DRÖMPRINSEN ÄR DÖD!!!

MANSHAT - MIN FÖRKLARINGSMODELL:

I dag fortsätter utbildningen i manshat för alla medvetna, samhällsengagerade feminister som identifierar sig som kvinnor. Eller icke-binära. Okej, för all del cis-män som också är trötta på machokulturen och patriarkatet.

Vad är manshat? Vad har det för positiv påverkan på kvinnors liv? Hur tillämpar jag det i min vardag? Hur kan manshat minska våld och övergrepp på kvinnor?

För det första: ERKÄNN ATT MÄNS HAT MOT KVINNOR EXISTERAR! Kvinnoförtryck och ett ojämnställt samhälle är ett faktum. Som att gräset är grönt och himlen är blå. Det är en grej. Manshat synliggör det dolda kvinnohatet! Rycker av mansnormen sina lösmustascher! Avslöjar patriarkala maktstrukturer! VISAR UPP den könsbaserade våldspyramiden! …så att vi äntligen kan börja röra oss mot en samhällsutveckling med LIKA RÄTTIGHETER och skyldigheter för män och kvinnor. Äntligen. Med små enkla handgrepp - exempelvis genom att avslöja vardagssexim nära dig.
I dag tittar vi på hur manshatarklubben får en betydligt enklare och kanske helt smärtfri (!) tillvaro på dejtingarenan eller i det fasta förhållanden med cis-män. (wow!)

Det är i heterosexuella parrelationer ojämställdheten mellan könen manifesterar sig som mest. Så låt oss slå ner på detta omgående:

Du heterosexuella kvinna. Glöm allt patriarkatet lärt dig om att hitta drömprinsen och Den Stora Kärleken.  Sluta drömma om ”Det lyckliga slutet” där du och din prins rider i väg i solnedgången och ”lever lyckliga i alla sina dagar”.

I synnerhet nu i juletider då streamingtjänsterna svämmar över av fånig jul-romantik; där prinsen och prinsessan inte bara gifter sig och får hela kungariket utan också RÄDDAR JULEN tillsammans!!! Fram med spypåsen, ha ha! Men helt okej om du är hjärntrött och behöver varva ner i horisontellt viloläge medan dräglet rinner ner på kudden och du somnar efter tio minuters film med chokladkakan halväten i handen.. Tramsig jul-eskapism som behandling mot jul- och vardagsstress Modell Enkel är HELT OKEJ! Så klart.

OBS! Läs den finstilta varningstexten noga: “Förväxla ej denna “jul-porr” med verkligheten!”

KONCEPTET - “Den Enda Stora Kärleken” - är årtusendets största lögn. Ren och skär hjärntvätt för att lura in oss kvinnor i patriarkalt slaveri. I nivå med gamla skandaler bakom uttrycket ”opium för folket” det vill säga att landets makthavare drogar ner folket med opium för att de inte skall göra uppror. Katolska kyrkan på 700-talet lurade till sig herraväldet över enorma markområden i Judeen, Grekland, Asien och Afrika genom att påstå att de fått detta i gåva från den östromerske kejsaren Konstantin år 324. På 1400-talet uppdagades bluffen, skriver svd.se. Och här i Sverige var det god sed att att drängar och pigor fick en del av lönen i brännvin långt in på 1900-talet (shenet.se).

Behöver jag nämna fler exempel på hur invånare i ett samhälle kan bli blåsta av makthavarna? För deras egna höga syften? Är jag fortfarande en galen foliehatt?

Mot helvetets slakthus med sång

Vi kvinnor skall tydligen gå sjungande rakt ner i helvetets slakthus – listigt förklätt till en ståndsmässig villa, med en snygg (rik) make och 2,2 barn ståendes i den vackert julpyntade huvudentrén. Anar ingen ugglor i mossen här?

Om vi skall hålla oss till sagoanalogin handlar fenomenet att pussa många grodor snarare om att du vill hitta en groda som passar DIG. Hellre än att den groda du har framför dig förvandlas till en prins (aldrig hört talas om såna dumheter!).

Så! Nu släpper vi det här med drömprins-grejen.  Och fokuserar på VÅRA EGNA BEHOV i stället. Vad vill jag ha?

 Jag anser att det är ytterst viktigt för alla kvinnor där ute i dag, oavsett ålder, civilstånd, folkslag, religion och klass, att iaktta extrem försiktighet när de önskar dejta/leva med en cis-man (det vill säga en man som juridiskt, känslomässigt och biologiskt identifierar sig som man och som har en sexuell attraktion till kvinnor).

ANDRA TIPSET: KLIV UR DET MANSTILLVÄNDA HÖRNET OCH GÅ ÖVER TILL DET MANSHATANDE HÖRNET I STÄLLET!

Två olika förhållningssätt till cis-män. Av mig: Lisa Gradeen

Hellre dö stolt och fri än tyna bort som slav

Jag vill ytterligare förklara förklaringsmodellen (ha ha) med att peka ut att i det MANSCURLANDE hörnet är du en kvinna – liksom jag – som hela mitt liv försökt leva upp till det patriarkala kvinnoidealet. Och ständigt misslyckats. Jag har misslyckats med att vara ”min man” till lags, stötta och hjälpa honom, ta hand om honom. Samtidigt som jag är snygg och smal och välklädd, sminkad och fixad. Samtidigt som vårt hem är skinande rent och inredningen direkt klippt ur ett modemagasin. Naturligtvis lyckades jag inte ens med 10% av detta. Jag är en värdelös (patriarkal) normkvinna. Något som de tre olika cis-män jag haft längre relationer med naturligtvis också påpekat för mig. "“Okvinnlig, fet,, dominant och beskäftlg”. Tro mig - totalt jävla misslyckad!

Jag har föraktat feminismen. Påstått att det är ”påhitt”. Tyckt det varit ”löjligt” med speciella kvinnoföreningar till exempel. Har levt efter devisen: ”Vill man ha något gjort får man göra det själv”.

Och därmed slösat timmar, dagar, ÅR… på denna fåfänga strävan. Utstått misshandel, övergrepp och tortyr. Satsat och förlorat min hälsa, mitt utseende och min sinnesfrid.

MANSHATAR-KLUBBEN

Tills jag kravlade mig över till MANSHATAR-hörnet i stället. I sista minuten! NU vet jag att detta med att vara en “värdelös patriarkal norm-kvinna” snarare är ett friskhetstecken.

Att ”byta sida”, att reflexmässigt hata alla cis-män i stället för att reflexmässigt älska dem och tvinga mig själv att ta hand om dem och uppfylla alla deras nycker (helst innan de uttalat dem…) = Var att rikta kärleken mot mig själv. För en gångs skull. Jag började äntligen förstå att den sunda punkten på linjen mellan ”självbekräftelse” och ”självuppoffring” är… så långt ut i ”självbekräftelse”-hörnet man kan komma. Det finns inget ”sunt självuppoffrande”. Att offra sig själv, att försöka ge från en plats där jag befinner mig i total misär och känslomässig utblottning och fattigdom… är att ge av sig själv på bekostnad av sitt eget liv och sina egna resurser. Självuppoffring är ALLTID destruktivt. Har min kloka psykolog lärt mig (shoutout @varnamokbt)

I MANSHATAR-hörnet kan vi kvinnor slappna av och tänka på våra egna behov först, utan att behöva gå i försvar. Varken mot oss själva eller andra. Här får vi ägna oss åt 100% självbekräftelse. Här är vi REALISTISKA inför det mansdominerade samhällets krav. Här kan vi lättare avvisa dem och tillämpa förnuft och logik för handlingar som gynnar OSS SJÄLVA. Snarare än panikartad rädsla att “inte passa in/aldrig få en pojkvän/aldrig få uppleva lyckan över ett eget barn” …när vi (dagligen) konfronteras med de vansinniga förväntningar patriarkatet utsätter oss kvinnor för… I manshatar-hörnet är vi stabilt förankrade i våra rötter och klarsynta när vi möter nya, för oss okända, cis-män, män vi inte känner. När vi möter vardags-sexismen.

VI är MANSHATARE! …och vi är STOLTA!

Tjock, bög och manshatare i ljuv förening!

Nu tycker kanske många att ”hat” är ett så tråkigt ord! Förknippat med gamla videoklipp där en Fi-kvinna hotfullt säger ”män är DJUR! Tycker inte du det?”. Ve och fasa! Cis-männen darrar av kränkt upprördhet över fräckheten! Många kvinnor likaså. SÅ vill i alla fall inte de uppfattas! ”Vi har inget gemensamt med henne!” skränar den kvinnliga PK-maffian. ”Vi är inga manshatare”.

Nu var det inte jag som uppfann ordet ”manshat”. Det gjorde feminist-kritikerna för att få tyst på oss kvinnor. De har lyckats och de har lyckats länge.

Därför känner jag att det är viktigt att vi TAR ÖVER detta ord. Gör det till vårt! Vårt eget! VÅRT slagord – som ärat skall flyga över jorden! Precis som manliga gay-communityn tog över ordet “bög”. Som kroppspositiva rörelsen tog över ordet “tjock”. Dessa ord är inte längre skällsord. Och det är min förhoppning att ordet “manshat” skall gå samma väg.

Jag gillar inte heller ordet ”hat”, men nu var det detta ord som valdes en gång i tiden. Då får vi leva med det.

Så låt oss nu en gång för alla ansluta oss till Manshatar-klubben och rakryggat STÅ för våra åsikter och aldrig aldrig tystna! Framför allt inte när någon idiot till cis-man bräker ”usch! Manshatare!” …när vi försöker förändra samhället. När vi protesterar mot de orättvisor, könsbaserat våld och den skrämmande låga status som tillskrivs oss kvinnor. Den sexism som förekommer ute på gatorna. På arbetsplatserna. I domstolarna. I hemmen. I kulturen. På sociala medier.

Är det ett manshatande perspektiv som krävs i vår kamp för rättvisan så TAR VI DEN ROLLEN! Vi skall skandera unisont och kraftfullt: MANSHAT! MANSHAT! MANSHAT!

…tills vi äntligen lever i ett jämställt samhälle utan våld. Där kvinnor och män delar lika på makt, pengar och inflytande. På reproduktion, familjeliv och omsorg om de icke-arbetsföra individerna i samhället. Där kärlek utrotat allt hat. En gång för alla.

Drömprinsen är död!

“Prince Charming is dead!” …här från Shrek - underbar revolutionär filmad saga vi alla känner och ÄLSKAR!

Det gäller att börja resan vid rätt utgångspunkt. Glöm det här med Den Stora Kärleken… att Den Rätte skall få allt i ditt liv att ”falla på plats av sig själv”. Glöm ”är det rätt är det lätt”. Glöm FRAMFÖR ALLT devisen att ”en god hustru tar hand som sin man” (…och barn… och hus och hem… julpyntet, kusinbarnens julklappar, glöggen, packa allas väskor inklusive makens inför vistelsen hos svärföräldrarna, stryka rena lakan…osv osv osv).

Som en psykolog nära mig nyss sade om kärleksrelationer:

”Relationer handlar om att lyfta varandra, INTE att ta hand om varandra”.

Det vill säga idka någon slags plus-utbyte från varandra, där bägge står stadigt förankrade i sina respektive självständiga liv.

En cis-man skall kunna ta hand som sig själv, ha en välgrundad egen identitet med tydliga kärnvärderingar och god psykisk hälsa, vara känslomässigt mogen att kunna gå in i en relation samt ha ett INTERNT KONTROLLOKUS ….för att ni ens skall ÖVERVÄGA att inleda / fortsätta relationen med honom.

Internt kontrollokus – en snabbrepris: ”kontrollen över det som händer mig i livet finns INOM mig. JAG har makten över det som sker. JAG TAR ANSVAR. ” I motsats till externt kontrollokus där personen alltid skyller sin olycka på omgivningen; det är ”alla andras fel” att det går dåligt för hen i livet.

Kvinna: ta befälet!

Den som bär ansvaret för att identifiera följande egenskaper åligger å andra sidan OSS KVINNOR. Det vill säga dem av oss som fortfarande envisas med att dejta / leva med cis-män… Nej, inte vara bitterfitta. Nu är jag på ER sida i detta. Låt oss vara överens om att vi inte kan förvänta oss att cis-männen skall ”ändra sig”, ”äntligen börja förstå” eller ”tänka på hur det känns för mig nån gång också”. Bli en fantastisk man bara “han börjar gå i terapi!”. Blä. Allt det där är bara psykologiska fällor som byggts in i kvinnosjälen under årtusenden. “Kvinna - stå vid din mans sida!". Aldrig “ge upp hoppet”. Utan “kämpa för kärleken!” Kom ihåg. Opium för folket. Ni är smartare än så. Öppna ögonen! Och TA INGEN SKIT!

Cis-män är som småpojkar, de ljuger så de tror sig själva för att få det dom vill ha. Och slippa göra sånt de inte tycker är kul. Det är troligen helt inkorporerat i deras själar och kan knappt kallas ”medvetna val”. Det är orättvist som helvete. Men det är som det är.

Dessutom LYSSNAR DE INTE! Vi med erfarenhet av lite längre relationer vet att få en cis-man att lystra till annat än “vill du ha en till öl/avsugning/kolla på fotboll?” kräver en ljudvolym som ett avgående jetplan ungefär. Det finns hela skalan. Från mindre allvarliga julrelaterade uppmaningar från kvinnan i den heterosexuella parrelationen, tex: “glöm inte hämta upp moster Mildred när du hämtat dottern från stationen”, “lägg inte dina öronsnäckor, nycklar och dagens post i en enda röra på köksbordet, det är så lätt att något försvinner” och “om du har ‘nonstop’-skålen för nära bordskanten, när du pyntar pepparkakshuset, kommer du snart välta ut dem”. Egentligen ingen stor grej. Värst för dem själva när de leta som galningar efter bilnycklarna, får köra en extrasväng och hämta bortglömda mostern samt plocka upp alla chokladknappar från golvet.

Mer allvarligt är: “om du fortsätter dricka så här kommer du förlora barn, jobb, flickvän och dö!!!” (=Snubben). “Dina barn mår väldigt psykiskt dåligt, du måste se till att få ensam vårdnad och barnens våldsamma psykopat-mamma inom lås och bom. Låt barnen vittna för polisen om barnmisshandeln.” (=Snubben). “Du kanske inte skall röka och stressa så mycket? Tillsammans med högt blodtryck, manligt kön samt en ålder över 50 år är risken väldigt stor för hjärtkärlsjukdom” (=Den Gifte Mannen).

Vem lyssnade på dessa enträgna böner? Ingen. I alla fall inte cis-männen. Återigen gör sig respektlösheten för oss kvinnor gällande. Cis-män har en irriterande ovana att väldigt öppet visa att de inte tycker att vi kvinnor har något att säga av värde. De lyssnar inte.

Ibland är de listiga och gör sig till bara för att ställa sig in. Men innerst inne tycker de alltid att de i själva verket är smartast själva. Så det finns ingenting vi kvinnor kan tillföra. I form av information, kunskap eller intelligenta, omtänksamma, välmenta råd och omsorger.

Jaja, skyll er själva. Det har kommit till min kännedom att Snubben numer dricker så mycket att han ej klarar av att ha sina barn i jul. Att ena barnet är tillbaka hos soc och det andra tvingas vara hos psykopatmorsan. Jätteledsen. Samt att Den Gifte Mannen fick en hjärtattack nu i höstas. Just saying.

Dessutom kör cis-män allt som oftast över oss kvinnor i relationerna, TROTS att vi gång på gång säger saker som exempelvis: “jag dejtar inte upptagna män - i synnerhet inte en en gift man som säger ‘vi’ om sig och hustrun i var och varannan mening”, “vi kan träffas som vänner - inget sex!” eller “jag kan inte leva i det här förhållandet när du beter dig så här”. “Dina övergrepp gör mig sjuk”. Och liknande viktig information om hur jag mår i relationen. Mina känslor. Vad JAG behöver. Det visar sig nästan alltid att jag talar för döva öron. Cis-männen fortsätter sin livslånga vana med att ignorera allt som stör deras egna planer. Vägrar lyssna. Kör på som bulldozers.

Tills jag, i likhet med många kvinnor, tagit vårt pick och pack om lämnat dem. Tack och hej. Inte heller nu lyssnar cis-män. Så de får stå där, ensamma och förvånade. När skilsmässan är ett faktum. Och de fattar ingenting. Utan att begripa att de just betalat priset för sin respektlöshet; sina lögner och egoism. Att. Inte. Lyssna.

Penissafari!

Nu skall vi ut på Penis-safari! I veckan har jag pratat med en underbar ung kvinna (24 år) om hur det ser ut på dejtingmarknaden nu för tiden. Jag fått en stor inblick i dagens klimat, tack vare vår unga vän. Kvinnan i fråga dejtar både cis-män, icke-binära och kvinnor. Då hon precis kom ut ur ett långt heterosexuellt samboförhållande har hon inte den minsta lust att kedja fast sig i en relation (med en man) igen utan är glatt ute på upptäcksfärd i penisdjungeln och andra land-biom.

Det finns mycket att upptäcka! För tjej som söker cis-män är det, hör och häpna, otroligt lätt att få massa napp på frivilliga kandidater bland cis-killarna. De ställer gärna upp på engångs-ligg eller rebound-grejer.

Detta förbehållet cis-männen, måste understrykas. Kvinnor och icke-binära är reserverade för mer seriösa möten och respektfulla förhållandelika arrangemang, enligt vår kvinna. “Jag vill inte blåsa DEM!”, säger hon.

Nu är det ju inte så att Cis-männen blir blåsta precis. De får sex utan minsta motkrav. Precis deras kopp te, enligt min erfarenhet. Gillar de inte dealen kan de alltid tacka nej. När avtal träffas mellan två samtyckande vuxna så… är allt tillåtet. Heja henne!

Cis-män ÄLSKAR penisar!

Jag har fått tillgång till ett litet urval ur hennes matchningar och observationer på en känd dejtingapp (ja, ni vet alla vilken jag menar).

Det finns de som är öppet vidriga och komiska med sina foton: 

….hjäääääääääälp…!!! Alltså,, cis-män och deras penisar?!

Det får mig osökt att tänka på den obegripliga penis-fixering som råder bland cis-män. De ÄLSKAR penisar! Framför allt sin egen. De mäter den. Klappar den. Pratar med den. Döper den (?!). Jämför den egna penisen med alla andra män. Sneglar mot manliga skrev i duschar och på offentliga toaletter.

Kanske är det det faktum att de själva sätter sitt könsorgan i centrum i sina liv också förväntar sig att heterosexuella kvinnor skall göra detsamma? För mig obegripligt men det är ändock en teori.

Hur många har varit med om att en cis-kille försöker ”få igång något” = ligga – genom att stolt peka på sin erigerade penis? I tid och otid? Hand upp på det?

Oavsett om det är mannen i ditt fasta förhållande som stöter dig i sidan och ivrigt viskar ”kolla” och pekar på sitt byxklädda putande skrev i tv-soffan, där du sitter och halvsover till något matlagningsprogram en tisdag kväll. Eller om det är mannen du skrivit med någon vecka som helt omotiverat skickar en dick-pic (dick-pics är ALLTID omotiverade by the way). Tycks detta vara ett gemensamt drag för alla cis-män. De är obotligt fascinerade och upphetsade över sitt eget könsorgan?! Varför GÖR de så här?

En erigerad penis - live eller online - utlöser i 99 fall av 100 en inre uppgiven suck av uttråkning och irritation hos oss kvinnor. ”Jaha?” ”Och?” …eller ”USCH”. ”Orka!”.

Därför att det högst oönskade blottandet av cis-mannens upphetsade tillstånd alltid åtföljs av ett tröttsamt krav på att jag skall ”hjälpa honom med det här”. Hur blev den här erigerade penisen helt plötsligt MITT ansvar?

Som ett erotiskt förslag betraktat är en erigerad penis från ingenstans BOTTENLÖST FEL.

Jag som kvinna blir inte det allra minsta tänd av åsynen av en överraskande erigerad penis (i tv-soffan, bussen eller i mobilen). Jag är ledsen. Det är BARA TRÅKIGT. Fixa disken! Tappa upp ett varmt bad åt mig! Ta läggningen av ungarna! Ge mig en ryggmassage och kom med fina komplimanger! Och vad är det för fel på lite vanligt hederligt förspel? Kyssar och smek? Om du cis-man är helt tom på idéer kan du alltid köpa choklad. Det är ett säkert kort i alla lägen. Men snälla…! Låt oss SLIPPA din jävla penis!

Tänk om män visste hur otroligt fåniga och barnsliga de är med sina jävla snoppar? För att citera min mor ”det är INGEN som blir imponerad av det”.

Omotiverade erigerade penisar UNDANBEDES! Byt hellre erigerade penisen mot choklad!

Vi har även app-bios (där cis-männen skriver några rader med beskrivande ord om sin personlighet, vad han söker, intressen bla bla med mera. ”gillar mysiga hemmakvällar och långa skogspromenader” blättan blä) där vissa avslöjar sitt svarta mörker och djupa kvinnohat helt öppet.

 Läs gärna dessa båda bios, fick den vänstra skickad till mig nyligen. Tjejen som stötte på den anmälde givetvis denna hemska kille. Även bion till höger är kusligt vidrig. Och inte heller denne man kan låta bli att dra in sin penis i det hela. Eller betyder “22 cm” längden på hans näsa (wow!)? Mjälten? Stortån? He he.

“Incel-killen 34”

Det kvinnohat som forsar fram i denna bio är skrämmande. Helt ärligt tror jag att det är en incel som talar. Incel: ”involontary celibacy”-kulten. Män som inte “får” ligga för att alla snygga män (“Chads”) “tar” alla snygga kvinnor (“Staceys”) . Därför hatar incels ALLA kvinnor så passionerat att de önskar döda dem. Kvinnomord och våldtäkt uppmuntras inom denna hemska sekt ni säkert hört talas om. (Mer om denna i ett annat inlägg).

Vi kan dissekera den och peka ut flera viktiga röda varningsflaggor:

(Okej, jag fattar att jag agerar “Capten Obvious” här… men vi är trots allt KVINNOR och vi kan samtala om saker och ting MÅNGA GÅNGER! Eller hur? Låt oss ÄLTA! Tihi fniss!)

1.    Här har vi en cis-man som helt klart förväxlat verkligheten med porr

2.    Kvinnosynen Madonna – Horan har vi här svart på vitt. Skulle han vilja att någon skrev och krävde att få ”800.000 volts-sex under ett bord på IKEA” (alltså ursäkta, men vad ÄR detta för knäppgök?) av hans mamma? Eller är det förbehållet de “runt-knullande slamporna?”

3.    Om han anser att alla kvinnor är “runt-knullande slampor”. Vem har han då tänkt skall delta i de bisarra sexlekar han själv kokat ihop i sin fantasi, med hjälp av hårdporrens våldsamma kvinnoförnedrande värld? Han hatar och föraktar uppenbarligen kvinnor. I synnerhet de tjejer som han anser “knullar runt”. Är han på fel sida? Är det inte så att han hellre borde dejta andra MÄN i så fall? Med samma smak för sex som han själv.

4. Uttrycket “kuk i er” används också som en förolämpning/bestraffning. Så inte ens han själv anser att umgänge med hans penis är en trevlig upplevelse?   

5. Incel-beteendet. “Sex är en rättighet”. Inte en ömsesidigt givande överenskommelse mellan två samtyckande vuxna. Där du cis-man måste FÖRTJÄNA en kvinnas tid, förtroende och respekt. Genom att besitta just alla de egenskaper vi nämnde i början: känslomässigt mogen, klarar ta hand om dig själv och har internt kontrollokus. Enligt den här incel-killen är han tydligen oskyldig till sitt singeltillstånd och det är alla tjejers – de ”runtknullande slampornas” fel att han fortfarande är singel. Jag vet precis varför du är singel; För du är VIDRIG!

6. Ord-valet “runtknullande slampor” om kvinnor hamnar på nivå TRE i könsbaserade våldspyramiden. USCH!

"Incel 34” gör sig skyldig till “Harassment, threats and verbal abuse” på nivå tre. Helt rätt att anmäla! Tveka inte att göra detsamma, ni som dejtar och snubblar över vidriga typer som denne. TA INGEN SKIT!

Lömska Pappa Penis

Incels, BDSM-dominanta och penisfixerade är ju trots allt lätta att navigera bort ifrån. Mer förslagna cis-män döljer dock sina bristfälliga mentala förmåga och lömska motiv bakom en drömprinslik fasad.

Bli exempelvis ABSOLUT INTE imponerad om en cis-kille bryter mot tre-dagars-regeln (ni VET: grejen att en kille ringer aldrig en tjej förrän tidigast tre dagar efter genomförd dejt) och hör av sig TVÅ dagar efter dejten. “Wow, vilken hängiven man! Jag är verkligen speciell för honom!” Nej nej nej.. Med moderna medier som snapchat, tiktok och messenger och liknande är det oerhört enkelt att ”höra av sig” utan att egentligen “höra av sig”. Krävs inte speciellt mycket energi. “Det är INGEN som blir imponerad av det!”

Vi tar vår 24-årings senaste dejt. En 34-årig tvåbarnspappa, frånskild sedan två år. Jag tänker kalla honom Pappa Penis, lite perverst så där ha ha! Denna penis var avsedd som lite sex, tidsfördriv och trevligt umgänge. Visade sig tyvärr vara ganska mediokert sex, usel apelsinservice exempelvis (apelsinservice = oralsex där kvinnan är mottagaren) och lite tafatt prestation i allmänhet. Men penisens bihang var kanske lite småmysig så där. Sammantagna omdömet gav dock ganska lågt betyg. Så vår unga tjej var helt inne på att kasta tillbaka denna fisk i dammen igen och simma vidare.

Döm om hennes förvåning när hon upplevde en underlig känsla av övergivande efter ett par dagar och Pappa Penis inte hörde av sig? ”Det är ju HAN som skall simpa….”, säger vår unga tjej. Okej förklaring igen för oss gamlingar: “simpa” = när en individ trånar efter en annan mer obrydd sådan. Någon slags version av ”obesvarad kärlek” eller kanske ”obesvarad lusta”? (Jag är SÅ down with the kids när jag får lära mig alla såna här ord – obs! ironi: HA HA HA!). Igen: “Det är ju HAN som skall simpa efter MIG? Inte tvärtom”, tänkte hon reflexmässigt. Och blev lite obehaglig till mods. Så här skulle det inte vara.

Inte för att hon kände särskilt stort intresse för penisen i fråga utan för att hon ”lärt sig” i vårt patriarkala samhälle att En Mans Bekräftelse och Uppmärksamhet är det FINASTE vi kvinnor kan uppleva. HA HA HA! Ursäkta mig – men vilket JÄVLA BLAJ! Har vi verkligen gått på det här i alla år?!?!

Cis-männens lögn-manual

När vi dissekerade situationen lyckades hon åter ta sitt förnuft till fånga igen och vi kunde tillsammans förstå situationen. “Just det! Det var den patriarkala bullshiten igen! Att jag som kvinna gör ett rollövertagande och tar MANNENS behov och börjar fokusera på HONOM istället för på mig själv…” Ingen fara! Kan hända den bäste.

Eftersom nyfikenheten väckts hos ”min 24-åring” fortsatte hon dock dejta Pappa Penis. Dag tre, avtalad dejt nummer två sedan tidigare, möter hon upp med cis-mannen i fråga. Det första han gör är att meddela att han ”jag måste tyvärr sticka senast kl 21 ikväll för jag skall hjälpa mitt ex (med hennes förråd och några skolpapper)”. HA HA HA! Ursäkta att jag skrattar mig harmynt…. men HAAAAAAR vi inte hört detta förut?

Erinrar mig ett möte med en Penis Pappa jag mötte under min Penissafari hösten 2018. Som också inledde dejt nummer två exakt dessa ord: ”jag måste sticka innan klockan åtta för jag skall hjälpa sitt ex med en grej”. HA HA HA!

Finns det någon slags lögn-manual som delas ut till alla mellanstadiekillar i skolan? Ni måste berätta i så fall. HA HA HA!

Okej… nu har jag lugnat mig. Så, ponera att denna vals var SANN! Det gör knappast saken bättre eller hur?

Vilken sund, vuxen, heterosexuell kvinna vill inleda en relation med en man som uppenbarligen fortfarande är styrd av sitt ex, sina barns mamma? Lägg märke till possessivt pronomen: “mitt”. Som jag tidigare problematiserat som ett tecken på (omedveten?) samhörighetskänsla och lojalitet med gamla exet hos frånskilda cis-män. Vad ger det för grund för en potentiell ny relation att bygga vidare på?

Varning för ex-sjukan
Jag funderade på det angående Den Gifte Mannen, som avslöjade att han var gift först EFTER första dejtens sex. Om jag fick frågan i dag - skulle jag acceptera att ha ett slags knullkompis-läge med honom i en polygam kontext? Svaret får nog bli NEJ. Ändå. En viktig förutsättning för alla sorters relationer är för det första ärlighet och öppenhet och LIKA VILLKOR. Båda parter måste vara lika tillgängliga och fria i att kunna bestämma träffar (utan att någon stackars fru skall gå ovetande och bedragen). Och sen kunna HÅLLA SIG TILL AVTALET. Kontakta varandra. Per telefon eller i meddelanden. Vardag som helg. Fritt fram bara. Som i vilken relation som helst.

Som när vi umgås i andra relationer. Till exempel: Om jag och min moster och hennes man skall gå på bio bestämmer vi en tid och så dyker vi alla upp ungefär på utsatt klockslag (okej, vi ÄR lite tidsoptimister i släkten men det brukar lösa sig). Jag skulle aldrig inleda vårt biobesök med att säga ”okej, jag måste gå 45 minuter in i filmen för att mitt ex vill att jag skall döda en tvestjärt i hans badrum”. Eller tvinga dem att bara kontakta mig via kodade meddelanden på sms. ABSOLUT inte ringa mig hemma. Då kan ju MIN MAN höra det!

Se på Snubben – som ständigt avbröt allt pågående aktivitet – så fort psykopat-exet messade eller ringde och bestämde att han skulle fixa något åt henne. I tid och otid. Jourhavande vaktmästare och snyft-axel 24/7. Var hans primära roll i livet. Svårt att ändra på 30-åriga vanor… men det är knappast MITT PROBLEM?!

Ni hör ju själva? Helt orimligt.

Rapport från y-fronten

Vår 24-åring fick sig en rejäl röd flagga med Pappa Penis inledande ord om ”jag måste gå klockan nio…” Vilket ledde till en intressant iakttagelse för oss båda om vad det egentligen är att identifiera röda flaggor I REALTID samt att tolka dem? Guldstjärna till vår unga kvinna som kunde översätta det lilla obehaget i magen till = EN RÖD FLAGGA! Hurra! Vi går att lära ha ha.

Pappa Penis fortsättning följer: dagen efter dejt nummer två (avslutad i god tid före kl 21) …utbyttes lite förströdda meddelanden under kvällen och vår unga tjej nämnde att hon tittade på tv-programmet “Bonde söker fru” (som hundratusentals andra i vårt land. Ingen stor grej eller?). Då hasplar idioten Pappa Penis ur sig att ”mitt ex tittade också på detta och en massa andra doku-såpor! Jag är så glad att jag slipper det nu!” Alltså hjälp! Är inte människan klok!? HA HA HA! Finn fem fel i den meningen?

För det första – här har vi en man som både är lat och outvecklad känslomässigt. Hans enda referensram gällande kvinnor tycks vara exet = sina barns mor. Och så är han så jäkla plump och korkad att han jämför alla andra kvinnor med henne ÖPPET?!

För det andra: FÖROLÄMPAR han vår 24-åring genom att säga att han tycker “dokusåpor är skit och att han inte vill ha det i sitt liv.” När det uppenbarligen är ett av hennes intressen.

Eller förolämpar kanske är fel ord? AVSLÖJAR HUR PATETISK HAN ÄR kanske är mer rätt uttryckt. Blir det ju i denna kontext. “Tack cis-män! För ni gräver er egen grav!”

Ingen skada skedd. Bara dags att simma vidare som sagt. Leta upp en ny groda.

Vår duktiga unga kvinna är dessutom naturvetare och forskare så hon är naturligtvis öppen för att teckna ned sina observationer och klassificera dem i olika kategorier. Hittills har hon lyckats samla ihop: “Pappa Penis”, “Tafatt tonårs-lillebror” och “Fantastisk icke-binär”. Får se hur det går efter dejten med kvinnan från Gävle, väntar med spänning över rapport från detta möte.

När det gäller cis-män har vi dock mycket att lära. LÄRA OM. Det vill säga. För rätt utgångsläge: ställ dig i manshatar-hörnet. Allt ser annorlunda ut härifrån. Och jag inser att det är här vi borde ha stått redan från början.

“Unleash the fucking fury!”

…vi kvinnor är starka som valkyrian, den kvinnliga krigaren som hämtade fallna till Valhalls bord, i fornnordisk mytologi. Kvinnor världen över - FÖRENEN EDER! Och rebellera! Vägra! Stå emot!

Vi kvinnor har levt i en upp-och-ner-vänd värld. Där VI som egentligen har makten, vi som bringar liv till denna planet, vi som står för känslomässig trygghet, stabilitet och hållbarhet… har förslavats. Fråntagits vår urmoderkraft. Liksom Simson lurades vi att låta männen klippa av vårt långa hår  (legenden om Simson från den grekiska mytologin; känd för sin fysiska styrka, som satt i det långa håret. När han förleddes att klippa av sitt hår besegrades han av de elaka filistéerna. Källa: Wikipedia)

VI kvinnor har i årtusenden förslavats i patriarkatets tjänst. Alltid fått höra att vi är otillräckliga. Alltid först med att klandra oss själva för våra brister. Alltid patetiskt tacksamma när en cis-man nedlåter sig att ge oss ett vänligt ord eller klappar oss på rumpan.

Oftast, blinda, stumma och döva för våra medsystrars sympati, klokskap och stridsrop.

Den tiden är över nu. När vi lämnar det manstillvända, självuppoffrande, kvinnohatande hörnet och går ställer oss i det manshatande, självbekräftande, realistiska kvinnohörnet. Så ramlar världen ner på rätt håll igen. Och allt blir som det en gång skulle vara.

Ta hand om dig och alla våra medsystrar där ute!

…och ha en God cis-man-fri Jul!

Löve Lisa

Veckans kampsång:

Rebel Girl

Bikini Kill

That girl thinks she's the queen of the neighborhood
She's got the hottest trike in town
That girl, she holds her head up so high
I think I wanna be her best friend, yeah

Rebel girl, rebel girl
Rebel girl you are the queen of my world
Rebel girl, rebel girl
I think I wanna take you home
I wanna try on your clothes, uh

When she talks, I hear the revolution
In her hips, there's revolution
When she walks, the revolution's coming
In her kiss, I taste the revolution

Rebel girl, rebel girl
Rebel girl you are the queen of my world
Rebel girl, rebel girl
I know I wanna take you home
I wanna try on your clothes, uh

That girl thinks she's the queen of the neighborhood
I got news for you, she is!
They say she's a dyke, but I know
She is my best friend, yeah

Rebel girl, rebel girl
Rebel girl you are the queen of my world
Rebel girl, rebel girl
I know I wanna take you home
I wanna try on your clothes

Love you like a sister always
Soul sister, rebel girl
Come and be my best friend
Will you, rebel girl?
I really like you
I really wanna be your best friend
Be my rebel girl

Embed Block
Add an embed URL or code. Learn more
Previous
Previous

Låt mig få berätta om kvinnohat nära dig…

Next
Next

Min depression - priset för friheten?