Gnällige Incel Gubben: “Dejtande kvinnor mobbar män!”

Dejting-fobi del 4: sexismen och männens kvinnohat

När jag pratar om män i detta inlägg fortsättningsvis menar jag heterosexuella cis-män.

“Kvinnor är ytliga, bortskämda och ställer orimliga krav!” skallar ropen från missnöjda män på dejtingarenan. Samma heterosexuella cis-män snyftar om “vi får tjugo gånger mindre matchningar, nej till sex och sämre självkänsla…buhuu”. Här totalkraschas #metoo och jämställdhet till utplåning med kränkta anklagelser som: “tjejer anstränger sig minsann bara för fuckboys och hunkiga 6-6-6-män - resten får nöja sig med en osminkad tjej i yogabyxor på dejten. Och vem vill bjuda ut en kvinna som redan visar upp sin kropp gratis för alla på Instagram/Only Fans? Eller en “jävla feminist” som hatar på män hela dejten? Varför får vi inte ställa frågor om deras fitness när de frågar oss om vår längd? “

Den stora horden missnöjda män “straffar” kvinnor med krav på “max 60 kg” i kroppsvikt. För påstådda mansidealet “The 6-6-6-man”. Snarare än det vetenskapligt bevisade från förra veckans inlägg: män kontrollerar dejting och kvinnors sexualitet samt bestraffar henne med slirande och ghosting om hon tar initiativ eller kräver hållna åtaganden.

Skriker högst skriker rätt? Både ja och nej. Rätt är: ja, kvinnor får flest svajp och matchningar på dejtingapparna. Men samtidigt går det tre gånger så många män som kvinnor. Kvinnor har biologi och säkerhet att tänka på. Det är dock viktigt att lära känna motståndarsidan så i dag granskar vi männen representerad av Gnällig Man på Youtube.

YEAH! Exakt!

Det är klart att jag snubblat på “frustrerade män” i mitt sökande efter sanningen om modern dejting. Män som i mina ögon snabbt trillar ner i lådan “Gnälliga Incel Nolla” med extremt externt kontrollokus (“allt dåligt som händer mig är alla andras fel”). Men jag valde ändå att lyssna en stund på deras påståenden. Väl medveten om uppgiften att gruppen unga män är mest kritiska till jämställdhet. Någonstans vill jag bara förstå? Någonstans vill jag hitta den sanning jag tror finns där ute. Någonting som kan komma mig, mina medsystrar och medbröder för den delen, till nytta?

Vi hör ju samma sak hela tiden. Om och om igen. Bombarderar sociala media, press och populärkulturen oss med “uppgifter” och statistik om att män är kraftigt missgynnde på dejtingmarknaden och att kvinnor är ytliga, bortskämd och kräsna. Samt bär skulden till uppgiften att “män som använder dejtingappar har sämre självkänsla jämfört med kontrollgrupp” (University of North Texas 2016, skriver vi.se).

Det oroväckande är framför allt att när män har ordet handlar det inte längre om sökandet efter strukturell påverkan eller förklaringsmodeller på gruppnivå. Nej nej, kritiska manliga röster riktar sig mot ALLA kvinnor PERSONLIGEN! Snacka om “inte alla män” - här gäller “100% ALLA KVINNOR!” Det kollektiva kvinnohatet pressar ner oss och ritar en måltavla på allas våra ryggar! Används till och med som hammare i andra diskussioner om genus, jämställdhet eller vad som helst. Enligt logiken:

- Ni kvinnor tror att ni är så förtryckta! Men titta på TINDER! Där får alla tjejer matchningar och dejter HUR LÄTT SOM HELST! Medan stackars män aldrig får ligga.

Jag skrev i ett tidigare inlägg en, tack och lov kritiserad, incel-kille som florerade på TikTok en period som högljutt vrålade om “till och med de FETASTE FULASTE TJEJERNA får ligga! Dessa vidriga kvinnor utnyttjar desperata män!” skrek han rasande så spottet flög. Han själv som verkligen var anskrämligt ful och hans brist på attraktiva egenskaper försämrades avsevärt av hans vidriga åsikter och vrålande högröda nylle.

Är det synd om män?

Jag har pratat om saken med de ungdomar jag träffar och jag förstår de unga männens frustration. Uppgiften att unga män som grupp är mest kritiska till jämställdhet och genus är allvarlig. Samt viktig att analysera. Däremot är jag aldrig beredd att gå till strid eller svälja statistik utan en ordentlig analys. Som även skall hållas upp mot det vi redan vet om genushistoria, samtida sociala studier och aktuella jämställdhetsproblem. Så låt oss då börja med statistiken om dejtingappen Tinder.

I dag består appens medlemmar till 75% av män. Snittåldern är 26 år. Fördelningen “syften” sägs vara 50% seriösa förhållanden, 30% engångsligg och resten “förutsättningslösa, avslappnade möten” (casual). Bara fördelningen användare - tre fjärdedelar män vs en fjärdedel kvinnor ger ett bra svar på frågan “varför får kvinnor flest gilla/matchningar på Tinder?” Det går tre män på en kvinna.

Vad menas då med kvinnors framgång på Tinder? Vad är ens “bra resultat”? Är det antal högersvajp (“likes”)? Antal matchningar? Antal faktiska dejter? Roast.com har gjort en undersökning (dåligt direktöversatt till svenska men ändå) som visar att 2024:

  • matchar kvinnor en gång på två högersvajpningar och män matchar en gång var fyrtionde svajp.

    Orättvist? Tja, kanske? Tidigare nämnd matematik skulle säga att på två svajp för kvinnor skulle män matcha efter sex svajp. Dock är det inte bara siffror som kan förklara dagens Tinder-statistik.

    1. Vår biologiska klocka arbetar annorlunda: kvinnor investerar enormt mycket i en avkomma - nio månaders graviditet, amning, uppdrivning i 20 år tills vår lilla unge klarar sig själv. Män får minst 400.000 miljoner dagsfärska spermier varje morgon som de kan skvätta runt och sprida för vinden hur som helst. Dag ut och dag in. Utan att lastas med ansvar för avkomma. Naturen har olika metoder för arternas fortlevnad - kvantitet eller kvalitet. Och i likhet med björkar och fiskar kör män “går det så går det”-metoden. Och satsar på spridning av STOR MÄNGD könsceller - så borde NÅGOT frö ta sig? Kvinnor står för kvalitet - har vi bara några få försök på oss att skaffa en livsduglig avkomma under vår livstid. Alltså kommer vi se till att välja så rätt samling gener som möjligt. Sex är förutsättningen för befruktning; enligt vår stenåldershjärnas (och hennes hormonella uppsättning) sätt att se det. Så på den sexuella arenan får evolutionen alltid sista ordet. Minns gamla testet: en man frågar 100 kvinnor “vill du ha sex?” på väg hem från krogen. En kvinan frågar 100 män samma sak. Resultat? Kvinnan 100 “ja”. Mannen “ett ja”.

    2. För att inte tala om att kvinnor måste tänka på säkerheten; ensam kvinna träffar främmande man. Är en risksituation. Statistiskt sett kommer tre kvinnor utsättas för fysiskt eller sexuellt våld av man i nära relation under sin livstid. 3-5% av människor är psykopater. Romansbedrägerier sker varje dag.

    3. Dessutom väljer män att jaga kvinnor som är yngre eller har lägre inkomst än de själva, lärde vi oss i förra inlägget. De utgör en större pool, men samtidigt spelar de i en annan division. Jag tycker inte det är orimligt att Astrid från Västerås, glad 22-åring som gillar hundar, mode och klättring tackar nej till Bosse från Boden 52 år, flintskallig med ölmage som han stolt visar upp på sin fiskefångst-bild. Eller 26-åriga gamern Tobias som knappt vågar prata med tjejen i kassan på Coop: samt som givetvis lägger ansvaret för sin sociala träning på alla andra. Medan han surt lever sitt hemmasittarliv på incelforum på nätet i mammas källare.

Tidningen vi.se skrev 20 september 2019 vidare att “Tinder fixar en miljon dejter i veckan. Men sett till att antalet användare i världen (2019) var 57 miljoner blir snittet knappt två dejter per person och ÅR. Användarna lägger i snitt 10 timmar i veckan på appen – 520 timmar kan anses vara rätt lång tid för att fixa två dejter.” (Min sammanfattning). Roast.com “Tinderstatistik 2024” skriver att användarna är i dag i genomsnitt är inne på appen fyra gånger och totalt 35 minuter per dag (213 timmar per år?) I alla händelser: ofantliga mängder tid för oresonligt lite och tråkigt resultat.

Sök den som har fördel av brottet

Trots att dejtingapparna är gratis finns det alltid vägar för storföretagen att tjäna pengar. vi.se skriver: “ju mer frustrerade och desperata användarna (männen) blir - ju mer pengar tjänar ägarna Match Group (äger flera andra stora dejtingsidor). Bolaget jobbar aktivt för att få fler användare att börja betala för sina abonnemang: som Tinder Plus- eller Tinder Gold-medlem får du “fördelar” men det kostar. 4,1 miljoner av de 57 miljoner användarna i världen var betalande användare under 2018. Detta genererade 800 miljoner dollar i intäkter till Match Group 2018”. (min sammanfattning)

Är nätdejting “orättvist” för män?

Låt oss fråga männen själva. I dag får Gnällig Man på Youtube representera männens intressen i denna fråga. Själv vet jag spontant inte hur de skulle få FLER fördelar än de redan har. Men kanske bara är min luttrade feministiska fantasi som sätter gränser?

Låt se. Vad säger då incel-gubben på youtube, ett axplock i det enorma urval klipp som kommer med sökvalet “why dejting sucks”. Sökmotorn lägger själv till “for men” för det är de som skriker högst på internet.

Gnälligt påstående nr 1:

“Kvinnan har för höga krav = kvinnor “bara” vill ha män som är typ 1,90 m långa, har en miljon kronor på banken och sexpack på magen”.

Min kommentar: jag tror att vi alla kan vara överens om att objektifiering och orimligt höga krav avseende skönhet och attraktion uppfanns av män för tiotusen år sedan. Kvinnor förlorar så mycket på mansdominansen i samhället generellt så att höja krav på männens fysiska attribut skulle kunna betraktas som en ren motreaktion. Något som får männen att chockat gapa av förudmjukelse. Detta är något helt nytt för dem. Oacceptabelt! Enligt manliga logiken: “Det är VI som skall ställa krav på ER! Inte tvärtom”.

Jag tror det stämmer att många kvinnor sätter ett längd-, samt ålders-, geografi- och grad av hår-, krav på män de önskar dejta. Av anledning biologiskt fortplantning inställt på kvalitet snarare än kvantitet, jag nämnde tidigare. Plus just för att det är specifikationer av detta slag som dejtingapparna faktiskt frågar efter. I dag finns hundra rutor att kryssa i för att beskriva allt från egen och önskad kroppsform till sexuell preferens och fritidsintressen. Klart att ÄVEN kvinnors önskemål blir ytliga och fyrkantiga. “Fråga inte om ni inte gillar svaret”, har jag lust att säga. Samt att tillgång och efterfrågan alltid styrt alla marknader - de mest attraktiva, dvs “likade” kvinnorna på hela internet, tillhör gruppen: 18-25 år. Företrädesvis då de riktigt “duktiga flickorna” = det vill säga de mest hjärntvättade. Som personifierar det patriarkala skönhetsidealet och selfie-dysmorfofobin med fillersläppar, bröstimplantat och glansigt hårsvall som faller från deras stora huvuden: gigantiska i förhållande till deras utmärglade kroppar. Tjejer “kräver” män över 1,80? Män kräver kvinnor under 60 kilo! Är ju det senaste från de ungas dejting, vad jag förstår. “Ung, korkad och en perfekt 10-poängare” är mäns krav på kvinnor, känt sedan gammalt. En lika fast förankrad som sexistisk och orättvis “grundlag” så cementerad i vår kultur att vi inte ens blinkar när vi exponeras för företeelsen via exempelvis film, kändisskvaller eller nattklubbsköer.

Gubbsjuka hebefil-äckel

Kan dejtingvärlden bli de unga kvinnornas revansch sitter jag på första parkett och hejar på! Ta bara det här med ålder. Hade det varit lagligt med yngre kvinnor än 18 år på dejtingapparna hade män - alla män - självklart velat ha just dem. Urk! Ungdomarna lurade en äcklig, 55-årig advokat-gubbe från Göteborg att hon var 15 år på Tinder - skrev i privata meddelanden efter match. Han ville fortfarande träffas.

- En så ung tjej har jag aldrig haft! skrev han hänfört och ville genast boka in en dejt.

Kaskadspya!!! De anmälde gubben som olämplig och jag hoppas han blev livstidsportad på Tinder. Dessa gubbar verkar tyvärr vanligare i dagens samhälle än regn på midsommarafton. Läs på om sugardejting exempelvis. OBS! Håll kräk-hinken redo. Fy fan!

Har kvinnor oresonliga krav? Nej. Dejtingappen Flirtini gjorde en undersökning nyligen som visade att 80% av amerikanska kvinnor gärna skulle skära ner på önskelistan av attraktiva attribut hos män de dejtar "för att finna kärleken”, skriver nypost.com, den 7 mars 2024. “Finna kärleken?” Hur många män skriver detta på sina profiler i dag?

Ett av de allra första dokumentärerna jag såg strax efter Tinder lanserats 2012 berättade om en man (brittisk, 50+, halvt tandlös) som beskrev hur han inledningsvis kryssade i “blond, smal, stora bröst max 25 år” i önskelistan på sin nätdejting-profil. Och fick noll svar. När han ändrade inställningarna till jämnåriga kvinnor med bredare variation på kroppsform och utseende började han få mer napp. Logiskt.

Men incel-männen är inte intresserade av andra än sin påhittade tjej-karaktär “Stacy”, som är just: blond, smal, stora bröst och helst tonåring. BLÄ! Då tycker jag faktiskt att de får skylla sig själva.

"Gnälligt påstående nr 2:

“Kvinnan bidrar ingenting till relationen”

…snurrigt påstående på temat: “fysisk intimitet är det enda som verkar spela någon roll - om det ens blir sex”? Detta är svårtolkat. Jag tror att han menar att kvinnan sitter på ett glasberg och mannen sliter med att “göra allt” på dejterna utan att få “någonting” = sex, tillbaka. Buhu, böl “stackars hjärtekrossade män” som inte får ejakulera i en varm kvinnokropp ens en gång. Som om kvinnan i detta fall är en “dålig investering”. Trots statistik från phactual.com 33% av kvinnor har sex på första dejten (endast 20% använder skydd!). Återigen tror jag det är Stacy som spökar. Gnällig Man på Youtube vill bara ligga med Stacy. Inte jämnårig kvinna med celluliter och stor näsa.

100% min poäng. Fy fan vilken kvinnosyn! Madonna/hora and beyond! Foto: vox.se

Gnälligt påstående nr 3:

“Stackars män som har all press på sig att ta första steget. Detta leder till skräck för avvisanden och förudmjukelse för alla män!”

Vi har i förra inlägget sett sambandet mellan att mäns tendens att “ta första steget” har ett samband mellan deras makt över processen. Det låter som om de både vill behålla makten och någonstans slippa göra minsta lilla ansträngning. Ha kakan och äta den. Jag kan absolut se att män skulle gilla scenariot att bli uppvaktade av massa kvinnor - som de sen kan välja och vraka mellan. Dejtingappen “Bumble” profilerar sig dessutom som appen där “kvinnorna tar första steget” att kontakta männen. Som någon slags “jämställdhets-grepp”? Tja, jag vet inte. I mina öron låter det som att detta gynnar männen ändå tillslut. Men jag kan givetvis ha fel.

Gnälligt påstående nr 4:

“Kvinnan har ghostar män även efter BRA dejter” - “att lämnas utan ett ord, utan att förstå vad man gjorde för fel är djupt sårande och kan ge bestående skador på självkänslan. Så orättvist också eftersom kvinnan har 300 andra killar som väntar på henne samtidigt”

“Den som sa det han var det” hävdar jag. Återigen, män som blir behandlade som kvinnor blivit i alla tider: blir oproportionerligt kränkta. Dessutom skriver (Grabb-)sidan girlchase.com om en undersökning avseende ghosting med siffror från 2021 som visar att män ghostar kvinnor i större utsträckning än tvärtom. Även om det inte rör sig om stora skillnader. Framför allt gruppen yngre kvinnor (18-25) ghostas mest, konstigt nog? För att piska dem till lydnad? Eller att hela den stora manspoolen Tre mot En dansar runt de unga tjejerna och på ren kvantitet leder till fler ghosttillfällen?

Gnälligt påstående nr 5:

“Kvinnan säger att alla män är toxiska monster! Detta är en grav generalisering som är sårande och kränkande - varför skall jag behöva försvara mig hela tiden? Hur skall vi kunna lita på kvinnor?”

Ja, vad fan skall man säga. Hur kan denne kvinnohatande man missa ironin i sitt eget uttalande?! HURRA! Säger jag. För det feministiska uppvaknandet, #metoo och kvinnorättsrörelsen. Det är på tiden att FAKTISKT ALLA MÄN tar ansvar för hur JUST DU bidrar till det systematiska kvinnoförtrycket. Att problematisera den moderna kvinnans jämställdhetssträvan och skylla ifrån sig är djupt bekymmersamt. När faktiskt alla män kan passa på att verkligen lyssna och ta snacket. Just denna Gnälliga Man på Youtube är själv en uppvisning i objektifiering av kvinnor och stereotypa könsroller och tycks vara helt omedveten? Eller är han ironisk och därför jättekul? Nej troligtvis inte, tyvärr.

Stora pluspoäng till den man som vill lära sig något nytt och kan bemöta den kvinna han har framför sig med orden: “vet du, det där har jag aldrig tänkt på. Nu när du berättat skäms jag lite för min okunskap. Och jag inser nu att jag också bidrar till en kvinnoförtryckande manskultur. Tack för det här samtalet, jag har lärt mig jättemycket!” Bonus: “när är det kvinnostrejk nästa gång? Får jag följa med?”

Gnälligt påstående nr 6:

“Män har för många konkurrenter på dejtinappar - kvinnor har hur många friare som helst - ofta ratiot 10 (män) mot 1 (kvinna) Sårande och kränkande att alltid känna dig som om du kommer sist i en tävling. Orättvist!”

Nej, det här går inte ens bemöta. Jag måste få säga det: VILKEN JÄVLA IDIOT. Det externa kontrollokus (“inget är mitt ansvar utan alla andras fel”) vi ser i hela inlägget går igen extra tydligt här. Vi läste just användarstatistiken: en fjärdedel kvinnor. En tredjedel män. Det är bara så det är. Ändå hävdar mannen att fenomenet, att det inte finns lika många kvinnor på heterosexuella dejtingappar, är “alla kvinnors fel”. Att det är “orättvist!” Hur i hela friden är detta möjligt?! Gilla läget grabben! Och gör det bästa av saken. Ändrar du inte synsätt så förtjänar du att komma sist i tävlingen.

Gnälligt påstående nr 7:

“Kvinnor dömer män konstant utifrån deras längd eller inkomst men vi män får aldrig ens fråga om grundläggande information som exempelvis fitness eller välvillighet. Väldigt sårande och orättvist. Vi döms som ytliga när vi blir missnöjda med att kvinnan kommer osminkad i yogabyxor för att hon inte tycker du är tillräckligt attraktiv för att anstränga sig. “

= objektifiering och avhumanisering av kvinnor. Steg 1 på vägen för könsbaserat våld och förtryck. Här uppvisar Gnällig Man på Youtube farliga tendenser genom sitt missnöje med de dejtande kvinnornas oförmåga att leva upp till hans krav på skönhetsidel. “Fitness” = hon skall vara smal. “Välvillighet” = hon skall fjäska, curla och framför allt ge honom sex när han vill.

Gnälligt påstående nr 8:

“Kvinnan kräver en man med ‘Mästar-talanger’ inom kommunikation och social interaktion på kort tid (?) Även detta “omöjliga krav” får mannen att känna sig sårand, kränkt och orättvist behandlad. “

‘Mästar-talanger?’ Hur lite skall Gnällig Man på Youtube anstränga sig på sin dejt? Är det för mycket prat? Återigen en, i hans ögon, skev fördelning av ratiot sex-samtal? Vill han inte ens samtal med kvinnan han dejtar? Lära känna henne? Se om tycke för kärlek uppstår? Är SEX det enda han har i huvudet?!?! Om denne och alla kvinnohatande incel lärde sig fokusera på att vara BRA MÄNNISKOR istället för att gnälla om sin sexlöshet. Skulle de nå väldigt mycket större framgångar inom relationer. Men det är väl just det som är problemet: de vill inte ha relationer. Bara sex. Drömma om att få bli en sexig fuckboy - utan att för den sakens skull inte behöva prata med kvinnor. SKYLL. DIG. SJÄLV.

Gnälligt påstående nr 9:

“Kvinnan friendzonar dig. JAG VILL HA SEX! Varför skall vi män anstränga oss så mycket för att uppvakta en kvinna om det ändå bara slutar med att hon vill vara vänner?” (????????)

Som jag just sa?!

Gnälligt påstående nr 10:

“Otrohet är numer socialt accepterat - men bara för kvinnor! Här står jag hjärtekrossande, med bruten tillit. Undrar: finns ingen med samma värderingar som jag?”

Va?! Påhittade ilskna “fakta” om otrohet. Frågan är: har något varit “otrogen” mot honom? Eller refererar han till vanlig, icke-exklusiv dejting? Som han insisterar på att göra själv - han vill ha många kvinnor att välja och vraka mellan samtidigt. Och vem på hela planeten tror på att det “bara kvinnor” som “får” vara otrogna? Nej, detta är bara mer av samma sak. Ett glödande kvinnohat.

Gnälligt påstående nr 11:

“Kvinnan lägger ut bilder av sin kropp på sociala medier och plattformar som Only Fans. Vi män blir frustrerade över att hon visar upp intima sidor av sin kropp för alla på hela internet. Varför skall jag betala tusen spänn för middag och uppvaktning när jag lika gärna kunde betalat 50 kronor för att få se henne naken på Only Fans? “

OMG! HA HA HA! Okej, inga kommentarer behövs. Han sa det just själv. Kvinnohatare av typen: “min lilla kvinna skall stå fastkedjad, gravid och barfota vid spisen”. Igen. Faktiskt riktigt skrämmande. I synnerhet som jag har den gnagande känslan att majoriteten män där ute håller med? Om än innerst inne.

Låt oss avluta med lite fun facts. Efter lite grävande lyckas jag hitta något som påminner om den orimligt höga standard som Gnällig Man på Youtube refererar till. Det finns tydligen ett begrepp som kallas: “The 6-6-6-man”. Någon slags myt som beskrivs på amerikanska magasinet xonecole.com 10 mars 2023. Detta lär vara en man som är:

  • 6 ft tall = 1,83 m lång

  • 6 inchees long = 15 cm lång penis

  • 6 figure salary = sexsiffrig årsinkomst i dollar.

Gärna med komplementet sexpack på magen? Som kvinnor lär fantisera om, men som knappast existerar i verkligheten. Sannolikt ännu en myt spridd av incelrörelsen för ännu mer sympatiröster och självömkan.

Nej tack incels och #inteallamän. Lite bättre får ni allt försöka!

Veckans kampsång:

ALL AMERICAN MAN

Kiss

Yeah
Mama told me, "Your lady's lookin' for another man"
I never worry, there ain't a need for me to take no stand
I got my reasons, the things I do are better left unsaid
I'm into pleasin', I do my talkin' with my hands instead
'Cause I can make some time
You got your ticket and you're lookin' fine
You're starin' at the band, you want to land
A six foot, hot look, all american man, yeah

I've been to Detroit, I've been to L.A. and I've seen St. Lou
I've had some good times, but I've been waitin' for a girl like you

'Cause I can make some time
You got your ticket and you're lookin' fine
You're starin' at the band, you want to land
A six foot, hot look, all american man, yeah
All American man

'Cause I can make some time
You got your ticket and you're lookin' fine
You're starin' at the band, you want to land
A six foot, hot look, all american man, a man

I'm a six foot, hot look, all american man, yeah



Previous
Previous

Döden på första dejten: när det som inte får hända händer

Next
Next

“(Dejting-)spelet är riggat!”