp full av kärlek för ALLA KVINNOR = inklusive transkvinnor. Homosexuella kvinnor. Hela gayrörelsen, HBTQAI+ och icke-binära. Alla barn. Och feminister - män som kvinnor. Alla är välkomna! Vi är inkluderande och kärleksfulla.

Om någon människa på denna jord känner att hen måste leva som kvinna och FRIVILLIGT tar på sig detta ok, detta “vandrande lyte”, som Liza Marklund kallar det. Skall vi självklart ta med dessa kvinnor in i gemenskapen! Kvinnokärleken räcker åt alla.. Bekänner du dig till kvinnokönet ingår du i mitt systerskap. På livstid. Och jag kommer göra allt för att hjälpa dig!

Det ÄR en helt annan sak om vi kvinnor säger att vi är manshatare. Demonstrerar. Protesterar.  Bråkar. Än när män uttrycker sitt kvinnohat. Vi manshatare för fortfarande en icke-våldsam kamp.

Det är (vita) MÄN som är våldsamma i sitt agiterande. Se Ku Kux Klan. IS. Till exempel. #inteallamän, som anmäler minsta mans-kritik på sociala medier och får feminister och kvinnors röster blockerade och tysta. Alla män som polisanmäldes under #metoo-rörelsen 2017. Som slår tillbaka med kraft från ett misogynt rättssystem. ”Kvinna – håll käften och vet din plats!” …tycks vara budskapet.

”Inte alla män” säger den nöjda hustrun

Hej ”nöjd hustru” (heterosexuell, vit, kristen får vi anta) som skriker ”inte alla män”. Min fråga till DIG är:

-        Är det inte viktigare att du – och din ”goda man” – inser att faktiskt alla män (och kvinnor) har ett ansvar samt att ni båda hjälper till att sträva efter ett jämställt samhälle utan våld? I stället för att bidra till tystnadskulturen kring det könsbaserade våldet mot kvinnor.

-        Är det inte viktigare att du – och din goda man – hjälper till att fostra unga pojkar och flickor att respektera allas mänskliga rättigheter? Till fördomsfrihet gällande kön (ras, religion, sexuell läggning, storlek) när ni ändå håller på?

-        Är det inte viktigare att oskyldiga kvinnor VARNAS för män generellt? I stället för att du – och din goda man – slår er för bröstet och uppmana dagens unga kvinnor att se det som sin livsuppgift att försöka hitta sin "drömprins"? Gifta sig? Få 2,2 barn? När 33% av ALLA kvinnor utsätts för våld i nära relation. Men endast 25% anmäler. Räkna själv.

-        Är ditt skryt och din snäva livssyn verkligen viktigare än att hjälpa andra mindre lyckligt lottade medsystrar? Som faktiskt dör.

Majoriteten män som misshandlar och förnedrar kvinnor i nära relationer är VÄLDIGT MÅNGA FLER än kvinnor med lyckliga våldsfria relationer.

”Nöjd hustru”: Försök att frigöra dig från din patriarkala hjärntvätt! Du är ingen "god kvinna" för du tar all föräldraledighet o vab ensam, låter din man fara iväg med sin båt/motorcykel/golfresa när som helst (utan förvarning!). Pysslar med hus och hem. Bantar, blonderar håret och köper dyra märkeskläder och påslakan. Ordnar piffiga parmiddagar. Byter gardiner till jul.

Framför allt är du ingen "god hustru" som "sitter din man först" när du visar upp din blinda lojalitet mot honom. Kritiserar kvinnor och feminister och SJÄLV ylar "inte alla män" så fort kvinnofrågan kommer på tal. ”MIN MAN är minsann bra!”

Usch usch usch...

Jävla stenåldern. Har vi inte kommit någonstans?

Vem backar systerskapet?

Byborna vässar sina högafflar och tänder sina facklor.

Grupptillhörighet. En hård nöt att knäcka. Alla människor har ett behov av att ”höra till”. Män backar män. Kvinnor backar också män. Som vi fostrats att göra i alla tider.

Frågan är bara: Vem är kvar att backa systerskapet?

Nöjd hustru: Du kan få en grupptillhörighet. Det handlar bara om att välja RÄTT GRUPP. Välj KVINNORNA! Välj dina MEDSYSTRAR! Dra med din man på tåget!

Vi är många aktivister med egna erfarenheter av VÅLD. Vi – eller mina förebilder med stora konton framför allt – hörs och syns mest. Det betyder inte att inte alla kvinnor har en röst. Och ALLA KVINNOR har erfarenhet av övergrepp från män. Som barn, tonåringar och vuxna kvinnor. Även du. Du förstår kanske inte bara det än?

Vi behöver solidaritet även från er som har "bra cis-män" också. Om du pratar med din cis-man och han älskar dig som sig bör. Kan han prata med andra män.

Det kan du hjälpa till med.

Det vi behöver från dig är att du:

1. Lyssnar.

2. Är öppen för att du kanske kan lära dig något nytt - vill fortbilda dig i genus, feminism och jämställdhetsfrågan.

3. Inser att vi lever i ett patriarkalt

4. Erkänner pyramiden för eskalering av könsbaserat våld och överger/motarbetar trossamfundeT “inte alla män”.

…till att börja med. Sen är ni välkomna i Manshatarklubben, när som helst…!

C: MANSHAT = B. MANSCURLARE

- självbekräftelse - självuppoffring

- feminism - sexism

- realism (jämställdhet) - rollövertagande av mäns behov

- socialt konstruerat kön - essentialism

- ömsesidigt erkännande av egenvärde - bagatellisering av kvinnans låga status

- interaktion med kollektivet (omvärld/civilsamhälle) - isolering fr. offentligheten, enhet: kärnfamilj

- jämlik maktbalans i hushållen - fråntas mandat i hushållets tunga frågor

Vill tacka min bror Johan Gradeen, idéhistoriker och statsvetare, för hjälpen att förtydliga min förklaringsmodell för Manshat. Det vill säga redovisa två olika sätt som vi kvinnor kan förhålla oss till män. Antingen står vi i manstillvända manscurlande B-hörnet. Eller i självbekräftande, feministiska C-hörnet. I vilket hörn står du?

 Så mina vänner. NU tror jag att jag är redo för att ställa mina frågor till MÄNNEN bakom #inteallamän. De namnlösa, ansiktslösa som driver sitt lömska vandel från skuggorna. Men som får med sig mängder av både män och kvinnor.

Mina frågor till #inteallamän

Mitt spontana svar på att Amanda Åhlenius inlägg ”inte alla män” tagits ner väckte mig ur min sömn cirka tre dagar efteråt. Ja, min hjärna och jag är lite långsamma. Har en viss startsträcka. Betyder dock bara att vi är skoningslösa när vi väl fått upp farten. Och det har jag här:

Hej #inteallamän och era sympatisörer!

Svara HEMSKT GÄRNA på mina frågor. Visst, jag skall erkänna att jag ÄR RIKTIGT FÖRBANNAD på er. Samtidigt är jag intresserad av hur det ens är möjligt att tänka så vansinnigt som ni tycks göra. Jag vill verkligen förstå.

1.    Vad exakt var ”hatiskt” i Amanda Åhlénius inlägg? Jag har citerat i stort sett hela inlägget i mina två blogginlägg nu. Granskat varje ord. Jag hittar fortfarande inget som kan betraktas som ”hatiskt”. Och mot vem i så fall? Män? Detta är en omöjlighet per definition, som ni mycket väl vet.

a.    Hatisk betyder ”hätsk” vilket, bland annat, har följande synonymer (Synonym.se); förbittrad, bitter, fientlig, oförsonlig, elak, illasinnad, hämndgirig, hämndlysten, ettrig, ilsken. Hittills: amandaahlénius vs #inteallamän 1-0

b.   Hatbrott definieras som följande av polismyndigheten: ”Hatbrott är ett samlingsnamn för olika brott som begås på grund av gärningspersonens negativa inställning till exempelvis sexuell läggning, hudfärg eller religionstillhörighet.”: polisen.se. Hur är gruppen ”män” drabbade av det borttagna inlägget? Finns det någonting i texten som kan SKADA en specifik man eller gruppen män? På en BROTTSLIG nivå? Nej.

2.  När ni säger: ”inte alla män”, vad menar ni? Att majoriteten män är “snälla”? Som inte begår överfallsvåldtäkter? Är 50% fredliga och beskedliga? 90%? Tycker ni att vi feminister skall vänta med att ta upp problemet med de könsbaserade våldsbrotten mot kvinnor tills det är 100% av männen som begår dessa vidriga brott? Förstår ni i vilken galen apokalyptisk värld vi då skulle befinna oss? Vansinne!

När byggde Noak i bibeln båten? Här tänker jag hjälpa er att svara: “FÖRE regnen kom. FÖRE”. Dessutom är det VÄLDIGT ILLA STÄLLT som det är. JUST NU! Med alla de kvinnor och flickor som mördas, våldtas, låses in i sektlika destruktiva förhållanden, jagas från hus och hem av våldsamma pappor, män och ex-män och tvingas in i porr och prostitution.

3. Vad har ni att säga om "resten av männen" om man tittar utanför er grupp? De som gör sig skyldiga till grovt könsbaserat våld mot kvinnor – misshandel, våldtäkter, mord. Tror ni på fullt allvar att det bara är ”kriminella” män, brottslingar och missbrukare som står för detta? Varför är ni så okunniga? (se statistiken i förra blogginlägget 10/1).

4.  Vilka män står för kvinnohatet i vardagen i form av: sexistiska och objektifierande skämt, konsumtion av porr och pinup-kalendrar, förnedring, glastak, reproduceringen av könsmaktsordning, upprätthållandet av manlighets-privilegier, sexuella trakasserier, verbala hot och kvinnoförtryck? Är det "alla andra män"? Så kallade “snälla killar”? Män utanför den grupp ”kriminella” män som ni tror begår våldsbrott mot kvinnor? Vilka menar ni nu? Om ni själva inte ingår?

5. Varför är det viktigt för er att synen på män och manlighet inte skall ifrågasättas eller förändras? Varför anser ni att "egentligen alla män” är ”oskyldiga"? Så att vi kan bibehålla staus quo och kvinnoförtryck för alltid i det här patriarkala skitsamhället?

Varför är det viktigt för er att fastställa att det egentligen inte FINNS något kvinnoförtryck eftersom ”merparten av alla män är goda och snälla”? Så att inget i mäns förhållningssätt - som slavägare - till kvinnor - som slavar - i dag ifrågasätts. Som leder till att vidmakthålla hennes låga status. Att synen på kvinnan som andra klassens medborgare får fortgå i all evighet?

6. Tycker ni verkligen att samhället är "bra som det är" idag? För män? För kvinnor? Hur kommer det sig att ni uppfattar att ni har mandat att tala för kvinnan? Vet NI hennes bästa? Inte hon själv? Förstår ni att ni saknar tolkningsföreträde i frågan? Precis som en vit kristen cis-man saknar tolkningsföreträde att uttala sig kring hur fördomar och förtryck mot exempelvis svarta, muslimska, homosexuella män ser ut? Det är samma sak. Fattar ni det?

7. Ursäkta, men är ni helt jävla dumma i huvudet?!

8. Hur ställer ni er till statistiken?

Myndigheterna räknar med att cirka en tredjedel – om inte det dubbla - av alla kvinnor någon gång i livet utsätts för våld i en nära relation. Sexuellt våld och trakasserier. Våldtäkter. Endast 20% anmäler. Knappt en av tio leder till åtal. Endast 5% leder till fällande dom.

Var tionde man köper sex av flickor och kvinnor utsatta för prostitution. 99% av alla män tittat på porr på internet för idag vanligaste sökningarna är "teen violent gangbang airtight " (som vad jag förstår betyder att vuxna män penetrerar en ung flicka både vaginalt, analt och oralt samtidigt. Med fler män än tre då).

Vad säger du man? Är det fortfarande ”inte alla män”?

9. Är du feminist? Är alla män du känner feminister? Skulle de försvara en gravid kvinna i bråk med spårvagns-kontrollant? Se filmen 2020.

Säger du och dina vänner ifrån vid objektifiering av kvinnliga vänner, medarbetare eller gäster på samma restaurang/konferenscenter/krog ni sitter på? I simhallens bastu? Vid boxnings-matchen? Vad tycker ni om "ring-girls" ( = “Bikini-fitness-tjejer” som halvnakna som går varvet runt i ringen och håller upp en skylt med en siffra på mellan ronderna)?

Menar du att du inte känner någon kille som öppet medgett att han köpt sex? I Sverige eller utomlands? Inte ens "only-fans"? Hur många av dina vänner mörkar? Vill du läsa dina bästa kompisens internet-historik? Aktiviteter på sociala medier? Chattar? Kommentarer?

Vad tror du att du skulle hitta? Vill du veta?

11. Varför finns det män som också för kvinnokampen, tror du? Vad tycker de om #inteallamän? Varför är DE feminister som är lika trötta på machokulturen, kvinnoförtrycket och våldet som vi kvinnor är? Ta exempelvis män som Simon Häggström, Henrik Wahlström eller Atilla Yoldas eller alla män som vill hjälpa kvinnor inom rättsväsendet, politiken, kvinnojourer, polisen, vården eller snälla grannar som knackar på en lägenhetsdörr bakom vilken en kvinna skriker? Blir dessa män blir personligt förolämpade av att en kvinna säger att hon är manshatare?

Varför blir DU så provocerad?

Kan det vara så att alla feminister förstår och respekterar mig när jag säger att jag är manshatare. Hellre än mans-curlare?

12. Hur ser du på barnuppfostran? Tror du att du behandlar småflickor och småpojkar precis lika?

Vad tycker du att en flicka skall ha för leksaker att leka med? Vad skall hon ha för kläder?

Vad skall hon göra när en pojke retar och slår henne?

A. Gråta och säga till en lärare?

B. Knäa honom i skrevet och ryta nej?

Vad skall den lilla pojken ha för kläder? Leksaker? Tilltal? Får han ha klänning, leka med köksspisar och gråta när han blir ledsen?

13. Vilken ålder ställer du in på på målgruppen när du dejtar på Tinder? Om du, som jag, är 45 år exempelvis? Söker du kvinnor i åldern 35-55 år? Inga 20-åringar? Tonåringar?

Kan berätta om när mina vuxna barn ”trams-svajpade” med dotterns konto (då 19 år). En fet 50+ gubbe i frack, tillika advokat från Göteborg, började glatt chatta med henne om att göra upp att ses. Vill inte återge exakta orden för det var precis lika äckligt som ni föreställer er. På skoj provade ungdomarna att skriva att flickan var i själva verket var 16 år. ”Oj, en så ung tjej har jag inte haft (=sex med). Men är du tillräckligt söt träffar jag dig gärna” skrev, äcklet. Vi anmälde honom såklart.

Men så skulle DU aldrig göra eller? För det är ju ”inte alla män” som är så här äckliga och drömmer om sex med mindreåriga tonåringar? Och försöker boka träff med dem via online-dejting?

Eviga mans-slavar - hur länge till?!

15. Hur många är "inte alla män?" Menar ni? 1%?  Skulle det i så fall ens ha någon betydelse? Eller är det FAKTISKT ALLA MÄN som bidrar till dagens massiva kvinnohat och förtryck?

För att knyta ihop säcken lite. Är det inte i själva verket så att gruppen "inte alla män" är beviset på att maktens män är lättkränkta och gör vad som helst för att inte förlora sina manlighets privilegier? Vit cis-man som norm och #faktisktallakvinnor skall fortsätta vara deras underordnade.

Mammor, fruar, kvinnliga kollegor på jobbet som skall fortsätta serva, curla och klappa på det manliga egot. Skriva protokoll på möten, fixa födelsedagspresenter och baka till fikat. Ha husfridssex hemma, stå ut med sexistiska skämt, "höras inte synas", värderas utifrån patriarkala skönhetsnormer och porr-inspirerade pedofila kroppsideal. Hunsas och förnedras… får skylla sig själva om pojkvännen skäller ut oss på fyllan och kastar saker. Fortsätta VARA JÄVLA RÄDDA när vi går hem ensamma från krogen. Skylla oss själva för att vi blir våldtagna av en kompis på fest. Om vi blir drogade och utnyttjade. Blir kallade hora, slampa, fet, ful och dum i huvudet. Blir fattiga, sjuka och dö i förtid för att vi lever med cismän. Deprimerade och utmattade efter ett slit i kärnfamiljens förslavande stengrotta. ALDRIG FÅ ORGASM i ett för övrigt mediokert sexliv med en jävla cissnubbe?!

Få för liten pension. Fel medicin och diagnos på sjukhus bara för att medicinskt forskning främst bara görs med vita män som norm. Dras med kvinnosjukdomar i evighet för det är mer lönsamt för läkemedelsföretag att satsa på Viagra för erektionsproblem än endometrios exempelvis. Tror att vi måste banta bort vår “övervikt” för patriarkatet flyttat på kategorierna för BMI så “ALLA” lider av “fetma”. BMI-skalan som är en matematiker/astrofysikers hundraåriga modell av vita mäns fysik över tid, by the way.

Ansvar för gamla, sjuka föräldrar och svärföräldrar. Jobba inom vård och omsorg. Underbetalt, underbemannat och överbelastat.

Vi får ta allt ansvar och alla risker i det heterosexuella samlivet. Vara dem som äter farliga preventivmedel och tvingas hantera oönskade graviditeter (medicinsk abort? adoption? skrapning?). Familjeplanera. Ansvara för de ”önskade” barnen. Bära. Föda. Amma. Naturligt visst. Men 100% barnansvar, föräldraledighet och vab. I all evighet. Kan inte anses vara lika naturligt nu, 2022.

Hemmets projektledare  fångad med barns som gisslan. Mäns beteende generellt blir värre mot kvinnor efter barnen kommer. Han blir mer säker på att han "har henne fast". Slutar anstränga sig. Satsar på sig själv. Är avundsjuk på barnen och vill straffa kvinnan. Jävla jävla cismän.

Och var finns NI i allt detta? Inte alla män? Anser ni att ert jävla lättkränkta ego är viktigare än mänskliga jävla rättigheter åt all världens kvinnor? INKLUSIVE DIN dotter. Din fru. DIn mamma. Din syster!

Kan nu snälla sluta sabotera kvinnokampen? Sätta er ner. Vara tysta. Och LYSSNA. Acceptera att ni cismän inte kan vara herre på täppan längre? Att ett jämställt samhälle utan våld inte är något att vara rädd för. Vi vinner ALLA på det!

Det finns mycket "en helt vanlig svensk man" kan göra. Ödmjukhet är ett bra första steg.

Är du miljömedveten så sopsorterar du kanske varje dag?

Du kan börja med att bekänna dig som “nybörjar-feminist” och berätta att du vill lära dig mer. Du kan du tex läsa på och lära dig se patriarkala strukturer och sexism på arbetsplatsen. Sen kan du exempelvis skriva ut pyramiden för sexuellt våld och klistra ihop till små pyramider och ställa en på varje bord i fikarummet! Du kan prata med skyddsombudet om att ha en liten mini-kurs i människovärdigt språkbruk: om vikten av ett respektfullt inkluderande språk på arbetsplatsen- inga sexistiska skämt, påhopp eller förnedring. I synnerhet INTE från chef till medarbetare. Absolut ingen icke-sanktionerad fysisk beröring.  Bara ett exempel.

Varje dag kan du också följa feministiska konton i sociala medier. Tagga regeringen i dina och andras feministiska inlägg och försöka påverka politiker, dina manliga jobbarkompisar och "grabbgänget" framför allt. BEMÖT KVINNOR MED FÖRTROENDE OCH RESPEKT! Vi är era likar i allt. Om inte över er nivå faktiskt. Vilket ni egentligen innerst inne redan vet.

Varje fredag kl 15.00 kan ni gå ut och ställa er på stadens torg och delta i #kvinnostrejk med plakat. Och protestera mot mäns våld mot kvinnor.

Linnea Claesson summerade det fint redan 2017; och bevisligen har ni inte lyssnat på ett enda ord hon sade då. Så vi kör det igen:

Vad ska män göra för att engagera sig och ta ställning:
1. Börja med dig själv och rannsaka dig själv och den sexism du gett upphov till.
2. Säg ifrån när män uppvisar sexism.
3. Uppfostra din son och vifta inte bort hans oacceptabla beteenden med ”det är så pojkar är”.
4. Kalla dig feminist för att visa att du anser att kvinnor och män är lika mycket värda.
6. Bli medlem i någon förening exempelvis MÄN för Jämställdhet.

…eller #heforshe; vilket är en solidaritets-tagg för främjandet av jämställdhet initierat av FN.  

Daniel Sloss, skotsk komiker som gjorde ett tal åt män; efter det fruktansvärda mordet på Sarah Everard i London 2021. Det var den 3 mars som Sarah Everard stoppades av en polis när hon var på väg hem från en vän med falsk anklagelse att hon “bröt mot gällande covid-19-restriktioner” och tvingade in henne i sin polisbil. Polismannen, Wayne Couzens, kidnappade, våldtog och ströp sen den 33-åriga kvinnan, brände hennes kropp och slängde resterna av hennes kvarlevor i en damm nära brottsplatsen i Dover (wiki).

Sloss säger en viktig sak: “har jag under årens lopp kunnat se riskbeteenden kring kvinnor hos mina vänner? Absolut! Gjorde jag något för att stoppa dem? Nej, aldrig. Så när min vän våldtog en flicka är den våldtäkten lika mycket MITT FEL!”

Avslutningsvis; ett citat från en man (Sloss) till alla er män:

“Being good on the inside counts for absolutley fuck all.

You have to be activeley good and get involved

Instead of having this hero complex and brag about “I am gonna beat up a rapist”

Fucking PREVENT A RAPE! “

#inteallamän-MÄN OCH KVINNOR: SLÅ NER på sexistiskt beteende hos killkompisar, arbetskamrater, systerns pojkvän. Direkt! Sluta hylla status quo. Så att ingenting någonsin förändras.

#valår2022

Love Lisa

På tal om “inte alla män…”:

Jämställdhetsmyndigheten.se skriver så här om statistiken sexuella övergrepp 2020

Anmälda sexualbrott under 2020

Totalt 5 060 anmälda våldtäkter mot person 18 år och äldre, varav:
Mot kvinnor: 4 800 (95 procent)
Mot män: 261 (5 procent)

Totalt 1 650 anmälda våldtäkter av närstående genom parrelation mot person 18 år och äldre, varav:
Mot kvinnor: 1 600 (97,0 procent)
Mot män: 45 (2,7 procent)

Totalt 5 610 anmälda fall av sexuellt ofredande (exklusive exhibitionism) mot person 18 år och äldre, varav:
Mot kvinnor: 5 080 (91 procent)
Mot män: 527 (9 procent)

Totalt 322 anmälda fall av sexuellt ofredande (exklusive exhibitionism) genom parrelation mot person 18 år och äldre, varav:
Mot kvinnor: 301 (93 procent)
Mot män: 21 (7 procent)

Totalt 225 anmälda fall av sexuella övergrepp mot person 18 år och äldre, varav:
Mot kvinnor: 206 (92 procent)
Mot män: 19 (8 procent)

Totalt 47 anmälda fall av sexuella övergrepp genom parrelation mot person 18 år och äldre, varav:
Mot kvinnor: 45 (95 procent)
Mot män: 2 (4 procent)

(Kriminalstatistik 2020: Anmälda brott samt Anmälda brott: Tabeller – slutlig statistik, Brottsförebyggande rådet)


Veckans kampsång

“Wake us up”

av: Långbacka och Bådagård

(Obs! jag har försökt lyssna, reservation för om jag fått något fel.red.anm)

Sister hear me oh

We are running out of time

Don’t forget the silence

Never stopped a pride

Ignorance is like a fire hard to stop

Can´t you here the world is calling out to

Wake us up

We are in a valley risen by a fear of light

And the mountains surround us always seems to high

But we climbing up step by step to reach the top

Can´t you here the world is calling out to

Wake us up

It’s getting closer can’t you hear the buzz

Calling to the scores is there is no stopping us

Waking to the beat of the drum

Sister hear me oh

We are running out of time

Take my hand I lead you through this feel of might

Oh involuntary soldier let your weapon drop

Can´t you here the world is calling out to

Wake us up

Sister hear me oh

We are running out of time

Don’t forget the silence never stopped the cry

Ignorance is like a fire hard to stop

Can´t you here the world is calling out to

Wake us up

Its getting closer cant you here the buzz

Calling to the score is there is no stopping us

Waking to the beat of the drum

Sister hear me oh

We are running out of time

Take my hand I lead you through this feel of might

Oh involuntary soldier let your weapon drop

Can´t you here the world is calling out to

Wake us up


 

Previous
Previous

TILL ALLA MÖDRAR SOM VÅGAR!

Next
Next

Min jakt på folket bakom #inteallamän!