MIG ÄGER INGEN!

Slå ner (faktiskt) alla mäns krav på rätten till vår kvinnokropp!

”Det är BARA ni tjejer som bestämmer när det skall bli sex…! Till och med VÄRSTA FULASTE FETASTE BITCHEN får ligga men inte jag! SÅ ORÄTTVIST!!!” Buhu bläää!” bölar mansbebisar världen över i allmänhet och en vidrig incel-kille i synnerhet. På Tiktok (detta djävulens påfund). Vid fikat på jobbet. I heterosexuella relationer nära dig. Denna förhatliga incel-dogm! Ja, FAKTISKT PÅ RIKTIGT. Ja, FORTFARANDE. Jo, UNGA MÄN OCKSÅ! Avskyvärt!

Svårt att inte rasa ihop som en uppgiven, tom ballong. Finns det inget hopp för mänskligheten alltså?

Kärnfrågan är: NÄR skall män fatta att kvinnokroppen tillhör KVINNAN?! Den är INTE en del av det manliga allmännas egendom. Inget kroppstempererat biologiskt “hål” för manlig penetration. Icke en mänsklig rättighet åt myriader av vidriga heterosexuella cis-män = HCM. HCM som det patriarkala samhället envisas med att fortsätta producera i värre och värre skick för varje generation. Var skall detta sluta?!

Incel i högform…

Så här: fick berättat för mig följande situation: en kvinna i 20-årsåldern såg ett klipp på Tiktok. En jämnårig ung man bölade ilsket fram sitt förhatliga budskap “orättvist att bara tjejer bestämmer över sex”. Med 0,2 sekunders-tillägget ”okej kanske inte vid våldtäkt men ändå”.

En andra man ”reagerade” på filmen i en egen film (ja, ni vet hur ungdomarna håller på på sociala medier) med en kritisk hållning.

Kvinnan i vår historia beslöt sig för att skicka alltihop till sin särbo-HCM för lite uppfriskande information om att jo, kvinnoförtrycket är i allra högsta grad levande och frodas även i vår ”högt utvecklade” moderna civilisation.

Pojkvännen, en normalt sett sympatisk ung 20-plus-man, SYMPATISERADE med incel-förövaren i klippet. Och rapade dessutom upp åsikter i ämnet som skulle hedrat en bitter, kvinnohatande, 60-plus-HCM, lastbilschaufför från Boden.

-       Det ÄR ju tjejer som bestämmer om det skall bli sex, hävdar han bestämt.

Vår kvinna håller drabbas av chock, besvikelse och uppgivenhet… hon beskriver sin reaktion som ”NEJ! Inte du också! Du som var så fin!”… För att sen resignera med…”JUST DET! Du var en heterosexuell cis-man. Hade nästan glömt det… Fan också”.

Kvinnan och det sexuella förtrycket

Vår unga kvinna gjorde ett par fruktlösa försök att förklara för vår unge man hur det sexuella förtrycket av kvinnor fungerar i ett patriarkat. Allt från slut-shaming till objektifiering (i vardagen så väl som i reklam och pornografi). Hur utsatta och sårbara flickor och kvinnor är för sexuellt våld i vårt samhälle i dag. Hur patriarkatet har dikterat villkoren för kvinnors sexualitet sedan urminnes tider. Tilldelat oss rollen som ”kärl” eller rättare sagt HÅL där männen skall kunna stoppa in sina äckliga små penisar. När helst andan faller på. Männens anda alltså.

Var finns KVINNANS behov i det allmänt accepterade heterosexuella samlaget idag?

Dessutom går hela våra liv ut på att serva mannen, medvetet eller omedvetet. Genom kraven på hur vi skall se ut (som en 11-år gammal, rump- och bröstopererad porrstjärna. USCH!). Hur vi skall bete sig i förförings-sammanhang. OBS! Som en Madonna – inte Hora, tack! Typ ”sexigt hålla på sig” … eller inte fan vet jag. Det går helt enkelt inte ihop sig.

Män och kvinnor har fått så radikalt motsatta ”sexuella uppdrag” i det könsstereotypa samhället att man ibland knappt kan fatta det. Det enda som är kristallklart och uppenbart för ALLA med fler än en hjärncell är att allt sex som förekommer skall vara på mannens villkor. Baserat på mannens behov. Till mannens fördel.

Sen slår det bakut för vissa incels men till alla er kan jag bara säga: SKYLL ER SJÄLVA! NI är inte ens mänskliga. Ni hör hemma i rännstenen tillsammans med pedofiler, nazister och parkeringsvakter (ursäkta, det sista är ett skämt. red anm).

För att inte tala om vad som händer när ”frukterna av hans länder” börjar växa i kvinnans livmoder. Då är hennes eget liv och rättigheter 100%, totalt förverkat. I det patriarkala samhället är kvinnans främsta uppgift att ta hand om man, barn och hem. Gärna i den ordningen. Vad vi än vill inbilla oss.

Saudiarabien är i alla fall ärliga. Kvinnor förbjuds att rösta, köra bil och jobba. Styret förklarar kvinnor som ovärdiga och underordnade män. Sverige påstår sig ”jämställda” men patriarkatets machomän genom tiderna sitter i helvetet - och maktens korridorer - och viskar förtjust till varandra när de betraktar oss yrkesarbetande heltidsmödrar springa benen av oss. Vildögda av stress och utnyttjade till bristningsgränsen…”titta de GICK PÅ DET!”. Unizon: “Sverige är världens minst icke-jämställda land!”

Själv har jag varit ensamstående mamma med 100% barnansvar (26 år i praktiken men 13 år på pappret) till tre barn. Plus ensam familjeförsörjare hela tiden. Samtidigt alltså. 200% sysselsättning. Men de sista 13 åren som ensam vuxen i hushållet har varit en seglats på den lyxigaste av alla lyx-räkmackor. Jämfört med åren då vi bodde under samma tak som barnens pappa. Barn tar jag gärna hand om ensam. Försörjningen likaså. Men jag sätter en bestämd, total, okränkbar gräns vid att någonsin igen ta hand om en man. ALDRIG! Tänder hellre eld på mig själv. STICK HÄRIFRÅN PENIS!!!

Jag i min vita långärmade t-shirt med favoriten “STICK HÄRIFRÅN PENIS!” …för vilken jag tackar Dålig stämning podden med Lady Dahmer aka Natashja Blomberg och Faymé Elmén.

Kvinnans självbo-paradis

Enligt mainstream-media blir bilden av singelkvinnan alltmer “accepterad” och allt fler kvinnor väljer självbolivet. Varför skall vi ens behöva patriarkatets “godkännande”, tänker jag? Hjälp!

Dock gillar jag de två kvinnor som deltar i amelia.se (minus allt pk-svammel).

Så här säger Hanna Bengtis:

-Jag känner en helt annan frihet när jag är själv. Jag träffar vilka jag vill, Jag kan möta upp någon för att cykla tillsammans. Jag dejtar, men inte för att träffa kärleken, utan för att vara social och ta del av livet.

– Ju längre tiden går, desto starkare känner jag mig i mitt val; självständigheten och att få styra över mitt eget och barnens liv.

Vad får du för reaktioner från omgivningen när du säger att du vill vara singel? (amelia.se)

– De tror inte på mig, haha. Samhället anser att jag “ska” leva i en relation. Det tycker inte jag. Jag har aldrig någon känsla av ensamhet. Jag kände mig mer ensam i tvåsamhet än vad jag gör nu. 

Linda Samuelsson njuter också av sitt singelliv i fulla drag.

-Jag behöver inte anpassa mig efter någon annan. Jag gör precis vad jag känner för, när jag känner för det.

HCM i hennes närhet provoceras naturligtvis av detta och visar tydligt att de inte kan acceptera att hon vill vara singel.

– Enda nackdelen med singelstatus är alla dessa karlar! Bara för att jag är singel har jag inte “behörighet” att tacka nej, menar de. De tror sig ha rätten till mig och försöker tjata sig till en relation, fast jag har varit tydlig med att jag inte vill.

Statistiken pekar också på att allt fler väljer bort partnerskap, berättar artikeln vidare. Svenskarna gifter sig senare eller inte alls. År 2020 var medelåldern för förstagångsgiftermål i Sverige 34,7 år för kvinnor, vilket är en ökning med cirka sju år sedan 1990. I Storbritannien ökar antalet kvinnor som inte är i ett parförhållande och aldrig gift sig i varje åldersgrupp under 70 år.

“Män mår bäst”

Vill också återigen hänvisa till professor Paul Doyles (beteendevetare vid London School of Economics) arbete som visar att “ogifta, singelkvinnor är lyckligare och lever längre än sina gifta ditos. Män mår dock alltid som bäst när de ingår i en samborelation eller ett äktanskap. Undra varför? (obs! Ironi).

Psykologen Malin Drevstam, artikelns sakkunniga försöker svara på frågan: “Varför trivs kvinnor bättre som singlar än män?” Då hennes personliga erfarenhet från terapirimmet är att män oftare är nöjda i sina relationer.

-Det är svårt för kvinnan att prioritera sig själv i ett heterosexuellt förhållande. Familjen och relationen till mannen går först. Det blir därför lättare att satsa på sig själv om man dockar loss och separerar, exempelvis när barnen är större och mer självständiga.

“Män mår bäst i heterosexuella samborealtioner och äktenskap. Undra varför? (obs! ironi)

“Skryt-våldtäktger räknas inte!”

Åter till vårt unga par. Som snart hamnar i en diskussion om våldtäktsstatistik. För pojkvännen i vår historia argumenterar för att ”’skrytvåldtäkter´’ är en så liten del av alla våldtäkter så de räknas inte”.

”Skryt-våldtäkter” är när en kille (eller fler) utnyttjar en berusad tjej på en hemmafest. Och sen går runt och SKRÄVLAR om bedriften till sina ”boys” för att vinna någon slags sex-tupps-status och beundran. Snarare än bli kastad i fängelse där han hör hemma. Piskas på tre torg. Något som var en hederlig påföljd som kunde utdömas tidigare i svensk historia. En gammal fin sed jag tycker vi kan väcka till liv igen. Specifikt för våldtäktsförövare då. Ursäkta, förlorade mig i drömmar om lämpliga straff för våldtäktsmän. Åter till den röda tråden.

Dessutom är pojkvännens påstående direkt felaktigt. BRÅ visar att 75% av våldtäkter begås av en förövare som känner offret. Som exempelvis en killkompis på en hemmafest.

Alla kvinnor känner en tjej som råkat ut för detta och värre. Jag blev våldtagen av min killkompis på fyllan när jag var 17 år. Mia Skäringer, Jenny Borg (podden "Spöktimmen") samt brittiske glamourmodellen Katie Price ("Jordan") har liknande historier. Räknas inte vi?

Däremot känner jag bara en tjej som utsatts för överfallsvåldtäkt.

Den unga kvinnan i vår historia, erinrar sig ett samröre med en potentiell våldtäktsman, som skedde på resa för några år sedan. Hon fick höra att hon var ”självisk” för att hon inte ville ligga med den kille som bjudit henne på en drink på ett uteställe. Han tvingade sig med till hennes hotellrum, lade sig i hennes säng och vägrade gå innan han fått sex. Kvinnan fick tillkalla hjälp från en tjejkompis för att få ut det jävla aset.

En tjejkompis fick ett (manligt) finger uppkört i vaginan på dansgolvet på en studentpub. En annan ung kvinna blev attackerad av en man i toakön på krogen och nästan indragen och våldtagen på toaletten. Jag blev kullslagen av en kille på ett tonårsdisco, för urminnes tider sedan, bara för att jag tackade nej till hans fråga om en dans. Är bara ett axplock som jag kommer att tänka på i skrivande stund. Tar jag mig mer tid än en minut lär listan bli för lång för att ens få plats i bloggen.  

Det här HÄNDER HELA TIDEN!!! Överallt och alltid. Mäns sexuella våld mot kvinnor och våldtäkter är absolut inte något ”undantag” som ”inte räknas!” I synnerhet inte när incels och HCM talar om “kvinnors sexuella makt”. Är deras frustration, grottmansbeteende och felskruvade hjärnor som ligger bakom den här fruktansvärda brottsstatistiken. Kan de TA TILL SIG DETTA NÅGON JÄVLA GÅNG?!

På nck.uu.se, Nationellt Centrum för Kvinnofrid, berättar man att en av tio kvinnor utsätts för sexuella övergrepp innan sin 18-års dag. När det gäller kvinnor över 18 år är siffran hela 50%. 99,9 % av förövarna var män.

Dessutom är mörkertalet stort, BRÅ räknar med att endast två av tio våldtäkter anmäls. Det vill säga 80% av alla våldtäkter anmäls alltså ALDRIG! Jag anmälde aldrig. Känner ingen som anmält heller. Alla vet vad som händer i ett samhälle som gör kvinnor rättslösa. Endast fem procent av alla anmälda våldtäkter leder till fällande dom. Detta är en NATIONELL SKANDAL!!! Globalt!.

Den rasande, kvinnohatande incels-killen.

“Vi vill ha fler våldtäkter!”  

Incels-killar / vanliga HCM-killar (?) vill dock ha Fler Våldtäkter åt Mans-folket! De säger ju rätt ut att de vill att alla män skall ha rätt att ligga med alla kvinnor, när de vill, hur de vill, var de vill. Ostraffat. Egentligen menar de då att de vill ligga med normsmala, normsnygga, normhjärntvättade “Stacy”-tjejer (tänk de “populära tjejerna” i en amerikansk highscool-film). “Värsta, fetaste, fulaste bitchen” gör sig icke besvär. Brrr! Att de jävla incels-äcklen ens har mage att öppna munnen övergår mitt förstånd. Men de säger tydligen sanningen. Eftersom även den vettiga ”snälla” (usch!) killarna i grund och botten tycker samma sak.

Finn fem fel i incel-killens video…suck. Läs gärna transkriberingen nedan först. Själva klippet finns i slutet av bloggen.

Ja vi kan väl börja med antagandet att alla kvinnors kroppar tillhör det manliga kollektivet. OBS! De “snygga” kvinnornas kroppar. Som anmodas ”ställa upp” som hål redo för penetration, helst utan motkrav. Ens på penisen och dess bihangs personliga hygien!? (se incel-killen på TikTok)

Män har i tusentals år betraktat kvinnan och hennes kropp som en ägodel. Hans rätt till alla kvinnor har cementerats och byggts på i generation efter generation. Det framgår till och med i ett tjusigt, kostymdrama som ”Bridgertons”, som jag gissar utspelar sig på 1800-talet. Kvinnans enda chans till lycka är att göra ett ”gott gifte”. Hennes heder är så känslig att hon inte ens kan vara i samma rum som en herre utan förkläde. Då måste hon genast gifta sig med denne man. Att hon är oskuld på bröllopet är en självklarhet.

Däremot kan männen svina runt och ligga med kvinnor utsatta för prostitution när de vill. Det är osmakligt. Men sant.

Kvinnor förtjänar sina mänskliga rättigheter!

Föga har hänt. För här sitter en ung kille (=incel-idioten) år 2022 och spyr galla över tjejer som nekar honom sex. Med sina ”orimliga krav” …återigen: personlig hygien och basic-trevligt uppförande… som om kvinnor fortfarande varit livegna. Utan egen myndighet. Rösträtt. Eller basala mänskliga rättigheter.

Som om motsatsen ens varit aktuell? Vad är det han förväntar sig egentligen? Att HAN skall ha en telefon full med tjejer som han kan ringa när han vill i bästa knulla-tack-stil? Hur skall dessa tjejer se ut, luka och agera? Jag är beredd att hålla med Vettige Kritikern när han antar att incel-killen absolut inte vill ligga med värsta, fula, feta bitchen. Som är oduschad och otrevlig. Eller?

Pojkar! Lyssna på mamma nu!

Vad vill jag då säga till den VETTIGE pojkvännen i vår historia? När han helt uppenbart inte fattar vad han gör för fel. Och inte verkar ha en aning om de mest basala kunskaperna i hur patriarkatet förtrycket oss kvinnor.

Jag vill säga:

1.   Förstår du att du är man? Och därmed helt saknar tolkningsföreträde i alla kvinnofrågor? Är du beredd att SITTA NER. VARA TYST. OCH LYSSNA?!

2.   VILL du ens lära dig?

a.   Saknas viljan och incitamentet att lära sig kommer ingen lyssna. Allra minst en HCM. Har årtiondens katastrofala försök att ”förklara så han förstår” lärt mig. Nu är det FATTA ELLER DÖ! Som gäller. Jag orkar inte.

3.   Religionernas Gyllene regeln: "Gör mot andra som du vill att de ska göra mot dig".

a.   Skulle DU vilja dejta och ligga med incel-äcklet i videon? Jag vill återigen kalla in Biker-Stefan:

Hej pojkvännen! Vill du att Biker-Stefan, två meter lång, 120 kg muskler och mage tillika Bandidosmedlem skall:

                                                   i.     Våldta dig när du är däckad på en hemmafest? För att sedan skryta för sina kriminella mc-polare om ”vilket bra ligg” du är. Räknas det?

                                                ii.     Köra upp ett finger i ditt anus på dansgolvet?

                                              iii.     Släpa in dig på toaletten på en krog och sätta på dig bakifrån?

(du får bara välja en, HA HA HA!)

Börjar du fatta vad det handlar om? Ytterligare förklaring: EN MAN MED STÖRRE VÅLDSKAPITAL ÄN DU SJÄLV utsätter dig för sexuellt våld mot din vilja. Du kan inte försvara dig.

Skulle du anse dig vara priviligierad om du hade 2.000 matchningar med Biker-Stefan och hans gelikar på Tinder? Att kunna ringa ett “knulla-tack-samtal” till vem som helst av dem, när som helst? Har det ett värde för dig? Tror du att vi tjejer anser att detta är en tillgång?

En iakttagelse i utmärkta serien “The principals of pleasure” på Netflix, är att när en man och kvinna skall ha sex är den kulinariska motsvarigheten att mannen får en exklusiv sju-rätters-middag av Årets Kock medan kvinnan får nöja sig med en påse torra kex. Så kul är heterosex för kvinnor.

En studie publicerad i theguardian.com 9 juni 2018 visar att 86% av lesbiska kvinnor uppger att de får orgasm varje gång de har sex. Andelen heterosexuella män är 95%. De heterosexuella kvinnorna lär ha uppgett att de kommer i 61% av fallen (låter väldigt högt i mina öron. JAG har absolut inte kommit 61% av alla med ligg). Sammantaget är de heterosexuella kvinnorna är minst nöjda med sitt sexliv - endast 50% uppger att de “njuter av det”. De andra 50% gör verkligen inte det. Jag förstår dem.

86% av alla lesbiska kvinnor får orgasm varje gång de har sex, enligt en engelsk studie i theguardian.com. En procentsats heterosexuella kvinnor bara kan drömma om. I nämnda artikel redogörs för statistik att 50% av de brittiska unga kvinnorna är missnöjda med sitt heterosexuella sexliv.

4.   Jeopardy frågar: ”vad är sex?” Vi har sedan barnsben fått lära oss att vår uppfattning om sex skall vara detsamma som de heterosexuella cis-männens uppfattning om sex. Nämligen att sex = ”penetrering av kvinnligt hål tills ejakulation inträffar”. På hans initiativ. Efter HANS önskemål. Det är själva huvudnumret. Enda numret som räknas för övrigt. Därför anser en HCM man troligtvis inte att analsex med Biker-Stefan skulle räknas som ”sex”. Lika lite som vi kvinnor tycker att våldtäkter, dick-pics och sexuella ofredanden på krogen är ”sex”.

a.   Biker-Stefan torde inspirera svenska lagstiftare. Att göra en regel av ”bevisat sex = bevisad våldtäkt”. Så slipper vi hela diskussionen om samtycke. Eftersom det ordet egentligen inte har i en utredning om grova våldsbrott (som sexuellt våld) att göra över huvud taget. En 17-årig flicka ”ville inte själv” när hon blev utsatt för våldtäkt under berusning. Men på min tid sa lagen att jag fick ”skylla mig själv”. För att jag själv hade försatt mig i ett ”hjälplöst tillstånd”. Som det skulle heta 1993. Ingen våldtäktsdom för min förövare.

b.   Kvinnor: “Detta är sex”: Tycker äckliga incel-killen att han är utsatt för orimliga krav när en tjej förväntar sig att han duschar, har rena kläder och är trevlig på en middag han bjuder på? Skulle han väl svimma om han visste vad vi VERKLIGEN förtjänar… och bör kräva av ALLA HCM som ren “framkörningsavgift”. När det skall till att bli sexuellt umgänge! Jag som kvinna skulle först och främst kräva lika rättigheter för män och kvinnor (och alla minoriteter) i samhället för att bli kåt. Därefter att det obetalda arbetet i hemmet delas lika, 50-50. För att väcka min sexuella lust till liv behöver jag mina hormoner. Sätt i gång oxytocin-flödet med smekningar, kravlöshet och trygghet. Förspel som existerar för sin egen skull. Som får ta tid. Motsatsen till otåligt gnidande för att ”smörja upp” apelsinen innan bananen skall få komma till. Krav på minst en orgasm åt mig innan penetration av penis tillåten”.

Fick detta börja gälla som allmän lag i hela världen IDAG. Så undrar jag om alla de horder av HCM och incels verkligen skulle vara lika sugna på sex med tjejer? Dygnet runt jämt jämt. Vi hamnar ganska långt från patriarkatets definition av sex = “mannens penetration av kvinnligt hål tills ejakulation uppstår. Företrädesvis utan krångel som personlig hygien, trevligt bemötande och restaurangbesök”. Eller?

Vad jag förstår är gay-killarna betydligt mer rakt på sak på sina köttmarknader. HCM kunde söka likasinnande där?

I en artikel från indipendent.co.uk skriver man att incels-rörelsen borde definieras som terroristgrupp. Så sant!

Häng dom högt

Kvinnor behöver HÖJA SINA KRAV på en manlig dejt. Penisen och dess bihang. Höja dem HÖGT HÖGT HÖGT! … miltals från klassikern när vi möter en ny man: ”okej, jag TROR inte att han kommer våldta och mörda mig. Så jag hänger med honom hem! Efter jag messat hans namn och adress till en tjejkompis”. Till: ”han skall behandla mig som en drottning. 24/7. I all evighet.” Allt annat går FET-BORT!

Nu snackar vi dessutom BARA sex. Han måste fortfarande bo själv. Vara projektledare i eget hemman. Tvätta sina egna skitiga strumpor, koka sitt eget jävla kaffe och köpa sina egna fryspizzor. I mitt solitära paradis till hem kommer icke en man in, för annat än tillfälliga besök.   

Jag vill återigen kalla in Carin Holmberg och hänvisa till hennes utmärkta studier ”Det kallas kärlek” som studerat heterosexuella par utan barn i åldern 20-30 år. Som främst syftar till att kartlägga hur patriarkatet och mäns makt över kvinnor reproduceras generation efter generation.

Denna studie skrevs på 1990-talet. Och här står vi 2022 med samma problem. Om inte värre!

Låt oss tolka texten tillsammans:

Reproduktion av patriarkatet sker enligt följande:

STRUKTURELL NIVÅ:

·      Kvinnors rätt att ge män kärlek och omvårdnad. Mäns rätt att ta emot detta utan krav på att återgälda.

·      Isärhållandets logik = (“Oj, vad vi är olika!”) män som norm.

·      Kvinnor förhindras att komma samman och tala om sina erfarenheter som politiskt relevanta.

Mot bakgrund av diskussionen om ”vem äger det sexuella kapitalet i världen – män eller kvinnor?” skulle man kunna översätta det med att:

·      Patriarkatet definierar vad som är sexuell norm = det vill säga mäns penetration av kvinnor.

·      Kvinnor skall underordna sig männens krav på sex när HAN VILL. Inte när hon vill; eftersom kvinnor fostras att ge män kärlek och omvårdnad utan motprestation. Orgasm under heterosexuellt sex är obligatoriskt för mannen. Ej för kvinnan. För mannen har “andra behov” av sex biologiskt, påstås det.

·      Kvinnor anmodas acceptera patriarkatets rätt att definiera hennes sexualitet. Hon eller hennes medsystrar har ingen talan då alla deras eventuella argument anses vara politiskt irrelevanta. Därför är kvinnor rättslösa som brottsoffer för sexuellt våld eftersom patriarkatet saknar incitament för att skapa lagar för att reglera dessa brott ordentligt.

INTERAKTIONS-NIVÅ:

·      Det asymmetriska rollövertagandet: kvinnor tar mäns perspektiv på situationen, medan män i mindre utsträckning tar kvinnors perspektiv.

·      Differentiering genom att män skapar social distans till kvinnor. Konstruktion av kön som olikhet och hierarki. Kvinnors underordnade och mäns överordnade roll och förhållningssätt i interaktionen.  

·      Kvinnors identifiering med män som leder till att kvinnor övertar mäns uppfattningar. Vilket ger män möjlighet att definiera den gemensamma situationen i förhållandet.

Översatt till det sexuella förtrycket:

·      Mannen bestämmer över kvinnans kropp med hennes välsignelse. Hans sexuella självförtroende och behov är prio ett. Hon ger efter för hans regler för utseende och fetischer.

·      Mannen avfärdar kvinnans sexuella behov och rätt till samtycke med att hon är ”avvikande och underordnad”. Hon får ansvaret för hans bristande sexuella självkontroll/otrohet/sexuella våld. Mannen är alltid utan brister. Kvinnan är ”frigid”. Eller ”översexuell” om hon visar egen lust. Därmed “farlig” i betydelse av ökad risk för otrohet. Könsstympning stoppar detta.

·      Kvinnan går omedvetet med på mannens definition av det gemensamma sexlivet i en relation (=penetration, obligatorisk orgasm för mannen). Som exempelvis: ”vi ligger för sällan/sex med dig är tråkigt/du vill ju inte ens/du är ful och osexig”. Hennes brist på lust/attraktionsförmåga är hennes fel.

Älskar även Carin Holmbergs förslag till frigörelse från patriarkatet! Min blygsamma tolkning av det sexuella förtryck följer efter likhetstecknet.

  1. gör motstånd mot det asymmetriska rollövertagandet = kvinnor bestämmer SJÄLVA över sina kroppar och sin sexualitet!

  2. Problematisera kön i exempelvis medvetandehöjande grupper = som i feministiska forum på sociala medier?

  3. icke-identifiering med män. Att kvinnor istället identifierar sig med andra kvinnor för att synliggöra att de egna och andra kvinnors erfarenheter är politiskt relevanta! = Kom igen, i kör nu: Vad vill vi ha? FRIHET! När vill vi ha det: NU!!!!

Eller vad tror ni? Detta är en rent lekmannamässig tolkning av tillgänglig akademisk vetenskap i frågan. Det klarnar dock ganska mycket. För mig i alla fall.

Har du lärt dig något nytt?

Hallå! Pojkvännen? Hoppas att du åtminstone lärt dig NÅGOT nytt? Eller?

Är jag för hård mot dig? Du menar säkert inget illa. Du är bara son av din tid. Men mamma kan inte förklara allt för dig. Varje vuxen människa har ansvar för sig själv och VÄLJER vem han är. Tar konsekvenserna av sitt handlande. Nu har du bollen.

Fatta eller dö (…den heterosexuella relationsdöden då alltså…)

Och tjejer… stå för i helvete PÅ ER! Minsta obehag, minsta ont i magen i samtal med HCM pojkvänner, sambos eller makar. Minsta aning om en röd flagga...! STANNA UPP!

Lyssna inåt! Känn in: ”vad känns bäst för mig?”. Hitta det DU VILL. Och agera. Du behöver varken förklara dina egna motiv eller ”lära upp din” könsstereotype HCM om du inte har lust. Det räcker med ett kort och gott: ”jag vill inte ha detta”.

Det är alltid hans jobb att ta ansvar för sina handlingar, utbilda sig själv och äga sina val. Viktigast av allt agera med ödmjukhet, omtanke, hänsyn och respekt för dig och dina värderingar.  

Du, flicka, ”är klar”. Fullkomlig i egenskap av dig själv. Dina kärnvärderingar är intakta. Du är kvinna. Därmed också tyvärr en del av en hatad, förtryckt minoritet. Du är i din fulla rätt att bli arg och besviken när någon kränker dig, utsätter dig för könsbaserad förnedring eller andra förtäckta hatbrott. Du, jag och alla kvinnor. Måste stå upp för oss själva och andra och AGERA gemensamt. Individuellt och kollektivt. Dela våra historier med varandra. För att kunna göra mäns våld mot kvinnor och kvinnofrågorna POLITISKT RELEVANTA! Stoppa hatet. För att någon gång få leva i ett jämställt samhälle utan våld.

 

Love Lisa

 

Klippet i text i sammanfattning (fritt översatt, red.anm)

Försökt infoga klippet här, lyckas ni inte öppna här kan ni kolla min instagram. Originalklippet är tydligen borta från TikTok i skrivande stund.

Äckliga incel-killen:

Med löjlig bebisröst säger han: tjejer gnäller alltid om: ”Varför är det så att killar kan ligga med hur många tjejer som helst men när en tjej gör detsamma kallas hon för hora!”

Varför? Därför att: kvinnor kontrollerar det sexuella flödet i världen. För henne är det ingen utmaning (?). Med vissa få undantag, (tyst) typ våldtäkt.

För att övertala kvinnor att ligga med mig måste jag göra en massa onödig skit som: bjuda ut dig på middag, duscha, lukta gott, se bra ut. Vara trevlig, rolig och självsäker.

Att vara man och ligga med en massa kvinnor är minsann inte alls så lätt! Det är svårt. Inte alla män klarar detta…!

Tjejer, ärligt talat. Hur många killar har inte du i din telefon som du kan ringa när du vill och be dem: kom och knulla tack?

Du kan vara den FULASTE, VÄRSTA, FETASTE bitchen i världen och en stackars kille som är lite för kåt, lite för osäker, lite för desperat = en perfekt kombination. Han kommer kasta sig över dig!

Vettiga kritikern:

Allt du säger efter ordet ”våldtäkt” blir helt otrovärdigt. Hur kan du avfärda våldtäkt som ett icke-problem? När 60% av alla unga tjejer någon gång utsatts för sexuella trakasserier eller sexuellt våld?

Du måste duscha, vara trevlig och uppföra dig på en middag alltså? Det vill säga helt basala rimliga krav man kan ställa på en annan människas uppträdande och personliga hygien i alla sammanhang, Förväntar du inte dig att din kvinnliga dejt gör detsamma?

…och måste du ÖVERTALA kvinnor att ha sex med dig så gör du något FEL!

Allt du säger är att män inte kan kontrollera sina sexuella impulser. Allt du säger är att män är svin och tjejer är toppen.

Att kvinnor har ”massor av knullsugna män i sin telefon” innebär bara att kvinnor kan se ut över ett hav av äckliga, otillräckliga män och säga …wow? Vad många (illaluktande? Tråkiga? Fula?) skithögar jag kan låta penetrera mig idag om jag har lust. (inte jättelockande kanske?)

Det du säger är också att den, citat:  ”FULASTE, VÄRSTA, FETASTE bitchen i världen” faktiskt gör bättre ifrån sig på den sexuella marknaden än du. Vad säger det om dig?

Veckans kampsång

Bloody Motherfucking Asshole

Martha Wainwright

Poetry has no place for a heart that's a whore
And I'm young and I'm strong
But I feel old and tired
Overfired
And I've been poked and stoked
It's all smoke, there's no more fire
Only desire
For you, whoever you are
For you, whoever you are

You say my time here has been some sort of joke
That I've been messing around
Some sort of incubating period
For when I really come around but I'm cracking up
And you have no idea
No idea how it feels to be on your own
In your own home with the fucking phone
And the mother of gloom
In your bedroom standing over your head
With her hand in your head
With her hand in your head

I will not pretend
I will not put on a smile
I will not say I'm all right for you
When all I wanted was to be good
To do everything in truth
To do everything in truth

Oh, I wish, I wish, I wish I was born a man
So I could learn how to stand up for myself
Like those guys with guitars
I've been watching in bars
Who've been stamping their feet to a different beat
To a different beat
To a different beat

I will not pretend
I will not put on a smile
I will not say I'm all right for you
When all I wanted was to be good
To do everything in truth
To do everything in truth

You bloody mother fucking asshole
Oh, you bloody mother fucking asshole
Oh, you bloody mother fucking asshole
Oh, you bloody mother fucking asshole
Oh, you bloody mother fucking asshole
Oh, you bloody...

I will not pretend
I will not put on a smile
I will not say I'm all right for you
For you, whoever you are
For you, whoever you are
For you, whoever you are

Previous
Previous

“Ströp du din gamla flickvän?”

Next
Next

MINDFULNESS & DUMPA DIN KILLE!