Männens perversa pedofildrömmar styr vuxna kvinnors skönhetsideal

Okej! Dags att stoppa fingrarna i feminismens ilskna getingbo tillika kanske det största hindret från att förena oss kvinnor i en GEMENSAM kamp för rättvisa? Det patriarkala skönhetsidealet med inspiration från den infantiliserade porrens värld och den multimiljondollar-industri som vuxit upp kring kvinnors självhat och vårt ständiga missnöje med hur vi ser ut.

För här spretar vi. Radikalfeminister vill stoppa allt som har med skönhetsvård att göra. Andra vill använda sina ”kvinnliga attribut” – ”sexighet för att jag väljer det själv!” för att boosta sig själva och kallar det ”female empowering”!

Det är en hård nöt att knäcka. Frågan har debatterats i flera flera år och ingen homogen linje synes ej…

Som jag ser det ligger motsättningen i just detta att dagens skönhetsideal formats för att tilltala den manliga blicken och därför blir det problematiskt när en ”pedofil porrälskares bild av drömtjejen” blir norm. Vi kvinnor måste alla påminna oss om att själva viljan att eftersträva en normkropp, ett normutseende – det viil säga se ut som en porrstjärna från 90-talet (vilket är en elvaårings kropp med ditklistrade jättebröst och rumpa) ursprungligen kommer från MÄN. Via reklam, fotomodeller, skådespelare i det offentliga till att det nu infiltrerat även det privata – mer då via realitysåpaskändisar och influencers… Kan vi SNÄLLA stanna upp ett ögonblick och ANALYSERA vilka krav vi ställer på oss själva.  Är din medfödda kropp och utseende verkligen inte längre okej? Varför? SÄGER VEM? Vi behöver alla lite mer självkärlek och självbekräftelse. Prova gamla klassikern: om du talade med din bästa vän. Jag vill att du föreställer dig detta. Skulle du säga till henne att hon borde operera sin näsa? Banta 20 kilo? Fylla i påsarna under ögonen? Förstora rumpan? Skulle du säga till henne att hennes naturliga skönhet inte duger? Vad betyder hennes utseende, ställt mot normkravet, för dig? Ingenting naturligtvis. Så varför skulle DITT utseende, ställt mot normkravet, ha betydelse för DINA vänner? Din familj? Din pojk- eller flickvän? Killarna i klassen? På jobbet? INGENTING! Du och din vän och jag och alla andra är värda att bli älskade, uppskattade och respekterade för DEN VI ÄR. UTSEENDE ÄR INTE VIKTIGT! På riktigt.

Snälla, låt oss kasta av oss detta ok nu! Inse att kejsaren faktiskt är naken. Han har inga kläder på sig. Som i den klassiska sagan ”Kejsarens nya kläder”, där ett par illvilliga försäljare lurade kejsaren och en hel stad att köpa ett tyg så märkvärdigt att bara ”de mest intelligenta kunde se”. För alla andra var det osynligt. Kejsaren paraderade sen på de fullpackade gatorna i sina nya kläder, sydda av det speciella tyget. Varken han eller hans närmaste ville erkänna att de inte kunde se något, så de hakade på hypen, skulle man kunna säga. Och fick publikens jubel. Folket ville inte heller erkänna att de var för ”korkade” för att kunna se tyget. Ända tills ett litet barn utbrast: ”men han är ju naken! Han har inga kläder på sig!”. Så punkterades bluffen. Sedelärande saga om hur lätt vi människor faller för trycket, hoppar på trender och följer normer för att inte verka korkade eller off. Vilket grundar sig i vår allomfattande önskan att få höra till, att aldrig lämnas utanför. Kan dock tycka att vi kvinnor – och upplysta män – 2021 skulle kunna genomskåda denna FÖRGÖRANDE livslögn om vad kvinnlig skönhet är.

Pink washing och andra lögner

Den politiska rörelsen för ökade rättigheter för kvinnor och skapandet av ett jämställt samhälle behöver dock alla! ALLA. Att vara tolerant och inkluderande, även få med oss de kvinnor som ”går patriarkatets ärenden” och bidrar till förtrycket av andra kvinnor. Med förtryck av andra kvinnor menar jag att kvinnor som går emot idealen, till exempel högstadietjejer som VÄGRAR använda ”rätt jeansmärke”, bära BH eller raka armhålorna, de får skit av omgivningen. Både tjejer och killar. Alltså är vi tjejer INTE fria att göra vad vi vill med våra utseenden. Vi alla tvingas förhålla oss till de ”regler” som finns, antingen väljer du att följa dem eller så väljer du att bryta mot dem. Men alla vet vilka ”reglerna” är. Som om det vore självklart. Och ju yngre du är desto svårare är det att stå på sig och bryta mot normen.

Första steget är att vi synliggör strukturerna för ALLA och börjar SAMTALA om det vi finner problematiskt. Det sker underverk när människor sätter sig ner och pratar med varandra. Och vi kan bestämma vad som helst, bara vi är överens.

Först måste vi gå till botten med vad det verkligen handlar om samt vad som blir konsekvenserna för endera laget.

Kritiska röster i media kallar kvinnor FÖR skönhetsindustrin för ”choice-feminism” eller ”skönhetsfeministerna”. Hävdar med full riktighet att kvinnor med stora plattformar på sociala media håller på att urvattna begreppet genom så kallade ”pink washing”. För den som inte vet beskriver pink washing olika former av hyckleri ”som från början skapades av bröstcancer-aktivister, för att belysa hur företag använde sig av Rosa Bandet för att sälja produkter, samtidigt som produkterna innehöll cancerframkallande ämnen” skriver Wikipedia. Jag tänker fortsättningsvis kalla skönhetsivrarna för ”fillers-feminister” och de mer radikala rösterna för ”kärn-revolutionärer”.

Pink washing inom kvinnorättsaktivismen skulle exempelvis kunna vara att influencers kallar sig feminister utan att vara förankrade i rörelsen. Att de annonserar moraliskt tvivelaktiga tjänster, till exempel delar ut rabattkoder på skönhetskirurgiska ingrepp, på sina plattformar. Samtidigt som de kallar det för ”self love”. URK! Ursäkta, spydde lite i min mun.

Pink washing är också när kända klädmärken och modevaruhus, som exempelvis H&M o GAP, sätter ordet: ”feminist” på kläderna. Samtidigt som de tillverkar produkterna i Asien, Indien eller Bangladesh där mängder av underavlönade överexploaterade ofta MINDREÅRIGA kvinnor arbetar under närmaste slavlika förhållanden i sweatshops. Och kan berätta fruktansvärda historier om misshandel, sexuella övergrepp och till och med dödsolyckor på arbetsplatsen till följd av för dålig säkerhet. Boken ”Modeslavar” av Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom ligger på nattduksbordet.

Sammanfattning: pink washing av feminist-begreppet och dess symboler görs för personlig vinning snarare än en vilja att bidra till att krossa kvinnoförtryckande strukturer.

Min kropp – mitt val! (?)

Fillers-feministerna å sin sida hävdar att en grundläggande rättighet som människa och kvinna är att få bestämma över sin egen kropp samt att bli respekterad för sina val.

·      I dag beräknas skönhetsindustrin omsätta så mycket som 511 miljarder dollar världen över. En siffra som stadigt ökar och beräknas stiga till minst 784,6 miljarder dollar 2027, skriver commonthread.co.com. Då är ”bara” hudvård, kosmetika och parfym medräknat. Exklusive bantnings- och wellnessbranschen. Vars försäljning uppskattas till 1,5 biljoner dollar av mackinsey.com och som just nu förväntas öka exponentiellt efter covid-19. Då merparten av människor i världen förenas i sin irritation över att de tappat formen under tider av ”social distancing” och arbete hemifrån. 61% vuxna amerikaner har ökat i vikt under pandemin, rapporterade healthline.com 21 mars i år. Samtidigt som många kvinnor menat att de ”hellre dör i Corona än går upp i vikt”… ”Better dead than ugly” skriver den svensk-franska antifeministen (?) Helena Frith Powell i i sin bok ”Two lipstick and one Lover”.

Viktökning… med dess likhetstecken med att vara ful verkar vara den största mardrömmen från världens alla kvinnor.

46% av tillfrågade kvinnor i USA vill hellre offra ett år av sitt liv än att bli överviktig. 15% var villiga att ända sitt liv 10 år före utsatt dödsögonblick (hypotetiskt sett). Visar en studie vid Yale University's Rudd Center for Food Policy and Obesity rapporterar abcnews.com 22 maj 2006.

Mediala bilden: kvinnan skall vara sexig – mannen stark och mäktig!

Vi vet själva hur mottagliga vi är för dessa branschers marknadsföring. Där mode-, wellness- och skönhetsindustrin för länge sedan sett vinsterna med att få våra förebilder och idoler inom sociala medier dvs INFLUENCERS att gå deras ärenden. Mycket listig och dold strategi som också är REKLAM. Amanda Ålenius, grundare av rörelsen Annonsrådet som arbetar mot sexistisk reklam och marknadskommunikation, säger till Ångestpodden #339, 22 juli:

-        Porträtteringen av kvinnan i reklam och media görs med budskapet att vi skall vara attraktiva, vackra och tilltala den MANLIGA blicken. Vi fotograferas med halvöppna läppar, i fågelperspektiv, insmord med olja, lättklädda i sexiga poser. Lite vid sidan av den aktuella produkten. Män däremot, fotas centralt i grodperspektiv med klassiska maktattribut – muskler, vapen, styrka! Budskapet till män är: ”köp klockan! Lyft tungt! Kör bilen! Ät maten! Drick spriten!”

-        I vinstdrivande syfte – 21 miljarder kronor bara i Sverige årligen läggs på skönhetsvård – har marknaden skapat ett behov för oss kvinnor: att sträva efter ett utseende som är omöjligt att uppnå. Eftersom fotomodeller, trots sitt ”perfekta utseende” retuscheras och görs om i dataprogram. Inte ens DE duger som de är. Hur skall då alla vi andra göra det? Makten tas ifrån oss och vi får inte bestämma över vår tid och våra pengar längre.

Så…frågan är: Hur mycket ”väljer vi själva”? Eller är vi offer för en skönhetskultur och ett patriarkalt samhälle där kvinnan är ett objekt och skall fortsätta försvagas? Snarare än att ta makten över sitt eget liv? Äga sin sexualitet. Sin tid. Sina pengar. Sin makt.

Kärn-revolutionärerna är av den bestämda uppfattningen att kvinnokampen bygger på att vi FRIGÖR oss från patriarkatets normer och krav på hur en ”god kvinna” skall vara. Vilket i vårt patriarkat också innebär ”hur en vacker kvinna ser ut”. Eftersom vi kvinnor tyvärr fortfarande värderas först och främst utifrån vårt utseende.

I så fall… kan vi komma åt problemet genom att försöka definiera begreppet? Omdefiniera skönhetsidealet? Till exempel skrota partriakala ”norm-kropp” och skapa en ny ”mall” för Den Vackra Kvinnan?

Vad ÄR egentligen en vacker kvinna? Varför tycker vi att vissa egenskaper är särskilt attraktiva? Vad anser VI KVINNOR är tilltalande och snyggt hos ANDRA KVINNOR? Kan våra åsikter om varandra räknas mer än männens bekräftelse tack?

Drog ut sex kärnfriska kindtänder i skönhetens namn

Först och främst vill jag bara peka ut det uppenbara – skönhetsideal skiftar med generationer och kulturer. Det som är modernt i dag var inte modernt för 100 år sedan. Den spinkiga prepubertala tonårskroppen är inte alls lika attraktiv i Afrika som i västvärlden. Tävlingen mellan Joan Crawford och Bette Davis på 1930-talet gick så långt att de drog ut sex kindtänder i överkäken var. För att ”skapa en tydligare kindbenslinje” skriver Harpers Bazaar 22 februari 2017. Få skulle gå till sådana ytterligheter i dag. Eller?

Den röda råden genom tid och rum är att kvinnan ALLTID bedömts utifrån sin kropp, sin anständighet och sitt utseende. Det har alltid funnits enorma krav på henne, skall hon vara tjock? Skall hon vara smal? Får hon visa fotlederna eller dekolletaget? Långt eller kort hår? Gemensamt är att MÄNNEN bestämt reglerna. Då de varit spekulanter på kvinnans kropp, liv och oskuld. När de skulle välja hustru. En fru. Ett objekt. Som kan köpas och säljas som vilken handelsvara som helst.

Poängen med denna lilla historielektion dels att peka ut den mansdominans som sått fröet till dagens skönhetsideal. Samt dels att understryka att det mänskliga ögat går att FÖRÄNDRA. Hur vi väljer att se varandra. Vad vi anser vara vackert eller fult. Går att REVOLUTIONERA. Så vi behöver inte köpa dagens skönhetsideal alls faktiskt. Vi kan avprogrammera våra hjärntvättade sinnen till ett betydligt friskare och sundare synsätt på varandra och våra kroppar. Har lyssnat på många kroppsaktivister och deras råd; att välja konton och förebilder på sociala medier med större omsorg. Bilder på ”perfekta flickor med perfekta kroppar” som får mig att må dåligt tar jag bort. Bilder på vackra, härliga, livsbejakande kvinnor med riktiga kroppar lägger jag till. Vi kan välja att titta på tv-serier som är mer inkluderande, på alla sätt, till exempel: ”My big fat fabulous life” med Witheny Thor, ”Senses8”, ”Naked attraction” eller ”Young Royals”; för att nämna ett svenskt exempel. Ni förstår vad jag menar.

Nu har jag skruvat om huvudet tillräckligt mycket för att instinktivt rygga tillbaka när jag ser en bild av en kvinna med lägre kroppsfett än 20% (12-14% utgör svältgränsen för en kvinna, enligt Wikipedia. Sen DÖR man alltså. Så ni vet). Till exempel ”bikini fitness”-utövare, size zero-galningar eller realitysåpa-stjärnor. Ser de inte lite …insektsliknande ut? Konstgjorda? Som om de var klonade från en och samma individ?

Majoriteten kvinnor kan ej köpa ”vanliga storlekar i vanliga affärer”

Dessutom behövs en riktig realitycheck! Enligt en studie 2018 från CDC i USA är snittstorleken för en amerikansk kvinna stl 16-18 (enligt svensk standard stl 46-48). Liksom i England och sannolikt även i Sverige. Som i resten av världen. Modellerna på catwalken är storlek 0 eller 2 (stl 30 till 32). Hur i hela världen går det ihop sig? Är det realistiskt att modehusen fortfarande väljer visa sina kläder i storlekar som ytterst få kvinnor kan bära i verkligheten? För att inte tala om att det ”vanliga affärer” för det mesta bara säljer storlekar upp till 40/42. Om de inte saluför en speciell fetma-klädlinje med fula jättetält i stl 44 och uppåt, det vill säga. Vilket är helt jävla sjukt. Är det klädbutikerna som skall styra oss konsumenter eller är det vi konsumenter som skall styra klädbutikerna? Det är ju till syvende och sist VI som betalar!

Enligt SCBs undersökning publicerad 2018 är genomsnittskvinnan i Sverige BMI 24,8. Gränsen till ”övervikt” går vid 25. BMI är dock starkt kritiserat, systemet tar till exempel inte någon hänsyn till muskelmassa eller benstomme med mera. Vidare i SCBs rapport hävdar man att varannan svensk är överviktig eller fet samt att ökningen skett mest hos kvinnor i gruppen 29-59 år, sedan 1980-talet. Samtidigt redogör man för att fysisk aktivitet ökat ordentligt i samtliga grupper – motion är som bekant det erkänt bästa man kan göra för sin hälsa. Alla kategorier. Vi repeterar att BMI inte tar hänsyn till muskelmassa. Som ökar vid träning. Inte så svårt att se varför ”övervikt” ökat, då vi tränar mer. Så är BMI ett bra mått på allmänhälsan?

NEJ! Såklart inte! Jag tillhör dem som anser att BMI kan slopas DIREKT. Eller radikalt förändras. Som till exempel att kategorierna tar ett hopp åt höger – gamla ”normala”, 18,5-25 – blir nya ”undervikt”. Gamla ”övervikt” 25-30 blir det nya ”normala” osv. BMI är dessutom inte avsett att användas på individnivå utan för att kartlägga stora populationer. Men sjukvården har blivit så bekväm med detta mätinstrument så det används överallt ändå. Visst, gör det för all del. Stoppa dock innan det läggs någon värdering i siffrorna för individen. Hela ”övervikt/fetma”-analysen kan skrotas omedelbart. BMI-siffrorna betyder ingenting. Alltså betyder inte BMI-analysen någonting.

Skippa filter och ”vardagsretuschering”

För att återkoppla till diskussionen om ”vad är en vacker kvinna?” …kan vi gå till fotomodellerna och catwalkens värld igen. Där är kvinnans kropp en produkt som moduleras och retuscheras hårt för att passa säljarens ambition kring sin försäljning. Och har få likheter med en varmblodig kvinna från verkliga livet.

Fotografen Amanda Ekström, som driver kontot @tuggmotstånd på Instagram där hon lägger ut foton på vackra kvinnor av alla sorter med estetiken i fokus, har också jobbat med reklamfoto under sitt yrkesliv. Hon menar att trots att hon vet hur mycket det jobbas med bilderna – från ljusssättningen på plåtningen till photoshop i redigeringen – kan hon inte låta bli att påverkas av busskurernas reklamaffischer. Berättar hon i Fattapodden avsnitt 51.

-        Det som förut var skevt i reklam börjar bli skevt hos ”vanliga människor”. Plötsligt är tjejen i parallellklassen lika konstlad som en modell på en reklamaffisch! säger Amanda till Fattapodden och är menar att hon oroad över utvecklingen mot ”vardags-retuscheringen” och dolda filter för privatpersoner via appar som tex Snapchat.

-        Vi måste sträva efter att först och främst få ses som MÄNNISKOR, snarare än kvinnor som skall följa ett omöjligt ideal. 

Amanda och alla andra som jobbar för ett jämlikt Instagram som spelar verkligheten snarare än att vara en förlängning av patriarkalt styrd skönhetsindustri med vinstintresse som mål snarare än individens frihet. Låt oss alla hjälpa till att skapa NYA BILDER! Nya modeller och skönhetsideal att lagra och spara ner på vår mentala hårddisk. Nya bredare mer realistiska normer för Den Vanliga Kvinnan. Och mannen för all del.

Alla kan hjälpa till – du med: lägg ut bilder som visar:

  • Alla kroppar – kort eller lång, tjock eller smal, svart eller vit – alla alla alla!

  • Acne

  • Solexem

  • Kejsarsnittsärr

  • Celluliter

  • Bristningar

  • Den Osminkade Sanningen

  • Valkar

  • Håriga armhålor

  • Rakade huvuden

  • Ärr efter gamla självmordsförsök

  • Självskade-ärr

  • Tatueringar – kan vi aldrig få för mycket av

  • Mensfläckar på kläderna eller sängkläderna

  • Hängbröst

  • Platta bröst

  • Saknade bröst – tex efter mastektomier (finns fin # också)

  • Down syndrom

  • Harmynta läppar

  • Leverfläckar

  • Sneda tänder

  • Knotiga knän

  • Psoriasis

  • Har du egna tips?

 

Det finns inga gränser för den kärlek jag känner för alla mina medsystrar… det skär mig i hjärtat när jag läser förklaringar till skönhetskirurgi som “jag som inte är en naturlig skönhet, vad skall jag göra? Jag vill också vara vacker…”. ALLA har sin naturliga skönhet. Men patriarkatet lär oss att bara stirra oss blinda på normen…och skapa komplex. Så vi helt missar våra tillgångar. Alla kvinnor är vackra. Alla har något. Även om man inte har “allt” = enligt det skeva skönhetsideal som härjar… Det vill säga: om vi låter det härja…!

#effyourbeautystandards

Tess Holliday, fantastisk amerikansk plussizemodell som skapat hashtagen #effyourbeautystandards, säger till i podden Freedom Writers avsnitt 54, att många av hennes så kallade ”smala” modellvänner inom modeindustrin plågats av mobbing och bodyshaming i skolan. Denna gång för att de är ”för långa och pinnsmala”.

Hat mot kvinnans kropp. Kravet på att alltid vara ”perfekt”. Det smala fönster som gäller, så lätt att falla utanför på både ena eller andra hållet. Påståendet att ”naturlig skönhet räcker inte”…från dem som inte anser sig vara vackra som de är. Är opium för folket som kommer hindra oss i all evighet från att fundera och fokusera på VIKTIGA saker i stället.

Precis som min stora idol Lady Dahmer säger i sina båda poddar;  Postpatriarkatet och Dålig Stämning, min sammanfattning: ”kvinnor lägger alldeles för mycket tid och pengar på FEL SAKER! Som till exempel att peta med detaljer i sitt utseende och försöka följa skönhetsideal. Hade de lagt den energin på kvinnokampen i stället kanske det jämställda samhället redan varit här?”.

Uttrycket ”opium för folket” kom redan 1700-talet då opiater var dåtidens sömn- och bedövningsmedel. Och användes i politisk kritik mot tex religionen och syftar till att man ”dövar massorna”. Passiviserar dem för att de inte skall orka se sig omkring, tänka själva, identifiera orättvisorna och starta en revolution. Aldrig har uttrycket varit så sant som när det gäller att uppväcka moderna kvinnor till feministisk aktivism. För jag är helt övertygad om att vi faktiskt behöver: ALLA!

Hur många kvinnor ligger helt utslagna i ätstörningar, depressioner, ångest, självskadebeteenden och annan psykisk ohälsa relaterat till omöjliga utseendekrav eller mobbing? Hur många friska kvinnor lägger merparten av sina pengar och sin fritid på just pynt och bjäfs för att ”förhöja sin naturliga skönhet”? Det är timmar och åter miljontals tusentals timmar vi kunde lagt på något betydligt bättre! Vår gemensamma framtid till exempel. Vår frihetskamp! Vårt jämställda samhälle – det samhälle med varma mänskliga värderingar och rättvisa för våra barn. För alla människor. Där alla har samma rättighet- och skyldigheter - oavett kön, ras, religion, sexuell läggning eller storlek.

Kvinnan skall likna den lilla flickan

Kan vi tillsammans försöka gräva lite i de skönhetsideal som finns? Innan vi säger bu eller bä?

Vad är en vacker kvinna? Vad säger patriarkatet och normen – egentligen?

  • Kroppen:

    • Smal med så lågt kroppsfetts-% som möjligt utan att dö

    • Gärna kort och dimunitiv

    • Små händer och fötter

  • Underlivet:

    • Vulvan skall vara rosa, sakna könshår och helst skall de större yttre blygdläpparna opereras bort.

    • Blekt, hårlöst anus.

  • Ansiktet:

    • Slät, fin hy utan acne, leverfläckar, solexem eller oönskad hårväxt

    • Stora ögon

    • Fylliga, rosa läppar; stora accentuerade i jämförelse med det lilla ansiktet

    • Vita tänder

    • Markerade ögonbryn

    • Långa ögonfransar

  • Bröst:

    • Stora, gärna silikonbröst

  • Rumpa:

    • Fyllig, rund och välformad, gärna kirurgiskt på brasilianskt vis.

·        Håret:

·        Långt svall, glansigt och tjockt – snyggt stylat

·        Gärna hårförlängning

·        Dekoration:

·        Märkeskläder

·        Accessoarer i form av exklusiva smycken, handväskor och klockor

·        Högklackade skor eller stövlar eller vita designers-sneakers

·        Välsminkad i nivå med Nobel-fest, räcker inte heller med några streck med kajal eller mascara. Nej nej. Hela kittet skall det vara. Contouring, lösögonfransar, tredubbla lager ögonskugga och gärna glitter.

·        Nagellack på både finger- och tånaglar.

Med mera med mera med mera….

 Nu har jag lurat er lite grann faktiskt. Men patriarkatet har blåst oss alla. Därför allt detta beskriver DEN LILLA FLICKAN. Den prepubertala flickkroppen. Det skrämmande infantila skönhetsidealet vi har i dag som kommer från pornografins värld. Det är bara dekorationen som är annorlunda. PLUS att patriarkatet gärna ser att vi klistrar på lillflickan de stora, runda kvinnobröst som i naturlig form bara ses hos ammande mödrar. Samt en brasilinskt rund rumpa! Något som kan köpas för några tiotusentals kronor hos en plastikkirurg nära dig. För att tillfredsställa en bröstfixering som egentligen inte är något annat än fetischer och sexuella mani hos män.

Lady Dahmer igen pekade ut denna hårresande fasa för mig och jag var helt chockad när jag tog del av hennes iakttagelser och research när jag lyssnade igenom hela Postpatriarkatet-podden förra sommaren. Porren alltså! Männens våta dröm är att vi ser ut som småflickor! Det är så fruktansvärt äckligt när man faktiskt ser det för vad det är.

Låt mig förklara i detalj:

  • Den outvecklade flickkroppen är:

    • Smal med lågt kroppsfett

    • Kort

    • Små händer och fötter

  • Den outvecklade flickans könsorgan:

    • Vulvan är rosa, saknar könshår och yttre blygdläppar.

    • Blekt, hårlöst anus.

  • Den lilla flickans ansikte är:

    • Slät, fin hy

    • Stora ögon

    • Fylliga, rosa läppar stora accentuerade i jämförelse med det lilla ansiktet

    • Vita tänder (mjölktänder är betydligt vitare än permanenta tänder)

    • Markerade ögonbryn

    • Långa ögonfransar

=alla drag blir mer markerade och stora i ett litet ansikte

·        Håret – är hos den lilla flickan tjockt och glänsande

Visst är det så att man vill SPY rätt ut! Männens perversa pedofildrömmar styr moderna vuxna kvinnors skönhetsideal. Snälla säg att ni fattar detta? Att ni inte ställer er bakom något så här vidrigt?!

Är det pedofila draget i patriarkalt skönhetsideal också ett uttryck för en önskan om en ”ren” kvinna? En oskuld? Sannolikt ja. Kvinnans oskuld tycks i stora delar av världen i dag – även Sverige – värderas högre än något annat. Bisarrt nog. Jag har MYCKET att säga om flickor och kvinnors rätt till sin egen sexualitet och behovet av sexuell jämställdhet från högstadiet och uppåt. Men börja med att läsa ”Flickan och skammen” av Katarina Wennstam så kan vi snacka sen.

Det kan i alla fall vara värt en stunds eftertanke innan vi rusar iväg och köper bantningspulver, bokar tid för fillers eller tandblekning. Definitivt vara värt grundlig fundering om du är stor på sociala medier och får erbjudanden om sponsring från företag som representerar patriarkalt pedofilt skönhetsideal för kvinnor. Inga pengar i världen är värt att sälja sin och andra kvinnors själ för. Jag vill vädja till förnuft och solidaritet i denna fråga.

Ung är vacker?

Men okej! Säg att ett ”ungdomligt” utseende är vackert. Med ovan nämnda egenskaper (blä). Vi kvinnor som kommit upp i åren, som har fött barn, gått på mediciner, skadats och brutit ben, slitit dag och natt för brödföda och ungar = helt enkelt åldrats…hur blir det för oss? När det känns som fläsket sväller över alla bräddar, hud, bröst och mage hänger ner till knäna, celluliter blommar för fullt på lår och rumpa, tänder gulnar, håret tunnas ut och grånar, ansiktet solsveds, mörknar och rynkas. Tidens tand är obarmhärtig mot den kvinnliga kroppen. Får vi inte göra något för att försöka bromsa det fysiska förfallet? Om inte bara för att försöka återställa till ursprungligt skick?

Jag tycker ändå att …jo självfallet skall vi få det. Till en gräns. Kirurgi – från minimal invasiv till storskaliga operationer under anestesi går fetbort – för mig. Jag anser att om mina tankar går så långt är det inte mig det är fel på – det är samhället. Och samhället skall vi och bör vi förändra!

Jag håller med alla helt enkelt – både kärn-revolutionärerna och fillers-feministerna. Jag själv går på ansiktsbehandling, färgar håret och bleker tänderna… Min motivering är följande:

Vi kan inte göra politik av allt. Vi kan inte exkludera när hela vår rörelse går ut på att inkludera ALLA kvinnor; barn som gamla, HBTQAI+++ som funktionsvarierade, alla raser och religioner… Låt inte petitesser som huruvida vi gillar nagellack eller ej splittra vår så viktiga rörelse till den grad att vi slutar prata med varandra. Jag tror – precis som kontot @feministfittorna Instagram – att det öppna samtalet är det viktigaste. Icke-dömande. Neutralt. Sakligt. Allas åsikter räknas. Alla röster lyssnas på.

Stoppa 13-åriga flickor från att räkna valkar på magen i skolan

För jag är säker på att vi KAN enas i denna fråga. Att vi kan fokusera på rätt saker. Samla energi och kraft att fortsätta driva vår revolution för ett jämlikt samhälle för ALLA kön! För ALLA människor! Oavsett ras, religion, sexuell läggning eller storlek.

Om vi börjar prata med varandra är jag säker på att vi hittar rätt.

Att fillers-feministerna tar strid MOT att 13-åriga tjejer sitter och räknar sina valkar på magen på skoltid (självupplevt av @tuggmotstånd). MOT att en kvinna med orakade ben får dömande blickar på stan när hon går barbent på stan eller på fest. MOT att härliga bulliga cellulitprydda lår visas upp i korta shorts och genast får höra kommentarer och protester från omgivningen – vänners som fienders, ”sorry DU kan inte ha såna kläder!” MOT att unga flickor skall se på sin kropp som ”fel” för att det inte följer det infantiliserande porridealet. MISSAR sin naturliga skönhet och istället strävar mot en konstgjord kropp; som är utmärglad och utfylld ”på de rätta ställena” samtidigt. Med själen och livet som insats. Varje gång.  

Att kärn-revolutionärerna bjuder in feminister av alla sorter och utbildar och motiverar ALLA att göra vad de kan! Gräva där de står! Att övertyga influencers om att sluta göra betalda samarbeten med en skönhetsindustri som försöker pracka på oss de infantiliserade porridealet. Lära ALLA KVINNOR att manshat är något konstruktivt och positivt som snarare STÄRKER individens varumärke än sänker det. Kärn-revolutionärerna kan visa alla hur viktigt det är att gå emot strömmen, vara obekväm, bråkig och att protestera.

Feminismen kan inte vara slätstruken, följsam, lättsmält. Något som skall filas ner och omformas att passa både förslavade kvinnor och män. Kvinnokampen skall sticka ut, skava och riva upp sår i gamla mönster och strukturer. Uppröra och beröra. Vara en stridslur i samtiden som kallar alla kvinnor till slagfältet! Då måste VI ALLA – grupp som individ – också bli bekväma med att sticka ut, skava och riva upp sår. Gå emot det naturliga behovet att bli omtyckt. Strunta i ”likes” och antal följare. Välj samarbetspartners med omsorg!

Framför allt: sluta pleasa män! Sätt en ÄRA i att göra tvärtom, se fram emot att få hat och sura kommentarer från män. Det är åtminstone ett tecken på att vi är på RÄTT VÄG! Det är SÅ vi krossar patriarkatet. Drar gifttänderna ur mansdominansens gigantiska monster-mun! Kvinnor kan stötta kvinnor – när vi accepterar allas vår olikhet och olika grader av insikt – samla trupperna, sluta strida inbördes och göra ett riktat och fokuserat anfall!

Våga vägra samarbeten med skönhetskirurger

Jag är en stark anhängare till övertygelsen om att vi behöver kvinnor på alla nivåer i samhället. Från gräsroten till maktens korridorer. Från den ensamstående tvåbarnsmamman i höghuset till den framgångsrika influencern med våning på Östermalm och miljontals följare på sociala medier. Från VD med hög lön, makt och inflytande till den ekologiska veganbonden med sin regnbågsfamilj. Den vackra yppiga indiskan invirad i sex meter sari stolt paraderande på fredade gator till den afrikanska 11-åriga flickan som byter arrangerat äktenskap mot en plats i skolbänken. Politik, vård, kyrka, rättsävsende, utbildning, idrott och näringsliv. Kvinnor med alla erfarenheter av livet – alla åldrar, färger, sexuell läggning, storlekar, religioner och familjeliv.

Vi, den stora massan, 3,8 miljarder kvinnor, kan tillsammans FÖRÄNDRA VÄRLDEN. Ett vägrat samarbete i taget.

 

 

 

Previous
Previous

“Du är fet, ful och dum i huvudet!”

Next
Next

Dagens mansgrisar jagar bort morgondagens ♀️ guldmedaljörer