Kan jag få ligga med vem jag vill, tack?!

Del två om våldspreventiv hetronormativ dejting. Skall vi dejta exklusivt? Vill jag ha ett förhållande? Vad tänka på innan beslut?

Nu kanske ni gått vidare från första dejten. Förhållandet kanske står och väger - skall ni dejta exklusivt? Eller kanske rent av bestämma att: ”nu är vi ihop”. Har kärleksord som ”jag älskar dig” utbytts? Dags att skärpa beredskapen. För nu börjar det bli riktigt farligt! Varnad är väpnad!

A och O: låt ALDRIG mannen ta äganderätten över dig! Håll alla dörrar öppna. Presentera gärna dig själv som “polyamorös”, även om du inte är det. Så att han måste respektera dig som individ, snarare än att se dig som “sin kvinna”. Någon han genast räknar som sin ägodel.

Försätt dig inte heller i en omöjlig situation med en man med “fel livssituation”… exempelvis är hatad av dina barn och vänner, är aktiv alkoholist, indragen i en giftig vårdnads- och egendomstvist med en ex-fru eller så bor 150 mil norr om din hemstad; där du har släkt, vänner… kanske vuxna barn? Kärlek som kräver total uppoffring av dig, att du kastar bort ditt liv och de levnadsförhållanden DU behöver för att må bra… kan bara sluta med katastrof….

Detta och mycket mer kan ni läsa mer om nedan.

Som ni redan vet är jag i processen att lämna det heterosexuella kärlekslivet bakom mig. Långt bakom mig. Kanske kommer jag aldrig våga ge mig in på den romantiska arenan igen över huvud taget? Så sårad, plågad och skräckslagen som jag är i dag? Vem vet?

Poängen med detta inlägg dock är att sätta alla er andra i fokus. Försöka skydda alla er som med liv och lust kastar er ut i det heteronormativa dejtandet. Eller all dejting för den delen. Jag vill förhindra att ni råkar illa ut, på alla de tusentals sätt en man/förövare kan utsätta en kärlekskrank partner för. Dessutom vill göra det lilla jag kan för att bidra till att skapa ett jämställt samhälle utan våld. I detta måste vi anfalla på flera fronter.

1.    SE och FÖRSTÅ vilka som är offer och vilka som är förövare.

2.    Låsa in nämnda förövare, då de utgör ett livsfarligt hot mot kvinnor och barn

3.    Förändra nuvarande medeltidsstinkande samhällsattityder mot kvinnor. Höj kvinnans värde, status, makt och inflytande. UPP TILL JÄMLIK NIVÅ. Krossa patriarkala strukturer och omvänd alla män OCH kvinnor som vane-förtrycker kvinnor idag.

Jämförelse: länge var det socialt accepterat att slå barn i skolan. Förändring krävde lagändring. 1958 blev det förbjudet att aga barn i klassrummet. Det hade dock inte räckt att låsa in den lärare som använder riset på en liten elev. Upplysning, opinionsbildning och utbildning av folket i hur skadligt våld mot barn är var också nödvändigt såklart. I dag förstår vi ALLA (?) att det är fel att slå barn i uppfostringssyfte. I synnerhet i skolan. Alltså blir inga elever misshandlade av lärare i skolan, Sverige 2022: då detta är ett brott straffbart enligt lag.

Samma process behövs för att stoppa mäns våld mot kvinnor och barn i nära relation. Och vi har lång väg kvar.

I min aktivism jobbar jag utifrån samma principer som kvinnojourer jobbar med våldsutsatta brottsoffer som söker deras hjälp samt med samhällspåverkan.

-       Skydd

-       Stöd

-       Prevention

-       Påverkan på opinionen, politiker och makthavare.

Det du kommer läsa fortsättningsvis handlar om mitt samtal med dig, kvinna, som dejtar en man. Det är här jag har min erfarenhet, kunskapsbas och mitt tolkningsutrymme.

JAG styr min värld. Alla kvinnor har möjlighet att styra SIN värld. Allt handlar om att våga förändra! Gräv där du står. Börja prata. Börja ifrågasätta. Dela din historia med andra kvinnor. Du är värd att få vara drottning i ditt eget kungarike. Fantastiska saker händer när kvinnor börjar prata ärligt och allvarligt med varandra.

De heterosexuella cis-män som lever i Sverige i dag är fostrade och curlade in i ett mans-privilegium de inte ens är medvetna om att de har. Vi kvinnor är förtryckta och uppfödda till servicepersonal, hemmets projektledare samt kärl för männens barnalstrande och spridande av sina gener. Om han nu inte svirar runt och skvätter sina spermier vid sidan av också; vilket är en utmärkt idé ur biologisk och evolutionär synpunkt. Katastrofalt dock för den kvinna som lever med honom i ett modernt civilsamhälle. Gemensamt för alla oss kvinnor är att vi är ställda att leva underordnade männens makt och behov. Men nog om detta.

Håll hjärtat i strama tyglar

Några tankar innan du ger efter för förälskelsen och vill hojta ”JA JA JA” på förhållande-frieriet och leva ”lyckliga i alla våra dagar”… SKEPSIS, mina vänner. Är ditt viktigaste verktyg i arbetet med att inte låta hjärtat springa iväg med hjärnan. Så!

1.   Finns denne man på riktigt? Har du haft en lång, intensiv online-relation med mannen spelar det ingen roll hur mycket kärleksord ni utväxlat. Har du inte träffat honom i verkligheten FINNS INTE ER RELATION. Du är kär i en illusion. Romansbedrägerier är ett stort problem i dag. Den ”amerikanske änkeman som snart tar avsked från sin tjänst i armén och vill pensionera sig i Sverige” är troligen en 19-årig kille på ett cybercafé i Nigeria. Med tiotalet, kanske hundratalet kvinnor som du. Som han kallar “klienter”. Det är hans och andra fattiga unga mäns “business” (se svtplays “Lurad på kärlek och miljoner”). Se upp med engelska med konstig brytning. Tal om hur rik han är. När mannen, av någon fantastisk anledning, ber DIG om pengar är det dags att trycka på stopp-knappen omedelbart. Radera allt du har på denna man, blockera, gråt en skvätt och GÅ VIDARE.

2.   Är du förälskad? Eller kåt? Det är skillnad på attraktion och kärlek. Försök reda ut dina känslor på ett tidigt stadium så besparar du dig mängder med gråt och tandagnissel i efterhand.

3.   Var uppmärksam på de gamla vanliga varningssignalerna; för repetition kolla in varningstecken.n.nu eller läs mina inlägg om ”Röda flaggor och rosa glasögon”. Tillåt ALDRIG mannen att få äganderätt över dig! Då är det kört. Du måste i allt bevaka din självbestämmanderätt. Vilket leder mig in på nästa punkt:

4.   Håll posteringarna! Vakta din integritet med ditt liv! Med reflexer som en stridspilot och reaktionsförmåga som en kobra. När du sätter en gräns vad händer då?

Exempel: när Snubben någon månad in i vårt förhållande hade bjudit in sin våldsamma psykopat-ex-fru för att hämta saker samma dag jag var i hans hus. Detta informerade han mig om med endast en timmes varsel. Fick jag en akut stressreaktion och bara stod och skakade i hans sovrum. ”Jag trodde inte du kunde bli sådan” var hans föraktfulla reaktion. Fördömandet av mig och mitt beteende var ett faktum. Här hade hans självbestämmanderätt gått för långt och skadade mig. Såna är männen. Så var inte orolig för ditt egna kompromisslösa sätt att sätta gränser: Låt aldrig mannen utveckla äganderättskänslor för dig.

5.   ”Det här var en ny sida av dig!” Efter att i veckor överösts av komplimanger, kärleksdikter och lovord får du ditt första nålstick av elakhet. Det kan handla om att du säger att du skall äta middag med dina vänner och komma till honom senare. Att du självklart är aktiv feminist. Att du kräver att få vara enda kvinnan i hans liv: det vill säga att du går före bigamiska relationer med ex-fruar. Allt som går emot hans bild av ”drömkvinnan” (följsam? Undergiven? Sex-docka?) som han långsamt försöker modulera dig till. Med noll respekt för din person, självbestämmanderätt och egenvärde. Låt aldrig mannen utveckla äganderättskänslor för dig.

6.   Snacka sex direkt. Helst innan första samlaget. Tydliggör vad du vill ha. Vad du gillar. Vad du INTE gillar. Exempel: nej till strypsex, örfilar och ”bonding-blir-kidnappnings-och-våldtäkts-lekar” (borde jag sagt till Snubben). Ja till apelsinservice (oralsex med kvinnan som mottagare), tantrasex och pegging = kvinna sätter på man med strap-on (ha ha! Mums!). Eller: ”jag vill aldrig när jag gått och lagt mig för att sova… men tar gärna en snabbis i duschen efter träningen”… Kanske: “ett rent hus, långkok på spisen och färdigvikt, insorterad tvätt tänder mig mest av allt” …eller vad det nu kan vara. I synnerhet vi heterosexuella kvinnor måste ta den här funderingen. Som min vän sa: “…för att vi inte nödvändigtvis har behövt grunna på vad vi vill/gillar. Vi har speglat filmer, föräldrar, böcker osv utan att känna efter själva.” EXAKT!

7.   Se upp med när din snällhet blir ”det nya normala”. I början kanske du vill göra en massa saker för din nya kärlek! Du är kär och galen och full av energi och omsorger. Du bjuder på middag, levande ljus och erotisk massage iklädd din finaste svarta spets, med lockat hår och ditt dyra läppstift. Vi har ALLA gjort det. JAG många många gånger. MIn erfarenhet är dock följande: Lägg dig inte på en nivå du inte kan hålla på sikt. Jag garanterar att det blir pip och gnäll när du inte orkar med dylika extravaganser längre. Män har en femårings IQ i relationer och kommer ”bli besviken”. Se Snubbens “tornado-teori” (“du var mer intresserad av mig i början, nyhetens behag börjar avta, jaha ja!” Kränkta fnysningar och skakningar på huvudet åt vilken “dålig flickvän” jag är) Jävla idioter. LÄMNA LÄMNA LÄMNA!

I mina tidigare relationer har det till slut handlat om att min inledande ”snällhet”; till exempel att bjuda på restaurang, hotell, resor inte bara aldrig återgäldats. Utan snabbt tagits för given. Till den absurda grad att det plötsligt blivit mitt ansvar att betala för veckans matinköp, toalettpapper och nya kläder till mannen i HANS HUSHÅLL?! Samt att jag tvingats agera kontantreserv att rycka ut omedelbart med en tusenlapp (jag aldrig får tillbaka) i nypan när mannen varit ute och supit bort sin telefon på krogen. Och måste vänta en vecka på nytt VISA-kort (det gamla fick JAG ringa och spärra halv fyra på morgonen, när DET JÄVLA FYLLOT behagade komma tillbaka till hotellrummet. I ett pre-pandemiskt Barcelona!)

Känns det som att du blir utnyttjad så BLIR du utnyttjad! Lita på magkänslan.

8. Välj inte en man som har motsatta levnadsförhållanden som du. Inte bara kvällsmänniska vs morgonmänniska. Utan mer alkoholist vs nykterist. Småstad vs storstad. Jämställdhet vs machokultur. Barnaga vs demokratisk barnuppfostran. Lögn vs sanning. Spara vs slösa… ni fattar grejen? Diametralt motsatta värderingar. Är. Det. Dömt. Att. Misslyckas. På. Förhand. När ena parten skall ge upp ALLT. Och den andra ge upp NOLL OCH INTET. Kommer det inte fungera på sikt.

Se upp med ohållbar livssituation. Välj till exempel inte en man från ett annat land, vi behöver bara titta på chock-reality-tv som “90 days” i alla dess variationer för att förstå vidden av begreppet “kulturkrock”. Välj inte en man där du måste uppoffra ALLT! Citerar några strofer ur veckans kampsång: Shut up, med BLACK EYED PEAS. Som jag tycker slår huvudet på spiken:

“Why does emotion gotta move so fast?
Love is progress if you could make it last
Why is it that you just lose control
Every time you agree on takin' it slow?

So why has it got to be so damn tough
'Cause fools in lust could never get enough of love
Showin' the love that you be givin'
Changin' up your livin' for a lovin' transition

Nyförälskelse är inget annat än en herointripp! Inget att lita på. Fatta inga livsavgörande beslut i det här läget. Vill citera dr Phil: “är det en bra idé i dag, är det en bra idé om två veckor också”. När det gäller kärleksrelationer med heterosexuella cis-män byter vi ut ordet “två veckor” mot “ett halvår!”.

Ingen kärlek är värd att uppoffra hela sitt liv för. Tänker nu på en av ungdomarna i min närhet. Hennes 50+mamma skall flytta till en ny man i Göteborg nu i sommar. Hon lämnar sina tre vuxna barn i hemstaden…men tar med sig den 12 år gamla lillebrodern. Mot hans vilja. Allt för en man som inte har något som binder honom till storstaden. Varken barn, nära familj, egendom eller speciellt arbete. Utan som kräver av HENNE att HON skall ge upp allt. Göteborgs-mannen lär också ha “blivit sur” när han hör att ungdomarna är kritiska till mammans vanvettiga planer. Vem vill ha en SÅN man? Och var finns kvinnans lojaliteten mot de egna barnen? Vem tänker på deras bästa? Jag skall helt ärlig säga att jag hoppas att detta förhållande tar slut snarast. Med minimal skada för alla iblandade. I synnerhet den stackars pojken.

Usch! Här ser vi ett utmärkt exempel på hur patriarkatets kvinnor hjärntvättas att tro att deras enda värde är som bihang till en man. Hur egoistisk, vidrig och krävande denne man än är. “Jag vill inte leva ensam”…! ÅÅÅÅÅH! Du BEHÖVER INTE leva ensam bara för att du inte tussar ihop dig med en fucking MAN?! Nä, skrota den helvetes jävla parnormen! …säger jag …och du man: SHUT UP!

9.  Alltså: innan du kan svara på frågan om du VILL vara i ett förhållande med denne man? INTE som kärleksobjekt nu då. Utan i egenskap av medborgare i detta samhälle? Objektiva demografiska faktorer. Måste du kartlägga hans levnadssituation. NOGA! Försök plocka ut känslorna och låt sunda förnuftet få en chans. Går det inte att lägga ifrån sig de rosa glasögonen så be en vän om råd. Bedöm HELA mannens livssituation så att du åtminstone har en chans att gå in i denna relation med öppna ögon. Jag är ledsen men det är just alla dessa ”oromantiska” faktorer som kommer bli avgörande längre fram.

Ta reda på:

a.   Hur lever han? (egen bostad? delar med ett ex? har en fru som du faktiskt inte visste om?!)

b.   Har han barn, vilken är hans relation till dem och finns det en stabil och sund lösning för mindreåriga med den andra medföräldern? Kaos, vårdnadstvister, försummade, misshandlade eller vanskötta barn som mår dåligt är INGET du skall utsätta dig själv för. Ditt känsliga, romantiska hjärta är lättblödande som det är. Spara ditt hjärteblod åt dig själv och DINA barn (nuvarande eller kommande). Vill du hjälpa utsatta barn? Engagera dig ideellt i de föreningar som arbetar med detta. DÄR kommer dina resurser betydligt bättre till nytta. Jämfört med om du skall försöka hjälpa en annan mans barn där du har NOLL möjligheter att påverka, ansvara eller ”rädda”. Tro mig, jag talar direkt från egna erfarenheter. Jag har svåra ärr i själen efter att ha försökt göra just detta.

c.    Hur ser hans ekonomi ut? Alla män tycker att de är jättebra på ekonomi, antingen de är det eller inte. Det bästa är om du kan få någon att göra en kreditupplysning på honom. Kanske kan någon god vän, något vuxet barn, dina föräldrar att göra det (han kommer få information om sökningen såklart)? Hemsk tanke, jag vet. Men du vill vara SÄKER innan du investerar alltför mycket känslomässigt. Och ekonomiskt. Väldigt många män är charmigt manipulativa och bedrägliga. De kommer inte ens tycka att de gör något fel. Deras mansprivilegium säger att de har rätt att samvetslöst utnyttja andra, i synnerhet kvinnor. Detta är ett sorgligt faktum. Det är bättre att vara realist än en naiv blåögd idiot. Mia Ingelström, ekonomisk PT, säger till femina.se 1 juni 2019, att kvinnor bör tala ekonomi med mannen ifråga SNARAST MÖJLIGT! Senast på tredje dejten. Att ta redan på om han har snabblån, sms-lån eller på andra sätt är ekonomiskt oansvarig är av yttersta vikt. Kvinnor skall i alla lägen, var hon än befinner sig i en relation, alltid ha full koll och full kontroll över sin ekonomi, säger Mia Ingelström.

Kreditupplysning på JPA, exet som tagit miljonlån i mitt namn. Synd att jag inte gjorde detta för många år sedan.

d.   Hur talar han om sitt jobb? Som något fantastiskt han är tacksam och glad över att få göra? Är han arbetsnarkoman? Eller att det här jobbet är ”under hans nivå” och att alla är idioter, framför allt chefen? Här får du också dra öronen åt dig. Det KAN vara så att det sitter en omogen mansbebis, eller ännu värre, en personlighetsstörd narcissist med grandios självbild, framför dig. DET vill du slippa.

e.   Kontakten med familj och vänner? Behandlar han sin mamma med respekt, värme och kärlek… är chansen stor att han gör det med dig också. Om inte skall du återigen ta ett steg tillbaka.

f.     Överväg väldigt gärna ett polyamoröst alternativ. Vi kvinnor i vårt skit-patriarkat har indoktrinerats från barnsben att MONOGAMI är enda rätta sättet att leva. OBS! Stanna upp! Och SÖK DEN SOM HAR FÖRDEL AV BROTTET! Framför allt för att säkerställa vår lojala, livslånga tjänstgöring i hemmet. Hur skulle det se ut om gratis-projektledaren/verkställande utskottet i Familjen AB försummade sina plikter och sprang runt med en massa andra karlar eller fruntimmer?! Då faller ju hela den reproduktiva ekonomin; som ger männen rätt att tillbringa all tid de vill utanför hemmet, tjäna massa pengar, få status och makt. Och kvinnans ”rätt” (=skyldighet) att vara ständigt fastkedjad vid tvättmaskin, spisen och badkar full av smutsiga barn samt med sagoboken i högsta hugg för nattning eller tröst av febersjuk fyraåring. Utan egentliga egna medel. Du behöver inte leva ut det polyamorösa…du behöver bara SÄGA att det är så du vill leva. För det du menar är att du vill leva i motsatsen till monogami = vilket i mäns och patriarkatets ögon betyder att en man har monopol på dig. Repetition: MONOGAMI = MONOPOL!

Polyamori! Yay! Foto: metro.co.uk

Just det sistnämnda är SÅ VIKTIGT. Skall du vara ute och dejta män så måste du befria dig från ”trohetskonceptet”. Inte så att du VILL att han skall vara ”otrogen”. Absolut inte! Dock skall man inte glömma att det är skillnad på mäns och kvinnors uppfattning om vad ”trohet” är. Tyvärr. Män kan ha alla möjliga konstiga bortförklaringar till sina beteenden. De kan gå och sexfantisera om en kvinna i månader. Flirta med en 20 år yngre kvinna på jobbet. GÅ HEM till en annan kvinnas lägenhet… och det är inte otrohet bara för att ”jag inte låg med henne”. Och tycka detta är “trohet”. I alla händelser är detta inte företeelser du vill se hos Din Älskade Man.

Du kan dock ta befälet genom att vända på det. Att DU SJÄLV försöker vara öppen för att dejta andra samtidigt som du dejtar mannen du gillar. Låt inte en man sätta regler för hur du skall dejta eller leva - passar det inte så STICK HÄRIFRÅN PENIS! Det finns tiotusen till där du hittade honom. Att hålla dörren öppen för nya kontakter? Då kan du få ALLT! Både ha kakan och äta den! …är värt att fundera på i alla fall. Tycker inte du?

Tvåsamheten blir alltid ett fängelse tillslut

Du vet likaväl som jag hur det blir när vi skall ”dejta exklusivt”, vara nykära och totalt gå upp i varandra. ”Bara DUUUUUU!”…. Hur leder det vidare? Vad händer sen?

Antingen vill mannen ha monopol på hela ditt liv inklusive din historik. Och du förväntas ”förstå att jag gjorde fel/be om ursäkt/ångra mig djupt” över mina slampiga dagar från förr. Som Snubben ansåg att jag skulle göra. Och i nuet utsätts du omedelbart för mer eller mindre subtil kontroll där mannen i fråga ringer och messar dig konstant för att kolla var du är, vad du gör och vilka du pratar med? ”Var det många män med på kursen? Vad hade du på dig? Flirtade någon med dig?” VARNING! VARNING! VARNING!

Eller så kommer Mannen i Ditt Liv till dig efter några månaders stormande förälskelse, då ni i stort sett planerat hela era liv tillsammans, och meddelar att han tycker att ni ”bara skall vara kompisar” i stället. Och börja dejta andra. Du står där med krossat hjärta och fattar ingenting.

Så det bästa rådet jag kan ge dig som envisas med en heterosexuell tvåsamhet är: Låt det gå TID. Eoner av tid. Innan du förbinder dig till ett monogamt heterosexuellt förhållande. Först då kan du se mannens verkliga intentioner. Se honom för den han verkligen ÄR.

Jag har en god vän som är ett utmärkt exempel på detta. Hon träffade en man via en dejtingsida och tycke uppstod. Han bodde dock åtta mil ifrån henne, med sina två barn (då sju och nio år). Min vän har sagt ”nej tack” till egna barn, det passar inte hennes liv, så några ”bonusbarn” var hon definitivt inte intresserad av. Hon har mycket egna intressen och projekt som inte kan störas av något hetronormativ kärnfamiljs-blaj. Särbo-nivå absolut. Där går hennes gräns.

Efter några år letade de gård på landet men inget objekt var lämpligt eller lockande. Saken lades på is.
De båda levde dock på i ömsesidig välmåga med boenden på varsitt håll. Först när min väns hyresvärd sedan 22 år tillbaka genomförde en rad nya åtgärder för fastigheten - och var ett as -kände min vän att hon inte kunde bo kvar. Av de alternativ som stod till buds fastnade hon för att flytta in hos pojkvännen i hans hus och hemstad. Då hade de haft en relation i tio år. Och nu funkar det hur bra som helst. Hon har skaffat en hund, fick jobb på platsen som hon trivs superbra med och är lycklig och frisk. DETTA tror jag är rätt väg att gå!

Patriarkatets Duktiga Flicka

Hon är min förebild, helt klart. För hon är raka motsatsen till det patetiska våp jag själv förvandlas till när jag börjar dejta en man. Jag är hela patriarkatets lilla Duktiga Flicka och börjar automatiskt läsa av och känna in mannen jag har framför mig. Jag förvandlas till en hyperkänslig parabolantenn riktad mot mannen jag har framför mig; fångar jag upp alla de viktiga signalerna…

Den här mannen, Professorn, är intellektuell, sviken i kärlek och seriös. Så då använder jag långa ord, ställer frågor om hans forskning och ser uppmärksamt, ärligt och intresserat honom rakt i ögonen och lovar följa med på fakultetens cocktailparty i högklackade skor.

Den här mannen är klen i hälsan, en hemmasittare tillika stjärnornas krig-fan, utsatt för otrohet och gillar små gulliga Fina Flickor - så då klär jag ner mig och väljer en anständig urringning för filmkvällen (obligatoriskt på dejter). När vi samtalar slår jag blygt ner blicken då och då och fnissar åt hans skämt. Låter honom ta initiativ till sex.

Den här mannen är en Riktig Karlakarl, en lång och skäggig fuckboy. Från början helt öppen med att han till 100% enbart är ute efter sex. Han gillar dirtytalk och ”tits-and-ass” så då blir det tajta klänningar, mycket smink och push-up-bh. Och en ström av komplimanger av hans libido och apelsinservice (oralsex med kvinnan som mottagare) samt stjärnögda hyllningar till hans lille penis. Hurra! (för honom)

Min uppgift som kvinna i männens dejtingvärld är tydlig: Få Honom Att Känna Sig Som En Stor Manlig Man.

Jag blir den han vill att jag skall vara. Gör en patologisk anpassning som bara kommer att slå tillbaka mot mig själv i längden.

Nu när jag ser tillbaka… vad fan höll jag på med?! Min form av revolt då var att måla naglarna i svart när jag skulle dejta Professorn – med risk att han skulle ogilla detta?! Herre min skapare vilket vansinne!?

Men när jag pratar med andra kvinnor förstår jag att de gör precis samma sak. Anpassar sig efter Honom. Det är vad HAN gillar. Som gäller. Det SJUKASTE SJUKA! VI TJEJER ANPASSAR OSS EFTER MÄNNEN?!!?!?!

Så åter till dig, dejtande tjej:

10.   SE TILL ATT STÅ FAST I VEM DU ÄR. Vad gillar DU i sängen? Vad vill DU göra med DITT LIV? Vad känns bäst för DIG? Vad funkar för DIG? Vad är viktigt för DIG?

Vi har lärt oss att det är farligt att ta plats. Riskabelt att visa vilka vi egentligen är. Visa upp vår intelligens, integritet och mognad. Livrädda att ”jaga i väg mannen” med våra KRAV. Hur JOBBIGA vi är. Han får inte tro att vi är FEMINISTER!

Hallå! Dags att påminna oss: bara för att vi är kvinnor är vi inte förutbestämda att gå patriarkatets ärenden och trösta, suga av och hemma städa hos en mansbebis resten av våra liv. Samt vara förmodat GLADA över detta miserabla öde.

Att en man vill ha oss är ICKE det ”finaste vi flickor kan uppleva”! DU kan SJÄLV försöka sätta ord på detta vansinne! TÄNK SJÄLV! Önskar jag att jag kunnat åka tillbaka i en tidsmaskin och örfila mig själv själv några gånger. Sen ge mig själv världens största kram. Varpå jag leder ut mig själv till en väntande flyktbil. Eller ännu hellre: flykthäst! Som bär mig ut ur mitt destruktiva förhållande och galopperar vidare in i solnedgången.

Jag repeterar: DU ÄR MÄNNISKA! Först och främst. Du är en individ. Lika mycket värd, om inte MER värd, än mannen du har framför dig. För du är KVINNA! Och du har bara dig själv. Sälj inte ut din autonomi till en mansgris. Förstå att det enda du kan göra i livet är att ta ansvar för DIG SJÄLV. Bevaka dina egna intressen. Om inte du gör det – vem skall då göra det?

Alltså:

-       Är hans eller dina egna känslor viktigast? Svar= DINA!

-       Är hans eller dina behov viktigast? Svar = DINA!

-       Är hans eller din livsstil, livssituation, boende, arbete, vänner, barn viktigast? Svar = DINA!

Klargör detta från början för mannen innan du ens talar om att ingå i ett förhållande.

Utmattningen lärde henne att stå på sig

Jag tänker på en annan kvinna jag talat med om detta. Hon anser att hon har en superfin man i dag. ”Dom finns!” försöker hon övertyga mig. Jaja, jag har hört den förut.

Men jag förstår mer och mer varför hon i dag har en så fin relation till den man hon lever med. Inte för att HAN är så speciellt mycket annorlunda. Utan för att HON är det.

Efter en mycket svår utmattning var kvinnan sjukskriven en lång tid. Sjukdomen kom något år efter separationen från sina barns far. Som för många av oss. Baksmällan, efterspelet, restpotten av ångest, trauma och stress från det drama som är den heterosexuella kärnfamiljen för oss kvinnor. Men som den grymma kvinna hon är såg hon sjukskrivningen som en väckarklocka. Avsedd att lära henne få fatt i sig själv. Ställa frågor som: Vad HON egentligen vill göra med sitt liv? Att liv, kraft och hälsa faktiskt inte går att ta för givet. Hon hade inte alla svar. Men hon hade börjat ta sina första steg ut på självbekräftelsens väg.

Slentrianmässigt halkade hon in på en chefstjänst på ett lokalt företag efter ”tillfrisknandet”. Sen ville hon dejta, förstås. ”Man kan inte gå runt och vara ENSAM!”…jag vill absolut inte raljera över längtan efter kärlek. Jag vill bara peka ut att man absolut inte ”måste hitta någon”. Det högsta tänkbara nirvana för en kvinna är att leva självbo, anser jag. Självbestämmande. Autonomisk. Lycklig.

Dock till alla som vill ha (en?) partner säger jag bara: hör min bön: VAR RÄDD OM DIG.

Universum skickade en man hon aldrig hittat själv

Åter till vår kvinna. Mindfulness, healing och meditation hade nu en central och mycket betydelsefull roll för kvinnan i fråga. Och efter hon gått en online-kurs i attraktionslagen, ni vet ”skicka ut ett budskap till universum och du skall bli bönhörd”, började hon önska en man efter sin egen ”ritning”. Hon frågade helt enkelt sig själv ”vilken man vill jag ha?” Han skall vara…  inte ”mörk, lång och snygg” nu då. Utan de PERSONLIGA EGENSKAPERNA givetvis. Jag gjorde helt fel när jag “önskade mig en man av universum”. Önskade en man som “älskade mig över allt annat”. Och fick Snubben. Tänk filmen “Bedazzled” från 2000, med Liz Hurley och Brendan Fraser. Sabba inte önskningarna!

Universum lyssnade och skickade henne en tre år yngre (barnlös) man som hon aldrig skulle ha sett åt i sitt tidigare liv. Nu talar vi alltså om en fantastiskt vacker kvinna som går runt som en gyllene gudinna i tillvaron och ”får män på fall” var hon än går. Först var hon inte intresserad alls. Yngre? Och inte alls hennes ”typ”? Men mannen envisades och uppvaktningen fortsatte vecka efter vecka. Till slut gjorde kvinnan upp med sin friare att det var HENNES regler som gällde: jobbet och nya chefspositionen kommer först! Hennes barn (då nio och tolv år) kommer först! Hennes hälsa kommer först! Vill han ha en relation får han komma hem till hennes hus. På hennes villkor.

Vilket han gjorde. Efter ett halvår flyttade han in, och nu har de varit sambos i åtta år. ”Han gör allt”, säger kvinnan och beskriver hur lyhörd hennes nya kärlek är för hennes mående. Han tycks också lärt sig att sexlivet kräver en lång startsträcka i hushållets obetalda arbete. Det är inga “dolda motiv” i mina ögon. Helt okej. Alla får ha sin motivation i livet, så länge det inte skadar andra. Tvärtom! Fler män borde ta efter, tycker jag!

Nämnas kan också att vår kvinna efter en tid på sitt nya jobb återföll i utmattning och sjukskrevs på nytt. I dag har hon en helt annan karriär och lever lycklig med sina barn och sin sambo.

Varför nöja sig med EN sexig man som städar? Foto: asiaone.com, dom har lösningen!

Vem skall äras?

Vad tycker ni själva? Är det verkligen mannen som är så pass annorlunda? Eller är det kvinnan själv?

För en jämställd relation som hon beskriver känner jag starkt att det krävs en man med stor intelligens, moral och känslomässig mognad för att ens kunna mäta sig med en kvinna. I synnerhet en så speciell som kvinnan i vår historia. För, helt ärligt tjejer, män i allmänhet är långt under vår nivå. Ibland händer det dock att jag snubblar över någon sådan och då får han den finaste utmärkelsen en heterosexuell cis-man kan få: HEDERS-LESBISK! = en HCM som är nästan lika bra som en lesbisk kvinna!

Detta konstaterar jag när jag samtalar med en annan kvinna, singel sen en tid tillbaka efter ett långt och våldsamt äktenskap. När hon dejtar är de män hon sätter störst värde på de intelligenta männen. Som inte alltid måste trycka ner henne till ”sexobjektets” nivå och vara rännstens-slippriga i snuskriga sexanspelningar på hennes kropp och vad de nu har för sexuella fantasier om henne. Blä!

Mitt råd igen: Höj er ÖVER denna nivå. Högt, högt över.

Om ni inte bara VILL ha bara sex förstås. Då är det bara att tuta och köra. Så länge sexobjektet till mansbebis du själv valt ut är med på noterna lär du inte få problem med stalking eller jobbiga krav på fortsatt relation. Två (eller fler) samtyckande vuxna som vill samma sak får göra precis vad de vill. You go girl! Bryt tabun kring kvinnors sexualitet! LIGG RUNT!

Viktigast av allt…vad som än händer… hur det än går:

STAY SÄRBO!

 

Love Lisa


Veckans kampsång

SHUT UP

The Black Eyed Peas

Shut up, just shut up, shut up
Shut up, just shut up, shut up
Shut up, just shut up, shut up
Shut it up, just shut up, shut up
Shut up, just shut up, shut up
Shut up, just shut up, shut up (oh, no)
Shut up, just shut up, shut up
Shut it up, just shut up, shut up

We try to take it slow
But we're still losin' control
And we try to make it work
But it still ends up the worst and I'm crazy
For tryin' to be your lady
I think I'm goin' crazy

Girl, me and you we're just fine (you know)
We wined and dined
Did them things that couples do when in love (you know)
Walks on the beach and stuff (you know)
Things that lovers say and do
I love you boo, I love you too
I miss you a lot, I miss you even more
That's why I flew you out when we was on tour

But then something got out of hand
You started yellin' why I would break plans
Even though I had legitimate reasons (bullshit)
You know I had to make them dividends (bullshit)
How could you trust our private eyes, girl?
That's why you don't believe my lies and quick to say

Shut up, just shut up, shut up
Shut it up, just shut up, shut up
We try to take it slow
But we're still losin' control
And we try to make it work
But it still ends up the worst and I'm crazy
For tryin' to be your lady
I think I'm goin' crazy (why? Why? Why)

Why does emotion gotta move so fast?
Love is progress if you could make it last
Why is it that you just lose control
Every time you agree on takin' it slow?

So why has it got to be so damn tough
'Cause fools in lust could never get enough of love
Showin' the love that you be givin'
Changin' up your livin' for a lovin' transition

Girl, it's a mission tryin' to get you to listen
Screamin' at each other has become our tradition
You yell, I yell, everybody yells
Got the neighbors across the street sayin'
"Who the hell?"
Who the hell? What the hell's going down?
Too much of the bickerin', kill it with the sound and

Shut up, just shut up, shut up
Shut it up, just shut up, shut up
We try to take it slow
But we're still losin' control
And we try to make it work
But it still ends up the worst and I'm crazy
For tryin' to be your lady
I think I'm goin' crazy

Shut up, just shut up, shut up (what?)
Shut up, just shut up, shut up (what you say?)
Shut up, just shut up, shut up
Shut it up, just shut up, shut up (girl, what you say?)
Shut up, just shut up, shut up (girl, what you say?)
Shut up, just shut up, shut up (no, girl)
Shut up, just shut up, shut up
Shut it up, just shut up, shut up

Girl, our love is dyin'
Why did you stop tryin'?
I never been a quitter
But I do deserve better
Believe me I will do better
Let's forget the past and start this new plan
Why? 'Cause it's the same old routine
And then next week I hear them scream

Girl, I know you're tired of the things I say
You're damn right
'Cause I heard them lame damn excuses just yesterday
That was a different thing
No, it ain't
That was a different thing
No, it ain't
That was a different thing
It was the same damn thing, same ass excuses
Boy you're useless, woah-oh

Shut up, just shut up, shut up (just stop)
Shut up, just shut up, shut up (just stop)
Shut up, just shut up, shut up (just stop)
Shut it up, just shut up, shut up (just stop)
Shut up, just shut up, shut up
Shut up, just shut up, shut up (stop all that talking)
Shut up, just shut up, shut up (stop all that talking)
Shut it up, just shut up, shut up (stop all that talking)

Stop the talking, baby (just stop)
Or I start walking, baby (just stop)
Stop the talking, baby (just stop)
Or I start walking, baby (just stop)
Stop the talking baby (stop all that talking)
Or I start walking baby (stop all that talking)
Stop the talking, baby (stop all that talking)
Or I start walking, baby (stop all that talking)

Stop the talking baby (is that all there is?)
Or I start walking baby (is that all there is)
Stop the talking baby (is that all there is?)
Or I start walking baby
Stop the talking baby (is that all there is?)
Or I start walking baby (is that all there is?)
Stop the talking baby (is that all there is?)
Or I start walking baby
Stop the yapping, baby (is that all there is?)
Just look what happened, baby

Stop the talking baby (is that all there is?)
Or I start walking baby (is that all there is?)
Stop the yapping, baby (is that all there is?)
Just look what happened, baby

Is that all there is?
Is that all there is?
Is that all there is?
Is that all there is?


Previous
Previous

Torra fittor vill inte ha penis!

Next
Next

Bryt hetero-sexistiska bojan = låt LESBIANISMEN göra oss FRIA!