Låt mig få berätta om kvinnohat nära dig…

”Jag har alltid varit snäll mot kvinnor!” sa den oförstående lokala kommunpolitikern (kd) tillika cis-man född på 1940-talet. 50+vdn för en lokal tillverkningsindustri: ”feminister är foliehattar – det finns inget kvinnoförtryck i dag – det har ni kvinnor ’hittat på’”. Paolo Roberto ”Sexköp är självskadebeteende – förresten låter jag och mina italienska manliga släktingar kvinnorna bestämma hemma”.

Vi fortsätter våra observationer av cis-männens beteende och vardags-sexismen.

I dag vill jag framför allt fokusera på: hur vi identifierar röda flaggor samt identifiera cis-männens övergrepp I REALTID. Samt hur vi kan vara självbekräftande och känna in våra egna känslor och behov FÖRST! EN ENORM utmaning. Men vi klarar det: TILLSAMMANS!

Jag skulle gärna vilja säga att den yngre generationens kvinnor är betydligt bättre på detta än vad min generation – 70-talisterna – är. Det är dem, på mycket. Miljötänk och hållbar utveckling. HBTQIA+. Djurrätt. Politik.

Dock är vi alla lika mycket offer för cis-männens framfart i den begränsade kvinnoroll vi tilldelats; som FLICKVÄNNER. Kärlekspartners. KK. Som kvinnor attraherade av heterosexuella män är vi långt från självbestämmande. vi saknar makt och kontroll över våra liv.

Vad är sexism?

” Sexism, innebär fördomsladdad diskriminering, förtryck eller utnyttjande av människor enbart på grund av könstillhörighet. Begreppet myntades av kvinnorörelsen i USA på 1960-talet som en parallellbildning till rasism” skriver. Wikipedia

Okej, flummigt och bra. Men låt oss dyka ner lite djupare i vad det faktiskt handlar om. Hur drabbar vardags-sexismen just DIG?

Vill man ägna sig åt extremsporten ”dejta online” så kommer man snabbt hitta skrämmande exempel på just detta hela tiden. Så även att träffa män i verkliga livet.  Det finns inget som så fort kan förvandla en trevlig sympatisk man till ett vidrigt, själviskt, lögnaktigt kräk med jätteego som just erotisk eller romantisk interaktion. Hur går det egentligen till? Jag är ju som vanligt förbluffad. Detta är helt obegripligt?!

Summan av kardemumman: så fort sex eller erotik är inblandat så förvandlas cis-män till hungriga rovdjur endast ute att tillfredsställa sina egna själviska begär utan minsta hänsyn till hur detta drabbar kvinnan i fråga.

Sorgligt men sant. Det är åtminstone bra att ha koll på kalla fakta. Så kan vi själva fundera ut en strategi och ett agerande kring hur vi väljer att förhålla oss till dessa fakta. Det regnar ute. Det tjänar ingenting till att bli arg på regndropparna. Istället får vi ta med paraply ut. Ungefär så ser vårt ansvar ut. Återigen: sorgligt men sant. “Gud hjälper den som hjälper sig själv!”

Utöver dejting-världen uppdagas diverse osmickrande egenskaper hos cis-män också när en kvinna vill avsluta ett förhållande.

När jag gjorde slut med Snubben reagerade han med att vråla i telefon att han absolut inte ville lyssna på mina skäl. HAN visste minsann varför jag sa att förhållandet var över – allt var mitt fel för jag var en psyksjuk dåre och inte konstigt att det inte fungerar då? Samtalet avslutades abrupt med att han skrek ”ut och knulla med dig då” och slängde på luren i örat på mig. Jahapp!

Jag försökte vara vän med honom i ett par månader men när han fortsatte som inget hänt och gnällde över sin kaotiska livsstil: ett av barnen i fosterhem… han fick sparken från jobbet när han redan hade dåligt med pengar… Samt att han envisades med att fortsätta tjata om sitt psykopat-ex och jämföra mig med henne: ”allt går dåligt för mig, mitt ex och hennes nya gubbe åker runt och tittar på hus nu… och det var ju DU OCH JAG som skulle köpa en ny villa tillsammans… (jasså? Det visste jag inte). Med mera. Så jag fick vänligt och bestämt tacka för mig. Vi skall skiljas som vänner. Min betoning låg på ordet “skiljas”. Hans låg tydligen på “vänner”. Jag hade fått nog. Meddelade bestämt att jag behöver tid för mig själv nu. Och så har det förblivit. Tack och lov.

Och när jag delade ett boktips helt allmänt på sociala medier fick jag följande reaktion:

WTF?!

En ung kvinna i min närhet gjorde slut med sin sambo och levde i villfarelsen att de skulle ”vara vänner”. Eftersom han sa att han också funderat på att göra slut länge och de kanske passade bäst som vänner? Allt verkade klappat och klart.

Tills en kväll, bara dagar efter att kvinnan flyttat till egen lägenhet, ringde cis-mannen i fråga och öste tonvis med skit över kvinnan och sa att hon var en ”falsk lögnare och han inte hade minsta respekt för henne och verkligen inte ville ha henne i sitt liv”!

Varpå han nästa dag ringde igen och bölade att han fortfarande älskar henne och hoppas de blir ihop snart igen! Samt i stort sig tvingade sig till umgänge med henne i hennes nya lägenhet med löften om att laga middag och titta på film och ha mysigt ”som vänner”. Vilket i hans ögon tydligen betydde sex och att ligga och moltiga och slösurfa på sin telefon på hennes säng i två timmar. Precis som under sambotiden. ”Nej tack”, sa denna kvinna och visade ex-sambon på porten. Han är satt på tillväxt tills vidare och är välkommen tillbaka när han uppnått vuxen ålder, känslomässig mognad samt när han känner sig mer trygg i sin manlighet.

Kränkt manligt ego leder till mord

De värsta exemplen av att Kvinna Gör Slut Med Man är ju när cis-männen reagerar så dåligt på känslan av avvisande och hotad manlighet att de förföljer, hotar och ibland också dödar kvinnan. Dagens sanning. Minns; 2020: 17 kvinnor dödade av makar/sambos eller ex-män.

Vanligt i misshandelsförhållanden där cis-mannen gjort ett fientligt övertagande av all makt och kontroll i relationen. Kvinnan är hans egendom. Mitt klena försvar mot Snubben: “jag är INTE någon slampa!” ….”jo, men du är MIN slampa!” . Blä. Som om det gjorde saken bättre?

Origial-Satan höll på i flera år efter separationen med att förfölja mig och barnen. eftervåldet. Han hade, som jag berättat tidigare, en egen polisman på lokala polishuset som jag ringde när han varit i farten igen. Hopplöst.

Vad är det med dem? ÄR vi deras egendom, tror de? Förväxlar de ordet ”älska” med ordet ”äga”? Som var mer korrekt benämning på en hustru förr i tiden.

Känner de sig hotade i sin manlighet? Det är inte macho att ”tjejen gör slut med DIG”. Kvinnorna i Harrison Ford-filmerna gör minsann aldrig slut med HONOM! Snarare tvärtom.

Minns de typiska egenskaperna hos män som ursäktar eller försvarar partnervåld i utmärkta rapporten ”Män som hatar kvinnor” från Kriminalvården 2010; som vi diskuterade i blogginlägget den 5 december. Kolla gärna in den om du inte redan gjort det.

Vi kör det igen: machomännens uppfattningar om sig själva:

”Män som brukar våld mot kvinnor i nära relationer kännetecknas av en avsevärd rigiditet och ensidighet i sitt tänkande kring maskulinitet. Cis-män (=Kvinnomisshandlare) har ofta ett påtagligt behov av att känna sig som ”herren på täppan”, det vill säga att vara parets överhuvud, försörjare och beskyddare. Dessa män förknippar manlighet med auktoritet, dominans och kontroll. De har även ofta uppfattningen att ”en riktig man” är självsäker och bestämd, fysiskt och mentalt stark. Har synbara bevis på socialt anseende och ekonomisk framgång. Vida överlägsen kvinnor. Han har en pretentiös sexualitet är ständigt beredd att stå upp för sig själv om den manliga prestigen hotas”.

Sexigt eller hur? Blä! Skämt åsido. Det låter inte som en man som tar lätt på att ”hans kvinna” lämnar honom? Eller hur?

“Kalla mig inte ängel”

Nej! Vi måste försöka se till att inga heterosexuella kvinnor hamnar i dylika fällor med cis-män. För machomännen förklär sig till lismande smilfinkar med välsmort munläder och tal om kvinnan som en ”skönhet” och ”ängel”…! USCH! För att snart komma med pockande krav och lister för att böja henne efter sin vilja. HANS vision om henne är den riktiga. Den som gäller. Den hon skall leva upp till.

NEJ! säger jag. “Kalla mig inte ängel!” …som det står i visan: “Don’t Call Me Angel (Charlie’s Angels)” med bland andra Ariana Grande och Miley Cyrus.

När väl dejten lett till sex eller sex lett till förhållande slutar cis-mannen att försöka och visar sitt ”rätta jag”. Jag vill citera den för mig okända kvinna som så klokt påpekade ”När han visar vem han är, tro honom”. Om mäns våldsamma beteende vid partnervåld.

Jag syftar också på de oceaner av självbedrägeri jag själv ägnat mig åt i relationer där jag försvarat ”min mans” beteende med orden: ”det här är inte HAN! Detta är inte hans RIKTIGA PERSON! Hans rätta jag är någon helt annan!”.  Men som min dåvarande familjeterapeut sa ”är du öppen för möjligheten att detta faktiskt ÄR hans riktiga person? Det kanske är precis sån här han är?”. När hon försökte få mig att se den sanning jag blundade för. Som så många omkring mig redan sett. Som jag själv visste om. Innerst inne.
Det är klart att vi inte vill att den man vi älskar skall vara den där som örfilar oss upprepade gånger, som super och skriker åt oss halva natten eller som försöker kasta oss ur sängen på ett hotellrum i Barcelona mitt i natten…för att sen blockera dörren så vi inte skall komma ut och få hjälp.
Det är klart att vi vill att den man vi älskar skall vara den där gulliga, som skriver dikter åt oss, brer mackor åt oss och kallar oss ”ängel” (det var på den tiden jag inte fattade att “ängel” var mitt slavnamn, sagt i syfte att bakbinda mig, förse mig med munkavel och hindra mig från att protestera mot förtrycket) … samt säger hur mycket han älskar oss. DET är ”hans rätta jag”.

Hm. Är det verkligen det? Handen på hjärtat. Sanningens minut. Du vet svaret. Det finns där, inom dig. djupt därinne.

Den ”fina sidan” han visar. Är troligen bara en del av manipulationen för att hålla dig kvar i förhållandet. Ingen man hatar, misshandlar och förnedrar oupphörligt. Dag in dag ut. I alla fall inte i början. Våldet måste varvas med ”socker” också. Så hjärntvätten fungerar som den ska. ”Det var inte dåligt jämt!” hör jag ofta. Se upp med detta! Våld-värme-vågen kan lära oss mycket.

Och jag påminner om de rungande orden jag fick höra från en av mina bästa vänner, apropå det segdragna uppbrottet från Snubben, nya chanser staplades på nya chanser, gråt och tandagnissel höll på i all evighet. Förtvivlan i kubik.

”Antalet gånger man kan acceptera att bli förnedrad och nedtryckt av sin pojkvän är NOLL GÅNGER!!! NOLL GÅNGER!”

Noll gånger mina vänner. DET är vad vi skall förvänta oss i eventuella nya relationer eller möten med cis-män. Respektlöst, sexistiskt bemötande. Korrekt antal: NOLL GÅNGER!

Pappa Penisen igen

För vår 24-åriga kvinna från förra inlägget var Pappa Penisens (en 34-årig frånskild tvåbarnspappa upphittad på dejtingapp) kommentarer, ”måste gå vid kl nio för då skall jag hjälpa mitt ex” samt ”mitt ex kollade också på doku-såpor”, stora röda varningsflaggor. Nu var hon inte känslomässigt investerad för all del men hon KUNDE ha varit det. Då hade det varit svårt att övervinna rädslan för att inte bli omtyckt och slå ner på dessa kommentarer som oacceptabla. Resa sig och gå. Tack men nej tack.

Men vi MÅSTE göra det tuffa valet. Frukta ej! ”Mister du en står dig tusen åter” har ALDRIG varit så sant som nu. Du har inte tid att slösa bort dig på en massa skit-grodor! En massa äckel-macho-penisar! Det  finns tusen och tusen till där du hittade Honom. Och på riktigt: DU ÄR VÄRD DET ALLRA BÄSTA! En groda som liknar dig (ni vet…”apan som liknar dig”). Där det klickar.

Tuffa val är ett måste på det tidiga dejtingstadiet. Lika viktigt i det långa förhållandet som varat i evigheter och där ni inte längre har något gemensamt men är för lata för att bryta upp. Livet är HÄR OCH NU! Du lever faktiskt bara en gång. Satsa på att göra DIG SJÄLV lycklig! Om inte du? Vem skall då göra det?

Minns också statistiken: kvinnor i heterosexuella samborelationer med män mår som SÄMST i samhället - en snabbrepris: vi drabbas av depressioner, psykiska ohälsa, fysiska och gynekologiska problem, vi blir fattiga och dör i förtid. troligen för att vi dagligen åderlåts på allt vårt hjärteblod till förmån för cis-männen kanske? Ungarna. Huset. Tvätten. Gardinerna. Räkningarna. Köttfärsstekandet. Välj själv.

Och det finns en hel värld där ute att upptäcka! Gå på Penissafari får ni se: det är fantastiskt! Lev själv. Det är UNDERBART! Smaka på ordet en stund: EGEN LÄGENHET!

…okej en slags köpe-bild men ni fattar grejen ;) Älskar friheten och lyckan denna kvinna utstrålar!

“Middag hos mamma” = “supa på krogen” 

Jag själv borde dragit i handbromsen med Snubben redan när han upplyste mig textledes att ”hans skrikiga ex-fru bodde i källaren”…! För alla sunda individer med fungerande omdöme hade detta varit en stor röd flagga i dess absolut mest tydligaste form. ”NEJ TACK och lycka till med ditt liv! Det verkar vara ett helvete btw. Hälsa till Satan - vi hörs!”.

Men icke! Nej, JAG skulle ju ”rädda honom”! Brrr….! Skämskudde fram.

Dock kan en kommentar han gjorde efter första dejten också varit en viktig väckarklocka. Han sa att han inte kunde ses på fredagen för att han skulle ”till sin mamma på middag”. När vi väl sågs till brunch lördag förmiddag istället var han sliten och bakfull och klagade över vilken brakfylla han haft kvällen innan. ”Med din mamma?” ville jag klentroget fråga (vad vet jag?). Då det kom fram att han faktiskt varit på krogen med sina polaren. ”Boysen” som machomännen är så förtjusta i att kalla sina gubb-kompisar nuförtiden.

Bara en sån sak! HJÄLP!!! Ha ha ha! Den skämskudde finns inte som är tillräckligt stor att gömma sig bakom när jag hör begreppet ”boysen” yttras o-ironiskt…! Ha ha ha!

Säga vad man vill om cis-män, men de är roliga de små liven! I den bästa av världar skulle vi ha alla cis-män samlade på en öde ö där de fick runka i burkar och skriva skämt. Precis som i Southpark-avsnittet. Ha ha ha!

Runka i burkar (spermier till fertila, barnlängtande kvinnor) samt skriva skämt = bra sysselsättning för cis-män. ha ha ha! Kom igen… LITE kul är det…! Tycker väl även ni cis-män?

Skämt åsido. Detta – Snubbens första lögn – var dock en viktig röd flagga. Som jag helt fegt valde att glömma bort. Så fick jag också vad jag tålde senare.

Att peka ut en lögn. En uppenbar gaslighting. En manipulation. Är en plikt för alla oss kvinnor när cis-män försöker blåsa oss. De ”kan inte hjälpa det” (buhuuuu). Observera att alla cis-män ljuger så de tror sig själva. De är vana att tumma på sanningen för att få sin vilja fram. Eller slippa göra något jobbigt och tråkigt. Det har de gjort sedan de var småpojkar. Som vi pratade om förra veckan.

Det finns dock en viktig distinktion att göra här: cis-männen ljuger (bara?) för OSS KVINNOR! Jo, så är det.

Därför att cis-män och machomän, vad ni än vill kalla dem, härbärgerar en djupt grundad allomfattande RESPEKTLÖSHET för alla människor, i synnerhet tillhörande det kvinnliga könet.

Det är också sorgligt men sant. Kalla fakta. Lika bra att gilla läget. Och välja en annan väg?

Respektlöshet. Kvinnohat. Överlägsenhet. Några ord som kan beskriva hur cis-män förhåller sig till oss kvinnor.

Vi tittar återigen på några exempel ur vardagen.

“Ligga-sms” = gaslighting 

Detta meddelande skickade jag till Den Gifte Mannen då jag nyligen utbytte ett par uppmuntrande ord via sms då jag hörde att han drabbats av plötslig sjukdom.

Det dröjde inte länge förrän sms-samtalet gled in på sex. Eller rättare sagt, “det dröjde inte länge förrän HAN började tjata om sex”... Jag surnade till och hävdade högdraget att jag inte var det minsta intresserad av att utbyta ”mysiga sms” då och då. ”Det finns speciella appar för det om det är sånt du är ute efter. Jag betackar mig” skrev jag. Eller något liknande. Då vände han och påstod att han aaaaaaaaaldrig nämnt något om sex! Hur KUNDE jag ens antyda något sådant? Han som bara velat vara trevlig?

= ett utmärkt exempel på gaslighting där cis-mannen förväntar sig att kvinnan skall ta ansvar för situationen och rädda ansiktet på HONOM så att HAN inte behöver känna sig obekväm eller avvisad. Gud förbjude att en MAN skall avslöjas och stå för sina handlingar…när han kommer med oanständiga förslag.

Jag skiter dock i vilket här så jag skärmdumpade delen om sex och skickade tillbaka till honom. Sen var det mol tyst. Ha ha ha!

Alltså…! Jag är blå, om det inte framgått. En fråga: är jag helt fel ute? Eller är detta ett typiskt exempel på cis-mäns, nästan omedvetna, gaslighting?

Jag har också en släkting som jobbar i skolan. Hon undervisar bland annat i språk på bygg- och anläggningsprogrammet vid lokala gymnasiet. Häromdagen berättade hon för mig att en av ettorna – en 16-årig småflane som knappt är torr bakom öronen – kallat henne för ”jävla kärring”. Varpå hon ignorerade det sexistiska tillmälet och tvingade eleven att fortsätta med sitt skolarbete.

Denna typen av könsord och kränkningar är tydligen vanligt förekommande på den här institutionen. Är det bara att ”gilla läget”? Eller skall vi SLÅ NER PÅ DET med kraft! Omedelbart identifiera det farliga kvinnoförnedrande talet och se till att barnet/ungdomen får ta konsekvenserna? RUNGANDE JA TILL DET!

Jag har massa förslag på hur skolan skulle kunna jobba med såna här frågor (whistleblower-program, avvikelserapportering, färdigtryckta formulär till målsman i dussin i alla klassrum, övervakningskameror i lektionssalar samt uteblivit betyg i kursen… är bara början)… men jag saknar både formell och reell kompetens för att börja riva i deras rutiner. Dock är det min BESTÄMDA UPPFATTNING att detta beteende omedelbart skall påpekas och anmälas. Oavsett vad:

”Jaha, nu hör jag att du sa ”jävla kärring” till mig. Det är ett allvarligt brott och jag kommer anmäla det till skolledningen DEN HÄR GÅNGEN. Nästa gång blir det polisen!” kunde vara ett exempel på det standardsvar från offret till förövaren.

Slutsats: till och med 16-ÅRINGAR hatar kvinnor och uppvisar den här typen av respektlöst beteende. fäder?

Gubbsjuke Göran trakasserar tonårstjejer

Vidare. En tjej i elevkåren vid bonusdotterns gymnasieskola i Jönköping blev häromdagen uppringd av en äldre man: ”Göran från UMO (ungdomsmottagningen på nätet)”, som undrade om han fick ställa några frågor? Visst sa den vänliga (naiva) gymnasieeleven som brinner för idealism, samhällsengagemang och rättvisa.

Efter några inledande frågor började ”Göran” bli obehaglig. Frågorna blev mer och mer närgångna och när han började fråga om vad hon hade för underkläder på sig och om hon sov naken…blev flickan rädd och lade på.

Vad ÄR det här för JÄVLA ÄCKEL-GRISAR?! Använder en av de få säkra platser ungdomar har för att lura unga tjejer att tillfredsställa hans perversioner?!

Respektlöshet och vidrighet när det är som värst! En GAMMAL äcklig gubbe som attackerar en UNG skolflicka på en plattform där hon tror att hon är trygg. VIDRIGT!!!!!

En annan bekant skulle tanka upp sin el-bil på en bensinstation strax innan Stockholm. När hon satt där i godan ro och väntade på att bilen skulle bli fulladdad får hon syn på en gubbe i 50-års-åldern som nervöst sprang runt el-stolparna. Han noterade min bekant och rusade genast fram och knackade uppfodrande på hennes bilruta. Lite avvaktande rullade hon ner rutan och frågade vad som stod på? Mannen krävde med hög röst att hon genast skulle sluta tanka sin bil för att HAN måste faktiskt tanka SIN bil. NU! Hans bil var nämligen mycket viktigare än hennes bil, ansåg han. Han tjatade otåligt åt henne att han minsann SÅG att hon hade 80% laddning och att det räckte mer än väl åt henne!

Man häpnar över folks – cis-mäns – fräckhet!

-        Nej tyvärr, säger kvinnan. Jag är på resa till Stockholm och jag behöver min bil 100% laddad. Du får vänta på din tur.

Mannen blev mållös och började snart rasande protestera. Bästa kommentaren kom då från den 20-åriga dottern, som lugnt påpekade att ”man behöver inte vara otrevlig!” Varpå mannen blev äntligen tyst och gick därifrån.

Respektlöst?

En 12-årig flicka blev våldtagen av en 15-årig pojke; som gick på samma skola som mina barn förr. Båda tillhörde samma gäng ”blöj-raggare” som skockas på parkeringen vid mitt lokal Coop. Varpå vänner till förövaren, hans föräldrar samt SKOLAN startade en smutskastningskampanj mot offret på sociala medier. Ofattbart. Hade tvärtom ens varit tänkbart? Om hon varit Biker-Stefan?

Sugardaddys och smyg-drogare på krogen 

Bonus-dottern, 19 år, visar mig ibland sina sociala medier där män i alla åldrar – min ålder! – och från alla möjliga länder skriver till henne. De vill ha foton av hennes kropp, äktenskap, nakenbilder och ännu värre. Bland annat var det en amerikan i 45-års-åldern som ville betala henne 5000 dollar för att bli få hennes ”sugar-daddy”. Uuuuuuuuuuuuurk! Spya!

En kompis syster blev drogad på krogen. En favoritpoddare likaså och hon var där tillsammans med ett stort sällskap. Hon berättar i sin podd hur hon blev jättesjuk, trots att hon ej druckit mer än ett par ö. Att hon sökt hjälp via våldtäktsjouren men fått höra att hon måste gå till vårdcentralen för ett blodprov de första 24 timmarna (eller något liknande minns ej riktigt?) först. Och att försöka få en tid samma dag på en vårdcentral i Stockholm är ungefär lika lätt som att få ner en ilsken grävling i en plastkasse (tack Henrik Schyffert!)… Beklämmande! Så det blev ingen bevisning eller utredning. Polisanmälan lades ner i brist på bevis.

Har vi hört den förut?

“Du har mustasch!”

En vän till dottern skulle på en tinderdejt och frågade cis-killen lite allmänt vad han tyckte de skulle hitta på?`

-        Vi kan gå och köpa raklödder till dig så du kan raka av dig din mustasch! sa macho-killen snorkigt.

Alltså! Vilken FRÄCKHET! Vem fan tror du att du är?!

Nu handlar det alltså om en 24-årig helt underbart sockersöt tjej med asiatiskt utseende. Och det jämnårige äcklet hade MAGE att påstå att hon hade MUSTASCH!

Varifrån kommer alla dessa VIDRIGA ÄCKLIGA CIS-MÄN??!!??!

FUCKING RESPEKTLÖST!!!

Vi kan alltså INTE lita till att de ”yngre generationers män” kommer rädda världen ur patriarkatets klor och helt plötsligt börja behandla kvinnor helt annorlunda än sina äldre gubbkompisar. Det blir snarare värre och värre. Förebilderna för unga killar tycks vara de hjärndöda, kvinnohatande “macho-killar” i PH, Bachelor och andra vidriga produktioner. Eller de ansiktslösa manliga förövare som deltar i förnedringsporr där kvinnor piskas, örfilas, gråter och kvävs med äckliga penisar och sperma.

Vi har redan alltför mycket problem med porrskadade killar som kräver analsex av unga tonårstjejer som om det vore Dagens Rätt. Ligg med varandra “Man to man” så att säga. Om ni nu är så sugna på att stoppa in den i baken… kan jag tycka.

Skärpning!

Räddade kidnappad och misshandlad kvinna

Så en solskenshistoria och något förfärligt på samma gång:

Min dotters svärfar fick, för inte så länge sedan, rycka ut och rädda en flyende kvinna in i en trappuppgång. Det var under en av svärfaderns nattpass med hemtjänsten han såg en springande, skrikande kvinna på gatan. “Hjälp mig! Hjälp mig! Låt honom inte ta mig!” skrek hon desperat. Denne man, svärfar, som verkligen är världens snällaste, drog genast in kvinnan i trapphuset och tryckte till ytterdörren så den låstes med ett bestämt klick. Hans kollega flydde fegt fältet. Jag tror den förföljande förövare hann gömma sig tyvärr så han var svår att identifiera.

Kvinnan berättade snyftande om hur hennes sambo hållit henne inlåst i lägenheten i evigheter. Hur han ikväll misshandlat henne kraftigt - bland annat sparkat henne i magen - men att hon lyckats fly. Svärfadern ringde polisen som kom till platsen och tog hand om kvinnan. Vi hoppas de behandlade henne med den omsorg och respekt hon förtjänade.

Vår man ställde även upp som vittne i rättegången och kunde styrka kvinnans historia. Dom har ännu inte fallit men kanske KANSKE blir detta en av de hundratusentals gånger när män misshandlat “sina” kvinnor och de faktiskt få betala för det också. Man kan alltid hoppas.

Det är skrämmande att våldet finns så nära. Även om jag i detta fall vill fokusera på det positiva: en vardagshjälte! En cis-man som faktiskt kliver fram och slåss för okända kvinnors liv och säkerhet när det gäller. Plötsligt händer det.

Låt mig presentera: BIKER-STEFAN!

Jag vill efter dessa sorgliga historier presentera er för mitt alter-ego: BIKER-STEFAN! Biker-Stefan såg dagens ljus en solig sommardag 2020 efter att jag och dottern hamnat i ett obehagligt intermezzo i trafiken. Två unga killar i kategorin 18-24 år (vilka toppar olycksstatistiken i landet och som även gärna kör BMW; vilket också är det bilmärke som oftast är inblandad i singelolyckor. Tänka sig! Obs! ironi) var förövare. De hade närapå kört över dottern på ett övergångsställe med sin bil, stannat mitt i gatan och stoppat all trafik och skällt ut mig, bland annat kallat mig “jävla hora”, och följt efter oss och filmat oss när vi lämnade platsen. Väldigt obehagligt!

Vilket jag naturligtvis såg mig nödgad att polisanmäla. Varför skulle någon mer behöva utsättas?

I telefon med polisen skulle jag förklara hur tydligt det var för mig att gärningsmannens hotfulla bemötande var direkt relaterat till att jag var kvinna och han var man. Eller snarare lill-flane i samma ålder som mina söner. Samt om jag varit ”Biker-Stefan” två meter lång och 120 kilo, hade lill-flanen knappast käftat upp sig. Poliskvinnan skrattade och vi hade kul åt detta en stund. Allt sedan dess har jag plockat fram Biker-Stefan när andan faller på.

Nej, inte heller denna anmälan om våld och hot mot kvinnor ledde till åtal. Överraskning överraskning…

Och ett sätt i detta supersvåra: att lära sig känna igen röda flaggor OCH SÄTTA SUNDA GRÄNSER är byte av perspektiv väldigt viktigt.

Jag och dottern diskuterade saken så sent som i förmiddags, apropå Snubben och hur svårt det var att nå mig med förnuftets röst alltmedan förhållandet och övergreppen pågick.

-        Om du föreställt dig att det var JAG, eller någon av mina bröder, som kommit hem och berättat att de just nu dejtar någon vars psykopat-ex bor i källaren och slår sina barn. Skulle du uppmuntra OSS att fortsätta träffa denne man?

Givetvis inte. Rungande NEJ på den frågan.

 

Biker-Stefan är en korsning mellan en rejält stor mc-knutte och numera framlidne legenden Lemmy Kilmister, frontman i Motörhead. RIP: Jag tror ni fattar vad jag menar?

Vad hade du gjort om jag varit Biker-Stefan?

Alltså: att byta perspektiv och göra ett rollövertagande i utbildningssyfte är en väldigt effektiv metod att navigera dessa farliga vatten. Att dejta cis-män är som att simma med hajar. Man vet aldrig när de skall bita huvudet av en.

Där kommer Biker-Stefan perfekt in i bilden. ”Skulle du ha gjort så här om jag varit Biker-Stefan?” brukar jag fråga mig själv. Om svaret blir; ”nej” så vet jag. Då är det sexism. Lätt som en plätt!

Så! Låt oss sätta in Biker-Stefan i rollerna ovan.

Hade gubbsjuke ”Göran från UMO” velat veta hur Biker-Stefan ser ut i underkläder? Få det beskrivet för sig i telefon?

Knappast.

Hade gubben med elbilen envisats med att antasta Biker-Stefan när han laddade sin elbil?

Skulle inte tro det.

Om det varit Biker-Stefan som stått framme vid katedern och krävt in svenskauppsatsen av den unge 16-årige byggeleven…hade denne då slängt ur sig sitt ”jävla kärring”?

Jag tror VERKLIGEN inte det. Det hade räckt att Biker-Stefan tittade uttryckslöst på den kroniskt late, illa uppfostrade tonåringen för att han snabbt skulle plita ner de sista raderna i läxan utan protester.

Sorgligt men sant.

“Sorgligt men sant.“ Igen. Kanske skall detta inlägg döpas till ”sorgligt men sant”? Vilket tyvärr är fallet när vi pratar kvinnohat och cis-mäns respektlöshet mot kvinnor och flickor.

Cis-män föraktar fysisk svaghet och låg status

Jag vågar inte spekulera i om Biker-Stefan skulle få erbjudanden om sugar-daddys på nätet. Det finns säkert oerhört gott om män där ute som gillar en ”papa bear” av hans kaliber. Ha ha! Biker-Stefan är dock inte lättskrämd. Så. Låt dem hålla på så kanske de stannar där de är? DÅ besvärar de i alla fall inte oss.

Det finns stunder då jag önskar att jag var Biker-Stefan. Som när jag tvingades ringa polisen för att den labile, skrikande jätte-man (ej kund hos mig) jag försökte slänga ut från min mottagning vägrade gå.

Som i ungdomen när jag var på disco och artigt avböjde en jämnårig killes fråga om vi skulle dansa. Mitt nej fick honom att våldsamt tackla mig så jag föll handlöst till golvet. Jag var helt chockad. Hans våld kom verkligen helt oförberett.

Eller som förra sommaren då en nära manlig släkting fick en flip och utan förvarning försökte slå ner mig bakifrån. Mitt i en diskussion jag hade med hans fru.

Då hade Biker-Stefan kommit väl till pass.

Eller när den berusade man raglade in och skrämde upp min kvinnliga personal och roade min manliga (när jag inte var där). Den unge mannen i min tjänst ansåg mest att fyllegubben var ”rolig”. Medans de två unga tjejerna tyckte upplevelsen var väldigt otäck. De var glada när min manlige anställde fick ut gubben. Då önskar jag VI ALLA kunde antagit den fysiska formen av Biker-Stefan!

Jag har en teori om att cis-män, av födsel och ohejdad vana, föraktar oss kvinnor för vår till synes underlägsna fysiska styrka. Samt vår låga status i samhället. Det “händer ju inget” när man “slår ihjäl sin kärring”….”en mer eller mindre spelar ingen roll…” Eller? Hur resonerar svenska domstolar nuförtiden?

En starkt bidragande orsak till cis-männens rasande kvinnohat kan också tänkas ligga i deras dyrkan av machokulturen och penisar… deras nästan homoerotiska dyrkan av “manliga män”. Se Harrison Ford. Mot honom har vi kvinnor helt enkelt inte en chans (wink wink ha ha, ironi IGEN). Dock ligger det mycket allvar i mäns skeva uppfattning om manlighet.

Män respekterar andra män. Och andra män ÄR farliga. De enda som utgör något slags hot mot cis-männen. Statistiskt sett löper män störst risk att råka ut för våld 1. av okända män 2. utanför hemmet. För oss kvinnor är det tvärtom. Vi löper störst risk att råka ut för våld 1. av en välkänd man, make/pojkvän/sambo 2. inom hemmets fyra väggar.

Detta kanske har större betydelse än vi tror? Män lyssnar kanske bara på någon med mer våldskapital än han själv? En farlig sanning… om detta stämmer?

Varning för oss underdogs!

Nu är vi alla överens om att (cis-)män respekterar INTE kvinnor. Därför beter de sig ofta som rövhål mot oss. De är så otroligt självupptagna, så självsäkra och trygga i sitt övertag att de inte ens reflekterar över att vi kanske säger nej. Går. Gör motstånd. Visst, samhället favoriserar män. Män är norm. Män är navet kring vilken världen snurrar.

Men ….hur länge till?

Vi kvinnor är FLER. Vi är STARKA. Och vi är dessutom betydligt mer kraftfulla TILLSAMMANS – MÅNGA KVINNOR IHOP! Tänk på det!

Vi fostras - eller snarare icke-fostras - till att KLARA OSS SJÄLVA! Vi får ingen curling, backning eller stöttning. Vi är vana att övervinna motstånd och svårigheter på egen hand. Det har vi gjort sen barnsben. Vi är underdogs. Till skillnad från de priviligierade männen.  VI har alltid kämpat i motvind. Det är en andra natur hos oss. Detta kan vi vända till vår fördel!

Så alla cis-män därute – PASSA ER! För nu blåser andra vindar. Snart har vi kvinnor organiserat oss så pass mycket att ni inte kommer ha en chans. Vänta bara! Jag ser ett maktövertagande. I en snar framtid. I en MYCKET snar framtid…!

Love Lisa

Veckans kampsång:

Don’t Call Me Angel (Charlie’s Angels)

Ariana Grande, Miley Cyrus mfl.

Boy, don't call me angel
You ain't got me right
Don't call me angel
You can't pay my price
Ain't from no Heaven
Yeah, you heard me right (yeah, you heard me)
Even though you know we fly (though you know we)
Don't call me angel

Uh, don't call me angel when I'm a mess
Don't call me angel when I get undressed
You know I, I don't like that, boy
Uh, I make my money, and I write the checks
So say my name with a little respect
All my girls successful, and you're just our guest

Do I really need to say it?
Do I need to say it again, yeah?
You better stop the sweet talk
And keep your pretty mouth shut

Boy, don't call me angel
You ain't got me right
Don't call me angel
You can't pay my price
Ain't from no Heaven
Yeah, you heard me right (yeah, you heard me)
Even though you know we fly (though you know we)
Don't call me angel

See you here with somebody
You sizin' up my body, oh yeah
Don't you know that I bite when the sun set? Yeah
So don't you try come around me
Might work with her, but not me, oh yeah
Don't you know that I bite when the sun set?

Keep my name out your mouth
I know what you about
So keep my name out your mouth (oh yeah)

Boy, don't call me angel
You ain't got me right
Don't call me angel
You can't pay my price
Ain't from no Heaven
Yeah, you heard me right (yeah, you heard me)
Even though you know we fly (though you know we)
Don't call me angel

I appreciate the way you watch me, I can't lie
I drop it down, I pick it up, I back it off the county line
I fell from Heaven, now I'm living like a devil
You can't get me off your mind
I appreciate the way you want me, I can't lie (can't lie)
I drop it low, I back it up, I know you wanna think you're mine
Baby, I totally get it, you can't guess so
You can't get me off your mind
We in it together, but don't call me angel

Boy, don't call me angel
You ain't got me right
Don't call me angel
You can't pay my price
Ain't from no Heaven
Yeah, you heard me right (Yeah, you heard me)
Even though you know we fly (Though you know we)
Don't call me angel

Angel
Don't call me angel (yeah, you heard me)
Don't call me angel

Previous
Previous

Systerskap botade min nyårsångest

Next
Next

DRÖMPRINSEN ÄR DÖD!!!