Kvinnohatare världen över: Det finns ett lagerblad med ditt namn på!

…som skall eldas upp under allhelgonahelgen då sägen säger att slöjan mellan de döda och de levandes värld är som tunnast. Modern häxkonst när den är som bäst!
Är det någon gång vi kvinnor behöver hjälp från andevärlden…är det NU! Så låt oss hänge oss till urgammal kvinnokraft, seder och bruk som patriarkatet försökt tvätta bort och utrota ur våra kvinnosjälar och låt oss bejaka häxan inom oss. För matriarkatet! För andlig styrka! För det kraftfulla systerskapet!

Jag har lyssnat på fantastiska HÄXTIMMEN: en podd av Ebba Bjelkholm och Agnes Grefberg Braunerhielm. Yay!

Faktum är att jag i dag känner att jag tömt ut alla rationella möjligheter att sätta mina – och dina och allas våra – förövare bakom lås och bom. Alla dessa arroganta, maktgalna KVINNOHATANDE macho-män med storhetsvansinne som tycks flockas som aldrig förr. Från Vällinge-Håkan (”vad har KVINNAN gjort, för att mannen skall slå henne? Har ni tänkt på det?”) i söder till alla dessa vita, rika, priviligierade, heterosexuella cis-män och dess lakejer som nu sitter vid makten i Stockholm i norr. Kvinnomisshandel och kvinnor som mördas av makar och pojkvänner ökar hela tiden. Misogyna män som tror att de äger kvinnans kropp och förbjuder abort i allt från USA till Guatemala. Den evigt förbannade Putin med sitt listigt maskerade ”demokratiska Ryssland” som vill lägga hela världen i aska innan han dör. För att han KAN. För att inte tala om Irans blodtörstiga religiösa fanatiker-regim som vill UTPLÅNA kvinnor och dess mänskliga rättigheter helt och hållet i ett enda stort, förintande folkmord! Dagens version av “brinn häxa brinn!”. Skitiga inavlade bönder med k-pist springer runt och bestämmer i Iran. USCH! USCH! USCH!

Foto: skynews.se. Svenska EU-parlamentarikern Abir Al-Sahlani klippte sitt hår i protes under en EU-sammankomst i Strasbourg i början av oktober i solidaritet med de iranska kvinnorna. Samt skällde sina medpolitiker och världsledare för vara “gamla och trötta” för att de inte tog ordentlig ställning mot förtrycket av kvinnorna i Iran.

Kvinnobrott = hatbrott

Hat mot kvinnor för att vi ÄR kvinnor!

I detta gigantiska underläge är det inte konstigt att jag börjar titta på den övernaturliga världen som ett ännu icke beprövat redskap. Att skapa rättvisa och trygghet för det kvinnliga folket i vår värld. Min lilla. Såsom i vår stora.

Det känns i alla fall som jag uttömt alla andra möjligheter – statistik, utbildning, lyssna på brottsoffers historirt, politisk påverkan samt att nagelfara lagtexten för att hitta utvägar. Det har i alla fall definitivt tröttat ut mig. Jag börjar tappa hoppet. Tappa sugen… Behöver ny inspiration! Återhämtning! Något MYSIGT!

Så samtidigt som höstmörkret faller, löven färgas i eldigt orange och allhelgona står inför dörren…vill jag lägligt nog fara i väg till sagans värld. För en stund i alla fall. För vill att för ett ögonblick glömma den fysiska världen och alla dess begränsningar… och förlora mig en stund i andevärlden, häxkonst och kvinnomagi som en urkraft lika gammal som Moder Jord själv!  Häng med! Varför inte?

Häxor kan vara män men av majoriteten är naturligtvis KVINNOR! Underbara, härliga, livsbejakande, GODA KVINNOR.

I podden Häxtimmen pratar man om att magi sällan är antingen svart eller vit. Som det förklaras här är det en gråskala med ganska jordnära och konkreta önskningar och strävanden. Som vardagen är mest, faktiskt. Som med det mesta – kan användas för att göra gott och kan användas för att göra ont. Precis som en kökskniv. Opium. En bil. Sociala medier. Allt hänger på den människan som sitter bakom spakarna. Även i magi och trolldom då.

Foto: Blue Witch av Julie’s art gallery.

Enligt gammal folktro är häxkonst och magi en tvåvägskommunikation med andevärlden. Det innebär att du inte kan lägga en tex förbannelse över en annan människa utan att samma önskan drabbar även dig själv. Som en slags självsanerande ångerrätt. Av hävd handlar det också om att vända sig mer till Moder Jord än Gud Fader. Vilket naturligtvis provocerat maktens män i generationer. De rasande eder jag osat över det kvinnohat, rädsla och maktfullkomlighet som startade häxprocesserna och avrättade mängder av oskyldiga, goda kvinnor – från helt vanliga unga flickor och gamla gummor till dåtidens barnmorskor och läkekvinnor med naturen som apotek. Det stora vansinnet! Wikipedia skriver att de åtta åren mellan 1668 och 1676, då häxhysterin, Det Stora Oväsendet som det kallades, var som värst i Sverige. Avrättades 280 av de drygt 400 personer totalt som dödats av staten; anklagade för “häxeri eller trolldom”. Häxjakten pågick dock under hela 1400- till och med 1600-talet, runt om i den kristna världen. Där människor, i de flesta områden i huvudsak kvinnor anklagades för att vara häxor och för samröre med Satan. Minst 30 000 personer avrättades.

Ta bara “vattenprovet” - bind “konan” vid en sten och sänk ner henne till åns botten. Drunknar hon är hon en människa och oskyldig. Flyter hon är hon en häxa och pöbeln hugger av hennes huvud och bränner hennes kropp på bål. Win-win för patriarkatet. Kvinnohat och kvinnomord precis som i dag. Bara under annat namn.

OBS! Magi går åt båda hållen

Häxtimmen uppmanar alla som vill börja pröva på magi att vara noggranna med att påminna sig om förtrollningars tvåvägs-riktning och skydda sig själva. Samt vara noga med att tänka igenom formuleringen innan så att rätt önskan går igenom.

-       Du bör vara i mental och fysisk balans när du utför förtrollningen för att ditt omdöme skall vara så bra som möjligt, berättar Häxtimmen för Spöktimmen i förra årets halloween-special.

-       Har du exempelvis gjort slut med din partner och bara vill önska hen tillbaka kanske det inte är rätt väg för dig? Eller om du till exempel spanat in ”killen i parallellklassen”. I stället för att formulera din önskan som: ”att HAN blir kär i mig” till varje pris bör du ”önska att jag möter den rätta kärleken för mig”. För killen i parallellklassen kanske är kvinnomisshandlare och du blir olycklig? Tänk på vilka ord du använder och vad du egentligen vill.

Det sätt på vilket Häxtimmen beskriver magi påminner om Laws of attraction – rörelsen som går ut på att följarna formulerar en positiv framåtriktning i sina liv. Fokuserar på ”vad vill jag ha” snarare än ”det här vill jag inte ha”. “Bakar ihop” önskan som man sedan ”skickar ut i universum”. Som faktiskt förbluffande ofta går i uppfyllelse.

Men som för alla som deltagit i någon form av kurs eller haft en tränare i mental träning vet ofta är resultatet av individens ”mindset” och beslutsamhet att gå i en tydlig riktning mot ett tydligt mål går ut på samma princip. Så enligt den logiken borde magi vara lika framgångsrikt?

-       Magi handlar också om att verkligen känna in och låta din innersta önskan få mogna fram. Innan du yttrar den högt, fortsätter Häxtimmen.

Ni hör? Det hela låter mycket som positiva affirmationer eller gammal hederlig målformulering. Jag påminns om Mindfulness-Marias mantra när hon skulle dejta igen efter separationen från första maken och första utbrändheten. Då hon varje kväll satte ord på vilka egenskaper hon ville ha i nästa man hon träffade. Vilket ganska snabbt ledde till att hon träffade den man hon i dag varit sambo med i över tio år. Som ger henne utrymme, sköter hushållsarbetet och älskar henne och hennes barn för dem de är. Jag är säker på att det var tack vare hennes positiv målformulering, hennes önskan till universum eller möjligen magi (?) som är orsaken till hennes kärlekslycka. Eller vad tror ni?

 Häxtimmen tipsar också om en enkel förtrollning som alla kan göra:

1.  Ta ett lagerblad

2.  Skriv på din önskan, namnet på personen och vad du vill skall hända.

3.  Bränn upp det i öppen låga

4.  Bonus om du gör det under allhelgonahelgen – helst 31 oktober – natten då slöjan mellan de levande och de dödas värld är som tunnast. Och andevärlden kan hjälpa dig som bäst.

Jag tänker på en av mina lagerblad. Jag skall skriva min förövares namn på det och önska att han får lagens strängaste straff för de brott han begått mot mig (= grovt bedrägeri och misshandel) som dom är rubricerade av polisen. Det vill säga att nämndemän och domare finner min sak tillräckligt bevisad för att skicka honom till fängelse. Vilket en snabbslagning på NCKs kunskapsbank visar skulle kunna ge fängelse på sex plus två år! Wow! Det är precis det jag skulle önska mig! Av andevärlden. I födelsedagspresent OCH julklapp i år! Höstlovspresent (en gammal tradition jag startade med mina barn… åh suck, gamla lyckliga svunna tider…!).

Det är också ofarligt för mig i med tanke på ”den magiska rekylen”: jag har inte begått några brottsliga handlingar mot honom. Så ”lagens strängaste straff” åt mig blir alltså = noll och intet. Snarare kanske jag till och med belönas med samma ansträngningar, pengar och resurser jag gav HONOM?! Vilken grej. Nä, det är för otroligt. Jag löper dock inte minsta risk att hamna i fängelse i alla fall.

Vad sägs om det, ni magikunniga häxor där ute? Är det en bra väg att gå?

Foto: en bok av Cerridwen Greenleaf… en handbok i kärleks-förtrollnignar - något för mig eftersom jag misslyckats kapitalt på kärlekens grynnor? Med en sån här bok i min hand skulle jag KANSKE våga ge mig ut på köttmarknaden igen. KANSKE.

 Vidare blev jag väldigt uppiggad och inspirerad när häxtimmen talade om naturens helande andliga krafter i form av kristaller! Wow! Jag har aldrig riktigt fattat vad det handlat om innan men vips finner jag mig sugen på att åka runt till alla butiker som säljer spirituella och magiska föremål och kurser.

Jag är givetvis ute och söker på internet och en helt ny värld öppnar sig! Inte nog med att man kan köpa stenar – man kan få gå på behandlingar och work shops: kristall-healing! Hormonbalansering i månens tecken! Hitta din inre gudinna! Self love workshop! Soundhealing-meditation! Böcker! Starter-kit! Jag blir lika till mig som ett litet barn i en leksaksaffär. Från att vilja ha ALLT NU! …bestämmer jag mig för att besöka butiken nästa gång jag är i storstan. Och möjligen anmäla mig till onlinekursen ”grundkurs i kristaller”.

Varför kristaller? Undrar ni. Healingcrystals.se skriver, lyssna på det här:

Energierna från stenarna och kristallerna kan bland annat hjälpa oss med:

  • Bryta negativa tankemönster

  • Beskydd mot negativa energier

  • Ge oss mer energi

  • Lösa upp och omvandla negativ energi till positiv

  • Förbättra vårt självförtroende och självkänsla

  • Ge lugn och harmoni

  • Stärker andlig och medial utveckling

  • Sömnsvårigheter

  • Personlig utveckling

  • Ge oss mod och kraft

  • Hjälpa oss att plocka fram och bearbeta undanträngda känslor

  • Hjälp mot strålning

  • Kontakt med änglar och andra ljusvarelser

  • Healing

  • Balansera chakran

  • Hjälp vid meditation

 Va?! Kolla IN! Helt otroligt! Jag vill bara veta en sak: Vart skriver jag på?

Foto: yourwitchmama.tumblr.com

 Nu tycker kanske ni att okritiskt hoppar på allt som låter som låter kul. Min vana trogen. Ni har inte helt fel. Allt som ”kan bli så bra” kastar jag mig över. Och glömmer lätt bort ”allt som också kan gå dåligt”. Men jag i healingvärldens och häxornas famn är jag trygg! Det här känns bra för mig. Detta vill jag göra.

Efter alla mina år med mäns akut pågående våld. Förlamande eftervåld. Stressrelaterad fysisk och psykisk ohälsa. Sömnbrist. Halv-maniska/halv-deppressiva skov om vartannat. Fyra sjukskrivningar på tio år. 40 kg upp. 40 kg ner. Om och om igen.

Finns det nog ingen icke-medicinsk-kur jag inte provat. Meditation. KBT. Mindfulness. Maratonträning. Yoga. Gong-terapi. SPA. Massage. Tång-bad. Aromaterapi. Massage med heta stenar. Lavendelolja. Valsång. Titta på löv i skogen. Solo-hälso-resor till Thailand och Kap Verde. Creepypodden och Ludvig Josefsson på 0,8-hastighet mitt i natten. Dessutom har jag inte haft ”aviseringar på” på mobilen sedan 2015. Ständig ”stör ej”-inställning med några få utvalda ”favoriter” som får ringa ändå (typ barnen).

Jag har faktiskt funnit att allt som kan få mig AVSLAPPNAD och djup och grundad i min andning är av godo. Spelar ingen roll vad. Jag är definitivt villig att ge kristaller en chans. Skulle de sakna ”magiska egenskaper” kommer jag vara fullt tillfredsställd med placeboeffekten. Som faktiskt är dokumenterad om och om igen i studier inom hälso- sjuk och tandvård. Bara att söka på pubmed!

Häxtimmen tipsar om några bra “nybörjar-stenar”:

  • rosenkvarts: rosa. Ger kärlek och lugn, är en “mjuk energi” som tar udden av “vassa spetsar” i tillvaron. Bidrar till trygg och harmonisk stämning. Bra att ha hemma.

  • bergskristall: vit-translucent. höjer vibrationer, din energi och gör dig gladare. En bra “all round kristall” som också kan användas i ritualer och vid meditation.

  • ametist: lila. Relativt kraftfull med en trevlig energi. Denna sten sägs hjälpa till med värk i kroppen, matsmältning och läkning från tredje ögat. Ametist främjar lugn, tyst energi, försvarar inre frid och ger andlig och känslomässig trygghet. “Bra vid ritualer och meditation för att komma i kontakt med sin intuition. Också lämplig att ta med på resor då den av hävd anses ‘skyddar resande på sin väg’”, berättar Häxtimmen för Spöktimmen.

  • citrin: gul. se-karmaandluck.glopalstore.com skriver: att citrin är “känd som den manifesterande stenen eftersom den har förmågan att locka till sig överflöd och välstånd. Den absorberar dålig energi och omvandlar den till positivitet och lugn, vilket gör den till en utmärkt kristall för skydd.

  • svart obsidian: svart: är en kraftfull, absorberande sten som kommer att dra uppmärksamheten till alla sanningar som behöver avslöjas. Den absorberar lätt negativ eller mörk energi och håller dig och ditt hem säkra (måste dock rengöras ofta).

Foto: se-karmaandluck.glopalstore.com

Månen renar stenar

Månen spelar en viktig roll i häxornas magi. Månen symboliserar kvinnan, modern, fruktbarhet och befruktning. Skyhoroscop.se skriver: “Månen förkroppsligar vår önskan att förstå vad som händer inom oss och våra innersta känslor. Den får oss också att endast ägna oss åt våra känslor. Den representerar våra naturliga instinkter och skyddar oss på samma gång. Den kan också avslöja mycket om vad vi behöver (och inte vad vi vill ha).”

Månens fas från nymåne till fullmåne tar en månad - på samma sätt som vår menscykel som också en månad. Vilket återigen befäster teorin där månen är ett kvinnans himlakropp. Månens starkaste egenskaper anses vara: intuition, ödmjukhet och inlevelseförmåga. Månen står även för det mystiska och övernaturliga i livet samt vårt förflutna och vårt minne. Har stor betydelse i utförandet av magiska ritualer. En lager-blads-förtrollning till exempel som utförs i månljus på natten den 31 oktober torde vara något av det mest kraftfulla man kan göra som häxa alltså? Om jag uppfattat saken korrekt?

Healingcrystals.se skriver vidare:

Rena dina stenar

Det finns flera olika sätt att rena dina stenar på. Prova dig fram och se vilken metod som passar dig bäst.

  • Salvia är en väldigt renande ört. Tänd en bunt torkad salvia och rena dina stenar i röken.

  • Under rinnande vatten. Håll stenen under rinnande vatten och tänk dig att alla gamla tunga energier följer med vattnet ut i avloppet och att du fyller på med nya rena fina energier.

  • Gräv ner dem i jorden.

  • Du kan lägga dem i salt - avdela helst reningssaltet i en separat behållare som absolut inte skall användas till matlagning. Havssalt fungerar utmärkt.

  • Du kan även rena och ladda dina stenar i sol- och månljus (häxtimmen tipsar om att lägga ut alla kristaller på balkongen en fullmåne-natt).

skyhoroskop.se skriver: Månen är en symbol för Månen är en symbol för modern eller kvinnan - alltså är den omnämnd på ett feminint sätt i myter eller sagor.

 Olika sätt att använda mina stenar

  • Bär en trumlad sten tex i fickan eller i din BH.

  • Infattade i smycken

  • Hålla dem i handen i vid meditation

  • I sängen eller på nattduksbordet

  • Fin prydnad ute i din bostad: så att den även gör nytta för människor, djur och växter som vistas där.

Låt oss ta alla chanser att må så bra vi kan. Ladda upp oss med urgammal kvinnokunskap om naturens magi. Så vi orkar resa oss och slåss en annan dag! Yla mot månen och Krossa patriarkatet!

Love Lisa

Veckans kampsång:

SHE’S MY WITCH

Fireflies VDCR

She's my witch
She's my witch

Got hair as black as night
Got a skirt that's a-ooh so tight
I'm tellin' you I've got an itch
She's my witch

Loveable, she's good and she's bad
Mess around and you been had
Got a key and the master switch
She's my witch

Likes to rock to a crazy song
Every night she's a-wailin' on
She's a chick with a wicked twitch
She's my witch

Likes to drag in a goin' mill
Plays a-chicken just for the thrill
Till you wind up in a ditch
She's my witch

Got hair as black as night
Got a skirt that's a-ooh so tight
I'm tellin' you I've got an itch
She's my witch

Previous
Previous

Barns “skyldighet” till två föräldrar

Next
Next

STOPPA MAKT-MÄNS SLAKT AV KVINNOR OCH BARN: i gäng OCH familjer.